În ziua nunții, mireasa este prințesa, fata din basm. La crearea unei astfel de imagini, rolul principal este jucat nu numai de rochie, ci și de coafuri și machiaje de nuntă. Oricât de sofisticată ar fi ținuta, un model de machiaj pentru nuntă nepotrivit poate strica totul – stilul unei vamp, pin-up, rock sau pop star ar fi complet neactual pentru look-ul ceremoniei.
Uneori se întâmplă ca bugetul evenimentului să explodeze și trebuie să economisiți. De exemplu, pe meșterul de machiaj profesional. Sau mireasa este o persoană creativă, cu un gust înnăscut impecabil, și vrea să facă această etapă de pregătire pentru căsătorie cu propriile mâini.
Ghidul articolului:
- Condiții pentru un machiaj de nuntă de zi
- Tipuri de machiaj pentru mireasă
- Tehnici de aplicare a machiajul pe baza culorii ochilor
- Selecția unui machiaj de zi de nuntă pe baza ținutei
- Idei de machiaj de nuntă în diferite culori
- Produse cosmetice
- Cum se face un machiaj de nuntă pe cont propriu
- Cum ar trebui să se machieze invitatele la nuntă?
- Sfaturi profesionale
Așadar, instrucțiunile pentru un machiaj de nuntă pas cu pas, prezentate mai jos, te vor ajuta să arăți grozav.
Vei afla cât costă un machiaj de nuntă făcut acasă, cum să-l combini cu ținuta ta și culoarea ochilor, vei putea urmări diverse imagini de machiaje pentru nuntă, dar și vei primi sfaturi utile despre cum să îți faci un machiaj de nuntă singură, care se potrivește pentru ceremonia de zi – fie că e vorba de înregistrarea căsătoriei, fie de cununie.
Condiții pentru un machiaj de nuntă de zi
Nunta este o sărbătoare pe care toate fetele o așteaptă cu nerăbdare. Desigur, în această zi de neuitat, fiecare femeie își dorește să arate unică. Este important ca rochia, coafura și machiajul miresei să fie în armonie, adică să formeze un singur ansamblu.
Multe mirese își încred fața unui artist de machiaj, ceea ce nu este întotdeauna o garanție a succesului. Specialistul poate face un machiaj de nuntă cu sclipici care este ideal pentru tipul tău de față, dar cu care te vei simți inconfortabil la cununie sau starea civilă. Majoritatea femeilor se tem de acest lucru, pentru că la ceremonie fiecare minut contează, așa că de multe ori pur și simplu nu există timp pentru a-l reface.
Dacă nu vrei surprize urâte, machiază-te singură. În cazul în care folosești produse cosmetice de mulți ani, acest lucru nu va cauza dificultăți. E nevoie doar să-ți faci un machiaj de probă, deoarece nunta nu este momentul potrivit pentru a experimenta.
Gândește-te în avans la toate elementele machiajului, caută poze cu machiaj de nuntă de zi, decide ce tonuri vei folosi, cumpără produsele cosmetice necesare. Atunci când alegi un stil de machiaj, ține minte că vei avea o mulțime de fotografii în această zi. Mai simplu spus, trebuie să te machiezi astfel încât să arate natural, dar în același timp, fața ar trebui să fie luminoasă și proaspătă în imagini și videoclipuri.
Tipuri de machiaj pentru mireasă
Machiajul de nuntă depinde de stilul ales. Stiliștii disting patru tipuri principale. Să vorbim despre ele mai detaliat.
Machiaj grecesc
Dacă mireasa vrea să se concentreze asupra ochilor, poate alege stilul de machiaj grecesc (cu siguranță, ar trebui să iei în considerare întreaga imagine în ansamblu, nu doar make-up-ul). Buze ușoare, gene pufoase și foarte mari, săgeți clare – toate vor fi potrivite aici.
Începe cu a da forma cerută sprâncenelor și a le picta. O condiție indispensabilă a machiajului grecesc este folosirea umbrelor maro și aurii. Genele sunt vopsite cu mai multe straturi de rimel negru.
