Cum să îmbunătățim relația cu soțul sau soția

Cum să îmbunătățim relația cu soțul sau soția? 18 moduri simple

Moduri simple care consolidează relația de familie cu soțul și soția. Cele mai eficiente și bune metode care îmbunătățesc și întăresc relațiile de familie.

Relațiile în familie depind nu numai de femei, ci și de bărbați. O familie fericită este o muncă constantă asupra relațiilor, fără de care până și cea mai puternică pasiune dispare. Mai devreme sau mai târziu, chiar și într-o familie tânără, apar nemulțumiri, certuri, pretenții unul față de celălalt.

Din fericire, există o mulțime de lucruri simple și moduri prin care relațiile de familie pot fi consolidate și îmbunătățite.

Mai jos veți afla care sunt acele moduri ce pot întări orice legătură de căsătorie.

Interese comune

Nu toate cuplurile au interese comune. Dar ele pot fi create de la zero. Cunoscând interesele și hobby-urile partenerului, vă puteți alătura acestora. Distracția generală ar trebui să fie plină de emoții noi, pozitive, care să ducă la asocieri plăcute. Astfel de interese pot fi: o plimbare în parc, mersul la cinema sau, poate, pescuitul.

Totodată, nu ar trebui să împărtășiți interesul partenerului de a merge la cumpărături sau de a vă lua copilul de la grădiniță, deoarece astfel de interese se transformă rapid în rutină de zi cu zi și obligații enervante.

Libertatea

În acest caz, cuvântul “libertate” nu se referă la relații libere, ci la asigurarea libertății comportamentului uman. Toată lumea își dorește periodic să fie lăsată în pace sau să se angajeze într-un hobby preferat, iar o astfel de dorință ar trebui tratată cu respect. Nu trebuie să vă forțați partenerul să facă ceva ce nu-i este interesat sau nu vrea să facă.

Un exemplu ar fi curățenia casei. Dacă soția își obligă soțul să facă curățenie, dar el nu are nicio dorință, atunci nu mai insistați, deoarece acest lucru va duce la un scandal și mai mare. În acest caz, este necesar să căutați soluții, datorită cărora vă puteți obține partea de libertate.

Bună dispoziție

În relațiile de familie, un aspect foarte important este buna dispoziție pe care soții ar trebui să o ofere unul altuia. Nu este nevoie să stoarceți din voi cu forța o dispoziție bună.

Dar dacă vă obișnuiți să găsiți pozitivul în fiecare situație și să faceți o distincție între muncă și familie, atunci totul devine posibil. Datorită acestei atitudini, multe conflicte în familie sunt în declin, chiar și certurile serioase pot părea nesemnificative dacă veți gândi într-un mod pozitiv.

Atenție

Acest mod de a menține relațiile este mai potrivit pentru bărbați decât pentru femei, deoarece femeile sunt cele care au mai multă nevoie de atenție, sprijin, afecțiune. Atenția este o componentă necesară a relațiilor de familie puternice.

Seri în sânul familiei

Această metodă va ajuta cu siguranță la stabilirea discordiei în familie și la consolidarea relațiilor. Ar trebui să încercați să alocați cel puțin o seară pe săptămână pentru sufletul vostru pereche.

O astfel de seară poate fi făcută sub forma unei cine romantice, sau petrecută discutând subiecte actuale de familie, sau planificând bugetul familiei.

După cină, o concluzie excelentă a serii va fi vizionarea și discuția comună a filmului. Mulți psihologi susțin că discuția despre filme, în special despre cele romantice, poate fi considerată, într-o oarecare măsură, terapie de familie, prevenind unele divorțuri.

Amintiri plăcute

Momentele minunate, emoționante și romantice care au fost în trecut vor ajuta cu siguranță la îmbunătățirea relației actuale și vă vor aminti ce v-a făcut să alegeți această persoană și de ce sunteți încă împreună. Cadourile, scrisorile, un album foto sau fotografiile de pe rețelele de socializare vor ajuta la reîmprospătarea amintirilor.

Planuri de viitor

Impactul pozitiv va fi planificarea pe termen lung pentru un viitor comun. Poate fi vorba de un plan de călătorie pentru următorii 5 ani, un plan de a construi o casă în care veți locui peste 20 de ani sau altceva. Nu contează ce semnificație au aceste planuri, principalul lucru este că există planuri pentru viitor și sunt întocmite împreună, apropiindu-vă astfel unul de celălalt.

Comunicare

În ciuda lipsei de timp din cauza muncii sau a treburilor casnice de rutină, trebuie neapărat să găsiți timp pentru comunicare. Dacă aveți probleme în afara familiei, este mai bine să le spuneți partenerului, care, ca nimeni altcineva, vă cunoaște și vă poate sprijini în orice situație. De asemenea, trebuie să împărtășiți și vești bune, deoarece persoana iubită cu siguranță se va bucura alături de voi.

Atingeri

Atingerea este unul dintre limbajele iubirii. Încercați să vă atingeți cât mai des posibil: țineți-vă de mână, îmbrățișați-vă, sărutați-vă. Acest contact tactil este fundamental pentru stabilirea conexiunilor. Trebuie amintit că natura atingerii indică nivelul sentimentelor.

Vulnerabilități

În procesul de ceartă sau conflict, nu ar trebui să vă folosiți cunoștințele despre vulnerabilitățile partenerului. Acestea pot fi o lovitură și pot distruge complet relația. Fiecare persoană are deficiențe, dar amintirile despre ele nu ar trebui să fie o armă într-o situație de conflict. Tot ceea ce știți despre persoana iubită este mai bine să le folosiți într-un mod pozitiv.

