Cele mai mari câine din lume

Cei mai mari câini din lume (cu imagini și video)

Află care este cel mai mare câine din lume, ajuns în Cartea Recordurilor. Vezi poze, video și imagini cu cele mai mari rase de câini din lume (ciobănesc, caucazian).

Există multe rase de câini în lume, mici și mari, pitici și, dimpotrivă, giganți. Rasele foarte mari, sau uriașe, includ câinii cu o înălțime la greabăn de cel puțin 70 cm. Acestea sunt rase care au fost crescute pentru a vâna animale mari, pentru a proteja animalele de lupi sau pentru a apăra curtea și proprietatea.

Prin urmare, oamenii au căutat să se asigure că acești câini depășesc dimensiunea lupilor și, prin însuși aspectul lor, vor insufla frică hoților – fie că este vorba de un prădător sau de o persoană. Mai jos veți afla care este cel mai mare câine din lume, din perspectiva înălțimii și a greutății, dar și veți vedea imagini cu cel mai mare câine din lume.

Zeus – cel mai înalt câine din lume

Zeus – cel mai înalt câine din lume

Cel mai înalt câine din lume a fost Marele Danez (sau Dog German) pe nume Zeus. Înălțimea lui era de 111,8 cm. Când câinele se ridica pe picioarele din spate, înălțimea lui ajungea la 2,24 m. În comparație cu înălțimea sa, greutatea câinelui era mică, puțin mai mult de 70 kg. Acesta s-a născut în Otego (SUA, Michigan), mânca 14 kg de hrană pe zi, iar în 2013 a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness. În septembrie 2014, Zeus, care avea 5 ani, a încetat din viață. În scurta sa existență, a reușit să participe la multe programe sociale desfășurate în spitale și școli, ajutându-i pe copii să-și depășească frica de animalele mari.


Chiar și astăzi, o mulțime de poze cu cel mai mare câine din lume împodobesc copertele revistelor tematice. Îl puteți urmări în acest video:

Înainte de Zeus, Marele Danez George a fost cel mai mare și înalt câine. Înălțimea lui era de 110 cm, iar greutatea lui – de 111 kg. Distanța de la vârful nasului câinelui până la vârful cozii era de 2 m 21 cm.

Dave Nasser, un american din Arizona, proprietarul lui George, l-a luat ca un cățeluș de 7 luni, fără să bănuiască cât de mare va crește.

Când câinele a crescut, acesta mânca până la 50 kg de mâncare pe lună, iar pentru somnul său confortabil, Dave și soția lui au cumpărat un pat mare separat. George a murit cu o lună înainte de vârsta de opt ani.

Cel mai înalt câine din lume

Cel mai înalt câine din lume

Per general, Marele Danez poate avea:

  • Înălțimea la greabăn: masculii nu mai puțin de 80 cm, femelele nu mai puțin de 72 cm.
  • Culoarea: negru, albastru, căprui, tigrat, marmură.
  • Greutatea: de la 55 kg.
  • Originea: Germania.

În ciuda dimensiunii lor, câinii din această rasă sunt foarte amabili și afectuoși. Le place comunicarea și nu își pot imagina viața fără jocuri. Au fost situații în care Marele Danez a doborât din greșeală o persoană la podea.

S-a întâmplat așa: câinele uriaș și-a pus labele pe umerii stăpânului să-l lingă, dar nu a contat pe puterea lui și stăpânul a căzut. Pe baza acestui lucru, putem concluziona că cel mai mare câine din lume este foarte sociabil și bun.

Chiar și vechii germani vânau urși și mistreți cu ajutorul marilor danezi. Mai târziu, păstrarea acestor câini  a devenit un privilegiu princiar, deși aceștia nu mai erau ținuți pentru vânătoare, ci ca animale de companie respectabile.

Marele Danez a fost supranumit „Apollo al lumii câinilor” pentru înfățișarea sa mândră, puternică, dar nobilă.

Cei care urmează să păstreze un Mare Danez vor avea nevoie de spațiu și timp, deoarece dogul german dorește să locuiască într-o casă în familie și, în același timp, are nevoie de plimbări și de mișcare. Creșterea patrupezilor din această rasă necesită cheltuieli considerabile și îngrijire datorită creșterii lor rapide, așa că au nevoie de hrană potrivită pentru a susține oasele și ligamentele.


