Cum să organizezi nunta de vis într-o altă țară

Detalii despre cum să organizezi nunta de vis într-o altă țară

Descoperiți care sunt cele mai populare destinații pentru nunta în străinătate. De ce acte veți avea nevoie și care este bugetul mic, mediu și mare pentru nunta în altă țară.

Tot mai multe cupluri aleg să petreacă cel mai important eveniment din viața lor în străinătate. Motivul principal pentru aceasta este dorința de a face nunta cu adevărat neobișnuită, originală și memorabilă. Așadar, să vedem: unde, cum și cu cât puteți organiza o nuntă de vis în străinătate.

Unde vă puteți căsători în străinătate

A juca o nuntă de lux în străinătate și a obține fotografii care nu sunt ca imaginile de nuntă ale tuturor prietenilor și cunoscuților voștri nu este un basm, ci o dorință complet fezabilă. În plus, o nuntă în străinătate se poate face oficial, cu înregistrarea căsătoriei, ceea ce vă eliberează de agitația și cozile inutile la registratura locală.

Codul familiei al României permite românilor să înregistreze căsătoriile în străinătate, spunând: “dacă o căsătorie încheiată în afara României este organizată în conformitate cu legile țării respective, atunci este valabilă și pe teritoriul României. Dar există și limitări.

De exemplu, în China, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Thailanda, puteți ține doar o ceremonie frumoasă, însă va trebui să vă semnați în România. Dacă vreți să vă căsătoriți în Franța, trebuie să locuiți acolo cel puțin treizeci de zile. În Germania, Austria și Elveția, va fi necesar să așteptați răspunsul la cererea de înregistrare a căsătoriei de la două luni la șase luni. Pentru o nuntă oficială în Indonezia, religia voastră este importantă: trebuie să fiți musulmani, budiști, hinduși sau catolici.

Cele mai populare destinații de nuntă sunt acum:

  • Republica Cehă (dintre orașele sale, Praga este cea mai populară);
  • Cipru;
  • Cuba;
  • Italia;
  • Grecia;
  • Maldive;
  • Seychelles;
  • Franța (și anume Paris).

Serviciile de nuntă sunt foarte bine dezvoltate acolo, așa că nu va fi greu să organizați viitorul eveniment, atât pe cont propriu, cât și cu ajutorul agențiilor. Apropo, acestea din urmă ajută foarte mult la economisirea timpului și a nervilor, oferindu-vă posibilitatea de a vă concentra pe deplin pe nuntă, ci nu pe documente și negocieri cu companiile străine.

Acte necesare și formalități

Nuntă bugetară în străinătate

Ambasadele și consulatele României în străinătate pot oficia încheierea căsătoriei dintre doi cetățeni români sau dintre un cetățean român și un cetățean străin, dacă legislația statului respectiv nu interzice acest lucru. Sunt țări care nu recunosc căsătoriile încheiate la ambasadele sau consulatele străine și care interzic astfel de formalități. După oficierea căsătoriei, ambasada sau consulatul român eliberează soților certificatul de căsătorie românesc, pe baza semnăturii ambilor soți și a martorilor în registrele de stare civilă. Documentele emise de autorități străine, vor trebui traduse în limba română și certificate de ambasada sau consulatul român.

Ambasadele și consulatele României sunt în măsură să ofere informații suplimentare, în funcție de practica locală. De asemenea, informații generale despre procedura de obținere a certificatelor de căsătorie pot fi accesate la Inspectoratul Național pentru Evidența Persoanelor.

Pachetul de documente pentru înregistrarea oficială a căsătoriei poate include puncte diferite nu numai în diferite state, ci chiar și în orașe ale aceleiași țări. Prin urmare, este foarte important să clarificați în prealabil în orașul ales de voi ce documente trebuie să furnizați.

Pentru a organiza o nuntă în străinătate, de obicei, sunt necesare următoarele documente:

  • certificatele de naștere ale mirilor;
  • acte de identitate valabile și copiile acestora;
  • certificate de la oficiul de stat privind absența obstacolelor legale în calea căsătoriei;
  • formular de cerere completat;
  • certificat de divorț, certificat de deces (dacă aceste evenimente au avut loc).
Important! Toate documentele (cu excepția pașapoartelor) trebuie copiate în limba de stat a țării în care doriți să vă căsătoriți. Toate copiile trebuie să fie legalizate în România.