Apoi, machiajul lejer grecesc este completat cu eyeliner sub forma unor săgeți largi care trec dincolo de conturul ochilor, permițându-ți să creezi efectul unui „aspect de pisică”. Ideal pentru blonde și brunete. În plus, acest machiaj de zi de nuntă presupune un aspect lejer și natural și reprezintă o opțiune câștigătoare pentru nunta în stil grecesc sau Imperiu.
Machiaj roman
Stilul roman se caracterizează prin linii grațioase și simple, măreția imaginii. Aici ar fi potrivite genele naturale ale miresei, culorile „nude” – rujul, precum și sprâncenele și umbrele ar trebui alese cu o notă de bej. Această opțiune este cea mai naturală dintre toate, deci nu se potrivește cu genele extinse și sprâncenele vopsite în negru.
Machiaj clasic
Pentru un astfel de machiaj, fondul de ten se aplică pe pielea feței și a gâtului, care se potrivește cât mai bine cu tonul natural al pielii. Pentru a face imaginea miresei ușoară și blândă, fardul este folosit în nuanțe calde de roz. Nu ar trebui să abuzezi de creioanele de contur pentru buze și ochi și, în mod ideal, este mai bine să le refuzi complet.
Genele trebuie vopsite cu rimel negru sau maro și nu lăsa ochii în jos cu ajutorul săgeților.
Machiaj fumuriu
Acesta este poate cel mai fermecător și frumos machiaj de nuntă. Particularitatea sa constă în faptul că partea principală a produselor cosmetice este aplicată pe ochi, iar buzele rămân, parcă, în umbră. La aplicarea umbrelor, este necesar să se asigure o tranziție lină între nuanțe, cele mai închise umbre fiind aplicate de-a lungul liniei genelor, iar cele mai deschise – direct sub sprâncene.
Mascara se folosește doar neagră, este permisă și folosirea eyeliner-ului în negru, maro sau albastru închis. Mai mult, se aplică nuanțe pastelate de ruj și, de obicei, se refuză fardul de obraz.
Tehnici de aplicare a machiajul pe baza culorii ochilor
Machiaj de nuntă pentru ochi căprui
Pentru tine sunt potrivite fardurile de pleoape de aproape orice nuanță, dar nu uita de o regulă importantă: tonurile deschise măresc ochii, în timp ce cele întunecate, dimpotrivă, îi pot reduce vizual. Nu neglija nuanțele metalice – acestea vor arăta foarte impresionant.
Și nu-ți fie teamă să folosești rimel colorat – violet sau albastru. Ți se potrivește perfect!
Fetele cu ochi căprui pot experimenta chiar și cu o nuanță de umbre roz strălucitoare. În plus, fardul de obraz trebuie să fie într-o culoare naturală, cum ar fi piersici, crem, maro deschis, roz pal.
Machiaj de nuntă pentru ochi albaștri
Subliniază culoarea ochilor tăi cu nuanțe ce au pigmenți calzi – caramel, piersic, cafea. Umbrele albastre sunt, de asemenea, acceptabile, dar culoarea lor nu trebuie să se potrivească exact cu a ta culoare a ochilor, așa că alege opțiuni cu una sau două nuanțe mai deschise sau mai închise.
Simte-te liberă să utilizezi toate nuanțele de violet (de la lavandă la gri) și nu neglija eyelinerele strălucitoare care vor adăuga rafinamentul necesar look-ului tău.
Machiaj de nuntă pentru ochi verzi
Aceeași regulă este relevantă și pentru tine: fardurile dintr-o gamă caldă vor fi cele mai avantajoase. Prune, vinete și alte nuanțe de violet vor sublinia perfect frumusețea ochilor tăi.
Pe de altă parte, nuanțele din gama roșie (de exemplu, cărămidă sau teracotă) sunt și ele potrivite pentru tine, dar atenție: pigmentul roșu de pe pleoape va sublinia orice roșeață de pe pielea feței, așa că asigură-te că tenul este perfect.
Machiaj de nuntă pentru ochi gri
Dacă natura te-a răsplătit cu ochi cenușii, evită nuanțele terne – bejul și nuanțele roz inexpresive îți vor face fața să pară obosită.
