Relațiile sunt o muncă serioasă zilnică a partenerilor. Dar foarte des, bărbații și femeile fac greșeli comune. Și dacă la începutul relației aceste greșeli par un fleac, atunci de-a lungul timpului devin cauza unei lipse de înțelegere reciprocă și a apariției certurilor și scandalurilor.
Soluția ar fi să te familiarizezi cu posibilele probleme din timp, să le poți preveni pe viitor și să poți menține o relație sănătoasă cu sufletul pereche pentru o lungă perioadă de timp. Astfel, am adunat cele mai principale greșeli în relație, care duc la despărțire. Încearcă să le eviți, ca să construiești relații puternice!
Încerci să-ți îmbunătățești partenerul
După cum știi, oameni ideali nu există, așa că nu ar trebui să te aștepți la asta de la sufletul tău pereche. Dacă nu-ți place niciuna dintre trăsăturile de personalitate ale partenerului tău, atunci tot ce poți face este să-l faci să vrea să se schimbe. Dar impunerea forțată a unei astfel de dorințe nu va funcționa, deoarece lucrul dat îl poate speria. Prin urmare, nu uita că toți oamenii sunt individuali și fiecare persoană are defecte. Trebuie doar să decizi dacă poți accepta sau nu neajunsurile partenerului tău.
Limitarea spațiului privat
Comunicarea continuă, până la obsesie, este încă o greșeală fatală. Indiferent cât de puternică este iubirea ta, nu uita niciodată că fiecare persoană are nevoie de spațiu personal. Partenerul tău ar trebui să aibă dreptul de a-și gestiona timpul liber. În același timp, nu solicita raportul despre cine și pentru ce ți-a sunat sufletul pereche sau de ce s-a întâlnit cu prietenii/ prietenele.
Evitarea certurilor
Într-o relație, nu poți evita complet certurile. Partenerii au inevitabil dezacorduri. Ei bine, argumentele nu duc întotdeauna la conflicte grave, ci fac parte dintr-o relație sănătoasă. De aceea, atenuarea problemelor și acumularea negativității este o mare greșeală. În cele din urmă, acest lucru poate duce la o ruptură între îndrăgostiți. Dacă ai un dezacord cu partenerul tău, atunci încearcă să discuți calm problema și să ajungeți la un compromis.
Nu vorbești cu partenerul tău
În cazul în care ai vreo problemă, ești enervat/ă sau jignit/ă de sufletul tău pereche, atunci nu începe să joci de-a tăcerea. Oamenii nu au învățat încă să citească gândurile, așa că nu aștepta ca partenerul tău să le ghicească. Calmează-te și explică persoanei dragi ce anume te-a jignit sau te-a supărat. Acesta este singurul mod de a rezolva o problemă presantă. Iar jocul tăcerii va deveni doar o sursă de stres pentru ambii.
Gelozie
Dacă te îndoiești de partenerul tău și nu ai încredere în el, asta indică nesiguranță în relația ta.
Acest sentiment interferează cu dragostea și duce la suferință și stres. Pentru a nu strica relația, învață să ai încredere în partenerul tău și să-ți controlezi emoțiile.
Citirea mesajelor private
Relațiile sănătoase și de durată se bazează pe încredere. Așa că relaxează-te și ai încredere în persoana iubită. Dacă partenerul te prinde că îi citești SMS-urile, atunci va fi foarte greu să-ți recâștigi încrederea. Încearcă să-ți depășești curiozitatea și nu te mai uita în secret în telefonul sufletului tău pereche.
Comparaţie
Mulți bărbați și femei își compară sufletele pereche cu prietenii, rudele și chiar cu partenerii anteriori. Iar comparația nu este în favoarea iubitului/ iubitei. Atunci când o persoană aude în mod constant că este mai rea decât altele și are mai multe deficiențe, stima de sine poate scădea. În loc să compari constant, ar trebui să discuți cu partenerul tău și să afli ce îl deranjează și cum îl poți ajuta.