Costul organizării unei nunți în străinătate

Costul organizării unei nunți în străinătate

De obicei, o nuntă în străinătate implică costul următoarelor servicii:

  1. Întocmirea documentelor. Colectarea documentației necesare pentru depunerea cererii, traducerea și certificarea actelor, taxele de stat, certificatele de stare civilă. Separat, veți primi un certificat de înregistrare a căsătoriei și copia acestuia în limba română.
  2. Organizarea ceremoniei de nuntă. Închirierea și decorarea locului de înmatriculare, serviciile unei mașini de nuntă și decorarea acesteia, ceremonia de nuntă în sine, cuplată cu serviciile unui judecător care oficializează căsătoria, acompaniament muzical, șampanie și fructe, buchetul miresei și butoniera mirelui, ajutorul unui coordonator de nuntă, traducător.
  3. Servicii de agenție. Asistență în obținerea vizei și cumpărarea biletelor, sfaturi în alegerea țării și a locului de înregistrare, fotograf, operator, restaurant și hotel etc. Precum și asigurarea unui coordonator permanent de țară care, la cererea voastră, poate organiza excursii pentru voi și invitații voștri la nuntă.

Costul unei nunți în străinătate este, de obicei, calculat pentru doi. Prin urmare, pachetul de servicii de bază, de regulă, nu include închirierea unei săli de banchet și a camerelor de hotel pentru a găzdui oaspeții, precum și gustările cu care intenționați să-i serviți înainte de a ajunge la restaurant. Toate acestea, inclusiv excursiile și divertismentul, se calculează suplimentar, în funcție de solicitările voastre și de numărul de oaspeți.

Nuntă bugetară în străinătate. Unde este mai ieftin?

Cel mai adesea, atunci când un cuplu de îndrăgostiți se gândește la o nuntă, străinătatea este respinsă din cauza costurilor financiare aparent mari. Dar acest lucru a încetat de mult să fie un obstacol. Astăzi, puteți avea o nuntă dulce, frumoasă, dar și bugetară, în locuri fermecătoare din străinătate. Și, în același timp, costul unei astfel de ceremonii poate fi mai mic decât o nuntă în România! Luați în considerare cele mai populare opțiuni de până la 4000 de euro.

Opțiunea în Cipru

Vreme excelentă, plaje magnifice, natură și arhitectură unice. Și dacă luăm în considerare și că turul de nuntă, care va include nu numai ceremonia, ci și zborul și cazarea, va costa doar 2500 de euro, atunci perspectivele sunt foarte luminoase.

Opțiunea în Grecia

Pentru 1900 de euro, puteți plăti chiria locației pentru ceremonie, serviciile unui coordonator de nuntă care vorbește limba română și puteți decora locul sărbătorii. În plus, această sumă va fi suficientă pentru întocmirea și legalizarea tuturor actelor și va rămâne și pentru buchetul miresei.

Opțiunea în Cehia

La Praga, puteți face față celor 1700 de euro, această sumă include aproape totul – de la documente la inele. Și nu este nevoie să vorbim despre frumusețea peisajelor și clădirilor din Praga! Nunta se va dovedi pe măsură!

Aceasta este doar o mică parte a ceremoniilor care pot fi organizate destul de ieftin și frumos în străinătate. Principalul lucru este să începeți pregătirea în avans – atunci va fi posibil să economisiți și mai mult pe biletele de avion și camerele de hotel. Dacă alegeți extrasezon, ci nu vârful afluxului de turiști, atunci nunta în străinătate vă va costa și mai puțin.

Nunta în străinătate din categoria de preț mediu

Unde vă puteți căsători în străinătate

În cazul în care bugetul vă permite să vă extindeți cheltuielile de nuntă, atunci puteți lua în considerare opțiuni pentru ceremonii pe insule.

Opțiunea în Jamaica

Poate costa 5000 de euro. Această sumă include cazarea pentru o săptămână și un zbor pentru doi. Și, desigur, ceremonia în sine și pregătirea documentelor. O nuntă jamaicană se remarcă prin distracție, anvergură și este foarte potrivită pentru companiile de tineret. Mai mult, putem vorbi îndelung despre peisajele insulei, dar mai bine să le vedeți singuri. Fotografiile de la ceremonie și de la petrecerea nunții vor vorbi de la sine – evident că nu veți regreta.

Opțiunea în Republica Dominicană

Frumusețea încântătoare a acestor locuri nu degeaba atrage turiști pe tot parcursul anului, iar aici vă puteți relaxa, se pare, toată viața. Și unde, dacă nu aici, puteți combina perfect o nuntă cu o lună de miere. În ceea ce privește costul, pentu 5000 de euro, veți plăti un zbor în Republica Dominicană pentru doi, o săptămână pentru cuplul vostru într-un hotel all-inclusive și veți primi, de asemenea, un pachet complet de nuntă care include tot de ce aveți nevoie, chiar și de serviciile unui fotograf.

Nuntă premium în străinătate

Haideți să vedem și care destinații dețin titlurile de “standard de lux”:

Opțiunea pe Insulele din Caraibe

Sunt literalmente raiul pe Pământ, iar Barbados este principalul lor punct culminant. Soare și căldură aproape etern, plaje de neegalat și arome unice de flori – toate acestea sunt Caraibe. Iar nunta pe aceste insule se dovedește a fi una rafinată și elegantă. Costul, împreună cu zborul și cazarea pentru 1 săptămână pentru două persoane, va fi de aproximativ 6500-7000 de euro. Este vorba de un set complet; practic nu va fi nimic de care să vă faceți griji.

Opțiunea pe insula Mauritius

Are de toate: plaje cu nisip curat și apă limpede, munți și păduri uluitor de frumoși, hoteluri excelente în ceea ce privește confortul și serviciul. O nuntă pe această „insula plăcerii”, luând în considerare zborul și cazarea, poate ajunge la 5500 de euro pentru un pachet complet de toate plăcerile și documentele necesare.

Opțiunea pe Seychelles

O ceremonie de nuntă aici vă va costa aproximativ 6000 de euro, iar aceasta nu este limita: totul depinde de nevoile voastre.

Opțiunea în Polinezia Franceză

Dacă vreți ceva complet exotic, atunci puteți aranja o ceremonie în Polinezia Franceză – insule pierdute în Oceanul Pacific. Ceremonia de 12000 de euro nu vă va lăsa indiferenți nici pe voi, nici pe invitați, nici pe cei care se uită la fotografiile și videoclipurile după întoarcere. Credeți-ne, puțini oameni au o astfel de nuntă!

Cum să organizați o nuntă în străinătate

Cum să organizați o nuntă în străinătate

Vă prezentăm un plan care vă va ușura organizarea unei nunți în străinătate:

1. Calculați timpul de pregătire

Puneți deoparte 6-8 luni pentru organizare, ca să puteți planifica totul cu calm, să puteți evalua diferite opțiuni și să nu panicați atunci când oamenii întârzie să răspundă la mesajele voastre. Dacă veți avea și invitați la nunta în străinătate, aceștia ar trebui să fie invitați cât mai devreme, cu cel puțin 2 luni înainte. Vor avea nevoie de timp pentru a-și lua concediu de la serviciu, pentru a obține vize, pentru a găsi bilete și cazare.

Desigur, o ceremonie simbolică pentru doi poate fi aranjată și în câteva săptămâni. Dar atunci biletele de avion vor fi mai scumpe și există o mare probabilitate să fiți nevoiți să vă mulțumiți cu opțiunile care rămân. Mai ales în perioada nunților din mai până în septembrie.

2. Decideți cine va fi organizatorul

De fapt, nu sunt atât de mulți oameni care se pot ocupa de pregătire.

  • Voi înșivă: Pe de o parte, acestea sunt lucruri plăcute pe care puteți să le rezolvați și să economisiți pe intermediari. Pe de altă parte, veți avea nevoie de maximă răbdare și de mult timp liber.
  • Operator de turism: Când nu aveți timp sau nu vreți să vă ocupați de acte, puteți să mergeți la una dintre agențiile de turism care organizează nunți în străinătate. Acolo pur și simplu spuneți despre dorințele voastre și plătiți pentru un pachet de tur potrivit.
  • Organizator de nunți: Acest specialist se va ocupa de pregătirea unei nunți non-standard cu orice dorințe care nu sunt în tururile gata făcute. Puteți găsi un wedding planner în România și să-l luați cu voi sau să angajați unul pe loc.

3. Pregătiți documentele

Înainte de a începe să le colectați, trebuie să decideți ce opțiune de nuntă doriți – o ceremonie simbolică sau o căsătorie oficială. Ceremonia simbolică este, de fapt, o excursie turistică într-o altă țară în care aveți o nuntă. Cu sau fără rochie albă, cu oaspeți sau în doi – sărbătoarea voastră nu are nicio sarcină legală. Veți avea nevoie doar de:

  • Pașapoarte:
  • Viză valabilă, dacă este cazul;
  • Bilete dus-întors;
  • Rezervare cazare;
  • Asigurare medicală.

Pentru căsătoria oficială, veți avea nevoie de toate aceleași documente ca pentru o nuntă simbolică, plus un set de altele, menționate mai sus. Când toate documentele sunt colectate, mergeți la consulatul din țara aleasă și aflați dacă totul este corect executat, dacă toate sigiliile sunt aplicate, dacă este necesară apostilarea pe documente.

4. Alegeți locația pentru ceremonie

Locația este limitată doar de imaginația voastră. Puteți să vă căsătoriți chiar pe o navă sau într-o casă în copac! Totuși, în cazul unei nunți oficiale, luați în considerare opțiunile clasice.

  • Plajă: Plajele private, deținute de obicei de hoteluri, sunt foarte potrivite pentru ceremonie. Pe arhipelaguri precum Maldive sau Seychelles, puteți chiar să alegeți o mică insulă nelocuită și să navigați acolo cu barca. Toate problemele organizatorice sunt rezolvate cu hotelul.
  • Vilă sau castel: În orașele europene, există multe moșii vechi care sunt închiriate pentru nunți. Cele mai multe vile și castele sunt situate în locuri pitorești lângă un lac, mare sau pădure.
  • Restaurant: Multe restaurante au locuri speciale pentru nunți: peluze verzi cu gazon, grădini, foișoare cu copertine albe. Consultați fotografiile nunților reale pe www.tripadvisor.com atunci când alegeți o locație.

5. Ajutați invitații să ajungă la destinație

Câți prieteni și rude să fie invitați la nuntă și cine plătește pentru călătoria lor este întotdeauna o problemă delicată. Este important ca din invitație să rezulte clar cine suportă costul avionului și al cazării.

Va fi mai convenabil dacă toți invitații vor locui în aceeași zonă sau chiar în același hotel. Dacă trebuie să-i conduceți la locul ceremoniei, comandați un transfer dus-întors pentru oaspeți și o mașină de nuntă pentru voi. Asemenea servicii sunt oferite de taxi și serviciile de transfer.

6. Creați meniul de nuntă

Cunoașteți tradițiile gastronomice ale țării în care vă căsătoriți ca să știți la ce să vă așteptați. De exemplu, suntem obișnuiți cu faptul că în România gustările rămân pe masă toată seara. Dar în Europa sunt eliminate atunci când începe servirea felurilor de mâncare individuale. În Italia, primul fel este paste, așa că nu vă mirați dacă vi se cere să serviți mai întâi ravioli. În America, după aperitive, înainte de a servi masa fierbinte, toată lumea mănâncă o salată.

Dacă nu există restaurant în apropierea locației ceremoniei, va trebui să vă ocupați de catering. Serviciul de catering poate aranja atât un bufet ușor cu gustări, cât și un banchet complet cu schimbări de feluri de mâncare.

Nu uitați de mâncarea pentru personalul care va lucra la nunta voastră: muzicieni, fotografi etc. În cazul în care șoferul mașinii rămâne la locul nunții până la final, trebuie să fie inclus și în meniul personalului.

7. Găsiți experți în muzică, foto și video

De obicei, locurile de nuntă își oferă DJ-ul, fotograful și videograful, dar doar ca recomandare. Sunteți liberi să angajați o altă persoană sau să aduceți cu voi specialistul preferat – se întâmplă să iasă și mai ieftin. În același timp, știți deja că gustul lui poate fi de încredere.

Discutați în prealabil repertoriul muzicienilor sau lista de melodii a DJ-ului. În caz contrar, s-ar putea să descoperiți că nu cunoașteți niciunul dintre hiturile locale și nu aveți idee cum să dansați pe ele. Concursurile și jocurile la nunți din alte țări nu sunt întotdeauna acceptate. Prin urmare, dacă ați vrut să aranjați așa ceva pentru oaspeții voștri, avertizați gazda.

8. Discutați despre decor și flori cu un florar

Nuntă premium în străinătate

Aflați cine decorează locul ceremoniei. Discutați cu florarul schema de culori și ce fel de flori preferați. Va fi bine să pregătiți din timp fotografii cu compoziții și buchetul de mireasă care vă plac. Și nu uitați de butoniera mirelui. Din fericire, cuvântul „boutonniere” sună la fel în multe limbi.

9. Pregătiți rochia de mireasă și costumul mirelui

Dacă aduceți rochia de mireasă din România, mai bine să o luați în bagajul de mână. Pentru aceasta există huse speciale cu cuier. Rochia va trebui să fie pliată și, cel mai probabil, va fi șifonată. Dar mai bine să o călcați mai târziu decât să vă întristați dacă compania aeriană vă pierde bagajele. Mai mult, și costumul mirelui este mai sigur să-l transportați în bagajul de mână, pliat și ambalat într-o cutie. Nu purtați niciodată verighete în bagaj. Păstrați-le într-un buzunar interior sigur în geantă.

Dacă intenționați să cumpărați rochia de mireasă în țara în care vă căsătoriți, acordați-vă suficient timp pentru a face cumpărături.

10. Programați-vă la machiaj și coafură

Puteți contacta frizerii și make-up artiștii din saloanele locale. Hotelurile care găzduiesc adesea nunți vă pot recomanda și specialiștii. Cu toate acestea, în aproape fiecare oraș din lume există compatrioții noștri care lucrează în domeniul frumuseții și își mențin pagina pe rețelele de socializare.

11. Calculați-vă bugetul

Am lăsat în mod intenționat acest punct pentru ultimul: pentru a calcula cheltuielile de nuntă, trebuie mai întâi să aflați prețurile zborurilor la datele selectate în țara în care intenționați să vă căsătoriți. Prețul biletelor de avion se va schimba în funcție de dată, pe când costul ceremoniilor este, de obicei, același. Cel mult, puteți cere o reducere dacă vă căsătoriți într-o zi a săptămânii dintr-un sezon nepopular.

În cazul în care se dovedește că dorințele voastre depășesc cu mult capacitățile voastre, nu vă descurajați dinainte. Gândiți-vă la ce puteți economisi: o rochie mai simplă, mai puțini invitați sau o țară mai bugetară.

Să zicem că ați visat la o nuntă pe lacul Como în Italia până când ați văzut prețurile pentru vile – vedeți și Muntenegru. Există peisaje similare și preț de nuntă destul de democratic. Ați vrut să spuneți „da” pe nisipul cald din Caraibe, dar biletele sunt foarte scumpe? În sudul Thailandei există plaje uimitoare cu junglă sălbatică în jur. De asemenea, puteți înlocui o vilă în Franța cu o moșie în Republica Cehă fără a vă pierde starea de spirit și, în loc de îndepărtata Brazilie, mergeți în Portugalia relativ aproape.

SFAT

Înainte de a rezerva orice servicii, verificați ce este inclus în preț și cereți detalii despre tot. Ocazional, pentru proapeții căsătoriți, se organizează programe SPA sau un mic dejun în cameră după nuntă.