Alege produse cool de machiaj pentru ochi: albastru, turcoaz, violet. Apropo, acestea din urmă sunt perfect combinate cu pielea deschisă. Pentru a „transforma” ochii gri în albaștri, folosește nuanțe de albastru.
Selecția unui machiaj de zi de nuntă pe baza ținutei
Culoarea albă clasică a rochiei a încetat de mult să mai fie o axiomă pentru nuntă. Miresele moderne cu greu vor surprinde pe cineva și cu o nuanță strălucitoare a ținutei. Astăzi, fetele aleg de la cromatica moale de roz și bej până la roșu bogat, albastru și chiar negru.
- Culorile maro, crem și roz se potrivesc bine cu nuanțe pastelate ale ținutei.
- Nuanțele de aur, castan și bej se potrivesc bine cu tonurile marine.
- O gamă deschisă de roz și nud va ajuta la completarea imaginii miresei cu o rochie argintie sau gri.
- Iar nuanțele închise de grafit se vor potrivi proprietarelor unei ținute de vin sau castan.
- Culorile piersici și cacao vor face mireasa cu rochie roz deosebit de atractivă.
Idei de machiaj de nuntă în diferite culori
Devine din ce în ce mai în vogă să faci nunta într-o anumită culoare. În acest caz, nuanțele de alb sunt combinate cu o anumită culoare, de exemplu, albastru, violet, roz, verde. Culoarea aleasă “o poți machia” și astfel imaginea ta va fi în ton.
Culoarea aurie pentru machiajul de nuntă este o opțiune uimitoare. Sclipirea aurului subliniază importanța și solemnitatea zilei nunții. S-ar potrivit cu o rochie crem, alături de nuanța maro.
Rozul a fost întotdeauna cea mai delicată culoare și reprezintă feminitatea. Această alegere de culoare pentru un machiaj simplu de nuntă va fi un plus excelent pentru imaginea ușoară și aerisită a miresei.
Una dintre cele mai căutate culori în machiajul de nuntă este machiajul violet. Culoarea violet poate fi combinată cu aproape toate culorile ochilor, pentru că le oferă expresivitate și îndrăzneală ușoară.
Machiajul închis, deși destul de periculos pentru ceremonia de zi, își are locul și el. Mai des, acest machiaj este ales de femeile cu părul castaniu și de brunete.
Produse cosmetice pentru machiajul de nuntă
Pentru a face cel mai perfect machiaj de nuntă de zi, trebuie să te aprovizionezi cu un minim obligatoriu de produse cosmetice. Mai bine să alegi o linie profesională, astfel încât fața ta să arate proaspătă pe tot parcursul sărbătorii.
Așadar, dacă sărbătoarea este planificată pe vreme caldă, atunci trebuie să cumperi în avans:
- sticlă cu pulverizare cu apă termală;
- fond de ten lejer (CC sau BB cream, fluid, gel colorant);
- un corector dens pentru a masca imperfecțiunile pielii;
- fixativ de machiaj sau pudră fină;
- rimel de ochi;
- rimel rezistent la apă;
- șervețele matifiante pentru față.
Dacă nunta este planificată în perioada toamnă-iarnă, atunci mireasa ar trebui să cumpere:
- bază de silicon pentru machiajul principal;
- fond de ten dens hidratant;
- pudră;
- rimel rezistent la apă;
- balsam de buze.
Pentru un aspect dramatic, cumpără și gene de lungimi diferite și adeziv special pentru a le lipi singură.
În plus, mai ai nevoie de:
- loțiune sau tonic;
- set de pensule pentru machiaj;
- cremă de față;
- bază pentru umbre;
- umbre;
- creion de ochi alb (sau bej);
- creion de ochi închis la culoare;
- creion pentru sprâncene;
- gel pentru sprâncene;
- fard de obraz;
- ruj;
- luciu de buze.
Cum se face un machiaj de nuntă pe cont propriu
Nu este greu să-ți faci singură un machiaj de nuntă dacă urmezi instrucțiunile de mai jos. Învață pas cu pas tehnica efectuării machiajului de nuntă, încearc-o și asigură-te că a face pe cont propriu make-up-ul de nuntă nu este mai dificil decât machiajul de zi cu zi.