Certuri pentru lucruri neînsemnate
Dacă îndrăgostiții se ceartă pentru fleacuri, atunci relația lor este în pericol. Majoritatea bărbaților nu acordă atenție lucrurilor mărunte, iar femeile sunt foarte atente la detalii. Din această cauză, pot apărea certuri și dispute interne. Gândește-te dacă are sens să te cerți cu persoana iubită pentru chestii neînsemnate. Cel mai bine este să ai o discuție sinceră cu partenerul tău despre problemă și să încerci să o rezolvi.
Critică constantă
Există situații în care critica sănătoasă va aduce numai beneficii partenerului. Dar în cazul în care critici persoana iubită din orice motiv, atunci, în cele din urmă, el sau ea își va pierde răbdarea și relația ta va fi o povară pentru jumătatea ta.
Dacă ceva te deranjează, discută cu calm în privat. Dar nu uita că omul poate fi învățat să spele vase, dar este puțin probabil să îi poți schimba caracterul. Și dacă iubești persoana, atunci o accepți așa cum este.
Nu crezi în partenerul tău
Credința este unul dintre pilonii pe care se bazează relațiile. Atunci când nu-ți susții partenerul în demersurile sale și nu acorzi atenție succeselor sale, el va înceta să mai creadă în sine sau va dori să scape de o astfel de relație. În schimb, dacă îl lauzi, vei primi mai multă dragoste și înțelegere. Prin urmare, încearcă să nu ignori niciodată acțiunile sufletului pereche și asigură-te că îl susții în orice.
- 170 întrebări pentru cupluri – Cele mai emoționante întrebări, care vor consolida relația
- TOP 333 Întrebări pentru iubit care îți vor întări relația
- Calitățile unui bărbat adevărat pe care femeile le apreciază
- Cum să îmbunătățim relația cu soțul sau soția? 18 moduri simple
- Unde să găsești femeia potrivită pentru relații serioase
Falsuri în cuvinte și sentimente
Onestitatea este cea mai bună politică la început și în dezvoltarea ulterioară a unei relații. Nu da frâu liber temerilor tale și nu construi strategii ingenioase – până la urmă, acestea vor ieși în lateral pentru tine. Fii sincer/ă când îți place ceva și când nu îți place, expune fără ezitare ceea ce ai în minte. Fii întotdeauna tu însuți, iar acesta este aspectul principal al iubirii adevărate.
Dorința de a câștiga disputa
A câștiga o dispută nu înseamnă nimic în marea schemă a vieții tale amoroase, cu excepția faptului că partenerul tău va ajunge să se simtă neînțeles și jignit. Luptele verbale pentru reeducarea partenerului cresc doar toxicitatea și nu contribuie la dezvoltarea unei relații sănătoase.
De fapt, scopul oricărui dezacord este de a înțelege punctul de vedere al persoanei dragi, nu de a câștiga argumentul.
În loc să faci spumă la gură pentru a-ți convinge partenerul că ai dreptate, pune întrebări pentru a-l înțelege mai bine. Nu percepe dezacordurile în formatul „el împotriva mea”, ci „voi doi împotriva problemei”. Și indiferent ce vrei să spui, vorbește calm și respectuos.
Plângeri prietenilor despre viața intimă
Serialul „Sex and the City” ne-a învățat să ne gândim că subiectul principal în comunicarea cu prietenii este analiza contactelor sexuale în toată diversitatea lor. Totuși, în realitate, tentația de a împărtăși detalii intime nu numai că distruge încrederea în relația ta, ci și te obligă și să te concentrezi pe negativ. Așadar, contactează-ți direct partenerul atunci când ceva nu ți se potrivește și rezolvă problema din cuplul tău înainte de a răspândi toată povestea prietenilor.
Neîncrederea în propriile dorințe
Când intri într-o relație, nu-ți schimba visele și cererile, nu te minți pe tine și pe el/ ea și nu imita interesele partenerului tău. Spune-ți sincer ce vrei de la relație și stabilește limite adecvate. Nu te mulțumi cu mai puțin, nu te conforma cu cineva care nu-ți place și nu încerca să copiezi viața altcuiva.
Relații ideale nu există. Chiar și cele mai puternice cupluri se confruntă uneori cu probleme. Dar dacă te familiarizezi cu greșelile comune pe care le fac bărbații și femeile, atunci acest lucru îți va întări relația și va evita certurile și scandalurile cu persoana iubită.
Lasă un răspuns