Destăinuirea sentimentelor

Vorbiți cât mai des despre sentimentele voastre, cât de mult apreciați și iubiți soțul/soția. Această metodă va ajuta la consolidarea relației familiale și o va face mai semnificativă.
O puteți face cu ajutorul mesajelor de dragoste.

Viața intimă

Dacă simțiți că viața intimă a încetat să mai aducă plăcere deplină și a devenit mult mai puțin frecventă, atunci este necesar să discutați acest moment cu partenerul. Este important ca fiecare dintre voi să aibă dorința și disponibilitatea de a-și diversifica viața intimă, de a găsi lucruri comune și interesante. Odată cu ratarea momentului în care viața intimă se transformă în „datorie conjugală”, va fi foarte greu să reluați relațiile intime pasionale și dorite.

Gunoiul din vatra familiei

Indiferent de motivul conflictului cu partenerul, fără îndoială, va exista și o împăcare în viitorul apropiat. Dar, după ce ați povestit despre ceartă prietenilor sau rudelor apropiate, vă veți aminti periodic despre acest conflict. În acest caz, nu va funcționa să uitați complet și să renunțați la situație, pentru că atunci când vă vor aduce aminte, în suflet din nou vor apărea mânia și resentimentele.

Toate necazurile trebuie rezolvate doar în cercul familiei și nu-i lăsați pe străini să intre în el.

Surprize

Nu uitați de surprizele plăcute care vor satura viața de zi cu zi cu romantism și bună dispoziție. Chiar și un mic buchet de flori sau dulciurile preferate nu vor lăsa indiferentă nicio femeie. Iar bărbatul, la rândul său, va fi bucuros să primească capodopera culinară a iubitei sale.

Compromisuri

Nu este ușor să ajungeți la un compromis, mai ales în căldura emoțiilor, după o ceartă aprinsă. Dar este important să înțelegeți că nevoia de a vă simți bine timp de 30 de secunde nu merită scandalul și crearea tensiunii în relație.

Diferențele de opinii sunt complet normale, dar fiți pregătiți să vă sacrificați mândria și opinia pentru compromis și cooperare.

Nu vă gândiți la argumente ca la o bătălie pentru a „câștiga”. Aceasta este o mentalitate periculoasă care vă va întoarce unul împotriva celuilalt.

Vorbiți de la persoana întâi

Frazele la persoana întâi vă permit să vă exprimați sentimentele și să încurajați conversații productive și pozitive, în loc să încercați să răniți sentimentele partenerului. În schimb, expresiile la persoana a doua exprimă acuzație.

De exemplu: „Întotdeauna întârzii și astfel mă faci să mă simt stânjenit!”. Iar expresiile la persoana întâi vă permit să vă concentrați pe sentimente fără acuzații. De exemplu: „Am observat că te uiți în jur în timpul conversației noastre. Am impresia că nu iei sentimentele mele în serios”.

Mulțumiți pentru lucruri mărunte

Indiferent cât de mult vă iubiți și apreciați partenerul, există întotdeauna riscul să vă obișnuiți prea mult unul cu celălalt și să uitați să-i exprimați recunoştinţa pentru tot ceea ce face el/ea pentru voi. Dacă încercați să-i mulțumiți mai des, aproape sigur că partenerul vostru se va comporta în același mod.

Încercați să-i mulțumiți soțulu i/ soției pentru cina gătită, curățenia în casă și alte lucruri familiare sau spunând: „Am fost atât de încântat/ă că ai trecut astăzi pe la biroul meu. Mulțumesc. M-am bucurat foarte mult să te văd”.

Întâlniri romantice

Pe măsură ce o relație se dezvoltă, devine din ce în ce mai dificil să găsiți timp pentru întâlniri romantice. Situația este mai ales complicată după nașterea copiilor. În același timp, întâlnirile obișnuite cu doar voi doi pot reînvia entuziasmul emoțional și pasiunea pe care le-ați experimentat la începutul relației.

Astfel de emoții sunt foarte importante pentru păstrarea unei căsătorii.

Așadar, găsiți oportunități de a petrece seara doar voi doi. Găsiți o dădacă pentru copii, cereți-i bunicii sau bunicului să îngrijească copiii sau lăsați-i să rămână peste noapte cu prietenii.

Apoi, alegeți un restaurant romantic și surprindeți-vă unul pe altul cu ținute alese. După cină, mergeți la o plimbare sau la teatru.

Este important să vă petreceți seara doar în doi, pentru ca nimeni să nu vă tulbure intimitatea.

Concluzie

Căsătoria este cea mai înaltă legătură care poate uni doi parteneri, dar orice relație este o muncă grea și căsătoria nu face excepție. Efortul activ, înțelegerea și puțină răbdare pot întări o căsnicie, iar toate aceste metode sunt elementare, eficiente și nu necesită fapte mari. Evocați tot felul de emoții și viața de familie nu va fi niciodată plictisitoare, iar fiecare dintre soți se va simți solicitat, iubit și dorit.

Milana Danco

Revista «Atât De Fain» își propune să ofere sentimentul de susținere și îmbrățișare prin informație pozitivă și prin senzații. Vorbim despre subiecte care unesc oamenii, îi fac să zâmbească și să se simtă fericiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *