Vezi la ce vârstă este mai bine să te măriți

Vezi la ce vârstă este mai bine să te măriți – plusuri și minusuri

Descoperă care este cea mai bună vârstă pentru pentru o femeie ca să se mărite. Catalogarea perioadelor și indicarea plusurilor și minusurilor de a te mărita la o anumită vârstă.

Dragostea este pentru toate vârstele și dacă considerăm iubirea ca fiind un atribut indispensabil al căsătoriei, atunci te poți căsători la orice vârstă. Dar care perioadă din viață este mai potrivită pentru femei ca să se mărite? Așadar, am descris aici despre avantajele și dezavantajele măritatului la o anumită vârstă.

Între 18 și 25 de ani

Plusuri:

  1. Prospețimea și strălucirea sentimentelor. Căsătoriile timpurii sunt adesea „fructele” primei iubiri și, după cum știți, este cea mai strălucitoare. La această vârstă, fetele se căsătoresc cel mai adesea din dragoste mare.
  2. La o vârstă fragedă, psihicul este mai flexibil. Caracterele tinerilor soți nu au fost încă pe deplin formate. Nu au avut timp să dobândească obiceiuri stabile și un stil de viață strict, care ar fi greu de schimbat. Și, prin urmare, le este mai ușor să se adapteze unul la altul.
  3. Nu există experiența unei vieți, care să lase o amprentă asupra personajului, să-și formeze obiceiuri „de burlăciță” și să devină o piedică în căsătorie.
  4. Multe fete la această vârstă sunt mai înclinate să-și subordoneze viața slujirii valorilor familiei decât construirii unei cariere. Dar apoi, când copilul crește puțin, se pot concentra pe implementarea socială, care nu va mai trebui întreruptă de concediul de maternitate.
  5. La această vârstă, sunt mai multe șanse să naști un copil sănătos.

Minusuri:

  • Abordarea infantilă a căsătoriei. Adesea, fetele tinere cu ajutorul căsătoriei încearcă pur și simplu să rezolve unele probleme personale – să le demonstreze altora că sunt solicitate, să câștige independență, să scape de controlul parental, să-și enerveze fostul iubit etc. E clar că, cu această abordare, căsătoria puțin probabil să dureze mult.
  • Imaturitatea psihologică. Fetele la această vârstă sunt conduse la manifestări externe, complet fără să se gândească la ce se află în spatele lor. De aceea, se îndrăgostesc adesea de glumeți sau „băieți răi”, care le par întruchiparea masculinității și a puterii. Cu toate acestea, astfel de exemplare nu sunt prea potrivite pentru viața de familie.
  • Adesea, îndrăgostirea obișnuită este considerată un sentiment grozav. Și când ochelarii roz cad, se dovedește că el are defecte pe care tânăra soție nu este pregătită să le suporte.
  • Lipsa de experiență lumească. Fetele de la această vârstă au o idee slabă despre ceea ce are nevoie un bărbat. Nu este pregătită să se adapteze, să facă compromisuri. Adesea, pur și simplu nu știe să înțeleagă și să simtă un bărbat.
  • Lipsa abilităților casnice. Femeile tinere, care chiar ieri au fugit din cuibul părintesc, de multe ori se dovedesc a fi nepregătite pentru rutina de zi cu zi și percep îndatoririle care le-au căzut asupra lor ca pe un dezastru.
  • Dacă o femeie s-a căsătorit devreme și a născut un copil, atunci poate fi dificil pentru ea să se împlinească social. Din moment ce nu are practic (și uneori complet) experiență de muncă.

Între 25 și 35 de ani

Plusuri:

1. Femeia este deja capabilă să distingă pasiunea de un sentiment serios.

2. De regulă, până la vârsta de 30 de ani, femeia are un loc de muncă și o experiență stabilă, ceea ce o face să fie mai puțin dependentă de cel ales.

3. Femeile la această vârstă nasc deja destul de conștient. În plus, datorită experienței lor, le este mai ușor să își găsească un loc de muncă după concediul de maternirare (unele revin la posturile anterioare).

4. Majoritatea doamnelor știu deja multe despre relațiile din pat și le este mai ușor să ajungă la armonie cu alesul în acest sens.

Minusuri:

1. Ambii soți adulți se consideră prea autosuficienți și independenți pentru a se obișnui, pentru a căuta compromisuri pe fleacuri. Și tocmai cu aceste lucruri mărunte încep marile scandaluri.

2. În timpul vieții de burlăciță, femeia dobândește o serie de obiceiuri persistente, casa ei devine cetatea ei. Iar apariția unui străin în această cetate la început poate provoca panică.

Între 35 și 40 de ani

Vârsta pentru căsătorie

Plusuri:

1. Apare experiența de viață, sub influența căreia femeile își schimbă prioritățile. Acum sunt atrase de bărbați care sunt mai puțin obsedați de ei înșiși, dar care sunt capabili să înțeleagă și să susțină.

2. Soția adultă, chiar de la început, are o idee foarte clară la ce să se aștepte de la noul ales și ce anume este gata să sacrifice pentru asta.

Minusuri:

1. Datorită unei lungi vieți libere, multe femei nu au priceperea de a lua în calcul dorințele și obiceiurile altei persoane, de unde și apar multe greșeli de cuplu.

2. Până în acest moment, atât bărbatul, cât și femeia reușesc să dobândească un anumit trecut. Și uneori e greu să te obișnuiești cu asta. De exemplu, sub forma copiilor soțului dintr-o căsătorie anterioară.

3. Adesea, femeile la această vârstă se căsătoresc fără să simtă sentimente speciale față de ales, sub presiunea stereotipurilor. Dar cu această abordare, căsătoriile se despart destul de repede.

4. A deveni mamă la această vârstă este deja puțin mai dificil. Da, și nu e ușor să te decizi. Posibil ca femeia să nu mai dorească să-și schimbe modul obișnuit de viață.

Între 45 și 55 de ani (și mai mult)

Plusuri:

1. Femeile la această vârstă, de regulă, sunt independente din punct de vedere financiar. Și prin urmare, ele caută un viitor soț nu atât pentru sprijin financiar, cât pentru un suflet apropiat.

2. Sunt cu adevărat conștiente că nu există nicio speranță că în viitor partenerul poate fi corectat.

3. În virtutea experienței de viață și a maturității, soții sunt destul de atenți la individualitatea fiecăruia și nu încearcă să se suprime reciproc.

4. Conflictele din astfel de familii sunt adesea rezolvate constructiv. Fiindcă deja este mai important ca soții „adulți” să găsească o cale de ieșire din situație decât doar să câștige argumentul.

Minusuri:

1. Odată cu vârsta, femeia acumulează o listă impresionantă de cerințe pentru un potențial ales, din cauza căreia, de fapt, îi este dificil să întâlnească un partener de viață potrivit.

2. Obiceiurile dobândite în anii de burlăciță sunt practic ineradicabile în această perioadă. Ele devin a doua natură. Și devine deosebit de greu pentru o femeie să suporte obiceiurile alesului, să renunțe la ceva de dragul confortului altei persoane.

3. În timpul vieții singuratice, câmpul ei psihologic și spațiul personal crește la proporții exorbitante. Și orice intruziune într-o zonă personală provoacă iritare sălbatică.

4. De-a lungul anilor de viață independentă, femeia își dezvoltă adesea un caracter autoritar și nu e ușor să recunoască conducerea unui bărbat. Doar capacitatea de a delega responsabilitatea celui ales va însemna una dintre garanțiile relațiilor armonioase.

5. Doi adulți și-au dezvoltat deja o anumită viziune asupra lumii și asupra vieții, care poate să nu coincidă. Și nu toată lumea este pregătită să schimbe aceste opinii de dragul altuia. În timpul marșului liber prin viață, o femeie pur și simplu uită cum să facă compromisuri.

6. Soților „adulți” uneori le este foarte greu să fie sinceri și deschiși unul cu celălalt. Iar fără aceasta, o relație cu adevărat apropiată este imposibilă.

7. După 50 de ani, are loc o scădere a hormonilor, legată de vârstă, din cauza căreia unele femei își pierd interesul pentru latura vieții legate de experiențele în pat. Dacă un bărbat este de acord cu ea în asta – bine. Iar dacă nu, problemele sunt inevitabile.

Ce spun oamenii de știință

Cercetătorii de la Universitatea Americană din Utah au descoperit că cel mai bine e să te măriți între 28 și 32 de ani, asta dacă dorești să-ți reduci șansele de divorț în primii cinci ani de căsătorie. Baza muncii lor științifice au fost statisticile oficiale ale autorităților de înregistrare a căsătoriilor din Statele Unite, timp de șase ani. Se pare că femeile care se căsătoresc în această categorie de vârstă se pot lăuda cu o viață de familie mai stabilă și mai sigură. Desigur, să nu uităm și de calitățile unei soții ideale.