Curățarea și hidratarea pielii
- Fă o exfoliere ușoară cu o săptămână înainte de eveniment.
- La început, șterge-ți fața cu un tampon de bumbac umezit cu loțiunea sau tonicul potrivit tipului tău de piele.
- Aplică crema de zi. Așteaptă 15-20 de minute pentru ca aceasta să fie absorbită. Acest lucru va menține pielea catifelată și netedă, iar crema hidratantă va fi un excelent strat protector. Dacă ai tenul gras sau mixt, atunci ar trebui să folosești o cremă fără ulei sau cu structură de gel. Va reține umezeala și va permite cosmeticelor să se întindă și să se țină mai bine.
- Îndepărtează excesul de cremă cu un șervețel, cu mișcări de tamponare, pentru ca machiajul să rămână rezistent.
- După crema hidratantă se aplică un corector pe zonele cu probleme, pete ascunse, roșeață sau acnee. Nu aplica corectorul pe toată fața, pentru a nu obține efectul unei măști. În mod ideal, corectorul ar trebui să fie în ton cu pielea și să fie aplicat cu degetele sau cu o pensulă densă. Pentru a masca cu grijă cercurile de sub ochi, cumpără un corector special cu subton galben, care neutralizează perfect vânătăile.
- Apoi, trebuie să aplici fondul de ten, care să se îmbine cu tonul natural al feței. Pentru a face acest lucru, alege un fond de ten cu o textură ușoară, translucidă, care să nu astupe porii – cu el, fața va arăta naturală. Cel mai potrivit e cel bazat pe apă. Aplică fondul de ten cu mișcări ușoare de batere cu vârful degetelor sau cu un burete umezit, de înaltă calitate, care îți va oferi o acoperire densă și uniformă a bazei. Fă o umbrire completă a bărbiei, a nasului și a pliurilor nazolabiale. “Amestecă” cu grijă marginea dintre față și gât. Acest lucru este important mai ales dacă ținuta are umerii goi și un decolteu adânc. Dar fondul de ten nu trebuie aplicat pe decolteu și zona gâtului, pentru a nu păta rochia de mireasă.
Ochii
Regula make-up-ului de nuntă este concentrarea asupra ochilor, motiv de ce e machiajul de nuntă mai intens. Și continuarea acestei reguli este respingerea liniilor clare și a umbrelor întunecate (lasă asta pentru o petrecere tematică), dar și un „nu” încrezător la creionul negru. Gama recomandată de umbre este fumurie, liliac pal, miere, bej, măsliniu, roz. Înainte de a machia pleoapele cu umbre, aplică baza sub umbre: le va permite să nu se rostogolească și mireasa va avea un aspect proaspăt până la sfârșitul zilei. Umbrele sunt aplicate în duet. Cele mai deschise sunt pe colțul interior al pleoapei, iar cele mai închise sunt pe cel exterior.
Pentru a obține un aspect expresiv, se folosește activ creionul alb (uneori bej). Este optim să folosești rimel rezistent la apă, deoarece va trebui să păstrezi look-ul nu numai de posibile ploaie și vânt, ci și de lacrimile fericite. Principalul lucru este să nu exagerezi cu rimelul – aplică-l nu mai mult de două straturi, astfel încât genele să nu se lipească și să nu se formeze cocoloașe.
Sprâncenele
Nici nu se discută că forma trebuie să fie impecabilă. Corectarea se face cel mai bine cu câteva zile înainte, astfel încât să nu apară roșeață. Nuanțează-le cu un creion cu linii scurte, sacadate, care imit firele de păr. Culoarea creionului ar trebui să se potrivească cu cea a părului. Apoi pieptănă-le și fixează-le cu un gel special.
- Machiaj de seară pentru Nuntă (pas cu pas) – Cum să faci un make-up de nuntă intens și cu sclipici
- TOP 48 Urări de nuntă – Mesaje și Felicitări de Casă de piatră!
- Vezi la ce vârstă este mai bine să te măriți – plusuri și minusuri
- Sfaturi despre cum să compui corect un meniu la nuntă
- Totul despre organizarea nunții (+ checklist detaliat)
Pudră
Pentru a fixa machiajul și a evita strălucirea feței, încheie totul cu pudră pulbere sau compactă (pentru pielea grasă). Iar dacă vrei o aplicare mai uniformă, folosește o perie naturală, în formă rotundă și largă. Este necesar să treci cu pulberea și peste urechi. Textura transparentă va oferi feței tale un efect de matifiant perfect.
Fard de obraz
După pudră se aplică fardul de obraz. Ar trebui să fie mat, altfel obrajii vor avea un luciu gras. Aplică-l cu o pensulă înaltă pe pomeți. Culoarea potrivită este roz sau piersică, în funcție de tipul de culoare a pielii. Dacă baza este aplicată corect, este suficientă și o atingere a pensulei pentru a sublinia pomeții. Cel uscat este cel mai preferat, deoarece oferă un aspect natural și rezistă mult mai mult.
Buze
Ține minte că în machiajul de nuntă se pune accent pe ochi. În consecință, pictează buzele cu ruj moale sau luciu de nuanța fructelor de pădure. Rujul trebuie combinat cu buchetul miresei. Ar fi bine dacă acesta ar fi mat și rezistent, dar are un mare dezavantaj – usucă buzele. Prin urmare, merită să-l combini cu sclipici. Este un machiaj foarte simplu, dar și foarte eficient.
IMPORTANT! La autoaplicarea produselor cosmetice, iluminarea ar trebui să fie doar naturală!
Cum ar trebui să se machieze invitatele la nuntă?
Domnișoara de onoare, soacra mică și cea mare, surori și mătușe sau alte invitate – sunt, de asemenea, figuri importante la sărbătoare. De aceea, ar trebui să arate pe măsură. Drept opțiuni de machiaj, s-ar potrivi:
- Natural;
- În stil retro;
- În culori pastelate cu accente închise.
Sfaturi profesionale
Atunci când creezi look-ul de nuntă, merită să iei în considerare următoarele recomandări:
- Înainte de eveniment, nu vizita solarul;
- Nu urmări moda, deoarece fotografiile de nuntă vor dura toată viața, iar tendințele actuale, în sezonul următor, pot fi considerate lipsite de gust;
- Tonul pielii trebuie să fie uniform în toate zonele;
- Opțiunea de nuntă ar trebui să combine trei tipuri de machiaj: de zi, festiv și fotografic. Mireasa poate să arate elegantă și romantică, dar fața ei, totuși, să fie estompată în fotografie. Așadar, fă o fotografie de test a machiajului de nuntă în timpul celui de probă. Acest lucru îți va permite să te vezi din lateral și în fotografie. Este foarte posibil camera cu bliț să „vadă” mireasa dintr-un unghi complet diferit;
- Dacă vezi că ai aplicat fond de ten într-un strat prea gros, asta nu înseamnă că trebuie să-l speli imediat. Ia un prosop uscat de hârtie și șterge-ți fața de mai multe ori;
- În ajunul sărbătorii, nu trebuie făcute proceduri radicale precum peeling, curățare sau măști cu acid, deoarece pe față pot să apară roșeață sau iritație. Nu poți decât să corectezi forma sprâncenelor, să faci o mască care să îndepărteze punctele negre și să hidratezi puțin mai intens pielea feței;
- Merită să renunți la lentilele colorate, care în fotografie pot avea o nuanță de neînțeles.
Concluzie
Tehnica de realizare a machiajului de nuntă, studiată în detaliu, te va ajuta nu numai la crearea unui look de neegalat, ci și la păstrarea acestuia pentru întreaga zi. Este important ca acesta să arate bine și fotogenic nu numai în direct, ci și în fotografii și video.
Totuși, opțiunea finală pentru crearea unei imagini minunate și magice a miresei este zâmbetul ei. Mireasa nu trebuie să uite că această zi ar trebui să fie una dintre cele mai fericite. Prin urmare, zâmbetul sincer și radiant ar trebui să fie mereu prezent pe fața ei, și nu doar machiajul de nuntă de zi.
Lasă un răspuns