TOP 8 cele mai mari rase de câini din lume

Adesea, câinele nu este doar un prieten, ci și un protector loial pentru proprietarul său. Dacă lătratul unui câine de talie mică poate evoca tandrețe din partea străinilor, atunci simpla privire a unui câine mare îi va speria imediat. Printre toate rasele, există cele care se disting prin dimensiunea lor remarcabilă. Iată cine se află în topul celor mai mari rase de câini din lume:

Ogar Scoțian (Scottish Deerhound)

Scottish Deerhound

  • Înălțimea la greabăn: masculii nu mai puțin de 76 cm, femelele nu mai puțin de 71 cm.
  • Greutatea: masculii 45,5 kg; femelele aproximativ 36,5 kg.
  • Culoarea: tonuri de gri și gălbui, tigrat, mici urme albe pe piept și picioare.
  • Originea: Marea Britanie.

Una dintre cele mai vechi rase, își are originea în Scoția în secolul al XVI-lea. A fost crescută special pentru vânătoarea de căprioare, de lupi și momeala animalelor în zonele muntoase. Câinii sunt foarte bine adaptați la climatul și terenul aspre. Corpul acestor animale este alungit, iar mușchii lor sunt foarte dezvoltați.

Rasa a fost recunoscută oficial în 1892, dar, în ciuda acestui fapt, ogarul scoțian este încă considerat un câine foarte rar.

Este un aristocrat cu cel mai pur sânge și, se pare, un descendent direct al vechilor ogari celtici. Numai reprezentanții familiei regale și ai nobilimii își puteau permite un deerhound.

Ogarul scoțian este blând, dar nu insistent, acasă e foarte calm și ascultător. În afara casei, acest alergător puternic își va arăta tot temperamentul.

Creșterea unui cățeluș reprezintă o sarcină costisitoare și responsabilă, pe când ținerea unui câine adult e mai ușoară, dacă i se acordă mai mult spațiu și posibilitatea de a alerga, iar înțelegerea dintre proprietar și câine este mai strânsă. În loc să se plimbe, acești câini au nevoie de imitație de vânătoare. Blana tare este ușor de îngrijit.

Akita

Akita

  • Înălțimea la greabăn: adultul atinge o înălțime de 70 cm.
  • Greutatea: până la 54 kg.
  • Originea: Japonia.

A fost crescut prin încrucișarea unui Mastiff cu un Spitz chinezesc. Aceștia sunt câini de luptă, participanți la vânătoarea de urși.  În ciuda dimensiunii lor, câinii din această rasă sunt foarte buni și afectuoși. Le place să se joace, să alerge și să se distreze. Câinii Akita sunt deseori aleși ca animale de companie.

Ogar irlandez (Irish Wolfhound)

Irish Wolfhound

  • Înălțimea la greaban: masculii au 81-86 cm, femelele – nu mai puțin de 71 cm.
  • Greutatea: masculii – 54,5 kg, femelele – 40,5 kg.
  • Culoarea: gri, tigrat, roșu, negru, alb.
  • Originea: Irlanda.

Sunt mândria Irlandei și astăzi sunt incredibil de populari. Au un corp imens, musculos și proporțional, dar, în același timp, patrupedul se mișcă foarte ușor și rapid.

Acești câini au fost folosiți din cele mai vechi timpuri la vânătoarea de lupi, căprioare și elan. Nu erau doar participanți la vânătoare, ci și tovarăși constanți și venerați ai nobilimii și regilor. Acum, reprezintă o opțiune populară pentru un animal de companie, deoarece acești câini sunt foarte amabili și puțin leneși; le place să se întindă lângă stăpân.


Rasa este destul de pretențioasă în ceea ce privește creșterea și întreținerea. În plus, reproducerea serioasă a acestei rase este foarte costisitoare și dificilă. Câinele uriaș are nevoie de un spațiu mare de locuit, de un teren destul de spațios și bine împrejmuit, precum și de plimbări lungi. Cățelușii nu ar trebui să fie suprasolicitați până când scheletul și mușchii lor nu devin puternici.

Au nevoie de mâncare de foarte bună calitate. Gigantul este blând, calm acasă și răbdător cu copiii. Acesta nu va deveni un bodyguard, dar poate pedepsi foarte sever pe infractor. Ogarul irlandez are nevoie de contact strâns cu membrii familiei. Îngrijirea părului este ușoară. Din păcate, speranța de viață a acestei rase este scurtă.

Ciobănesc caucazian

Caucasian Shepherd

  • Înălțimea la greabăn: masculii nu mai puțin de 65 cm, femelele nu mai puțin de 62 cm.
  • Greutatea: până la 85 kg.
  • Culoarea: gri sau roșu în diverse nuanțe, alb, tigrat, pătat.
  • Originea: Rusia.

În urmă cu peste 2000 de ani, această rasă a devenit cunoscută în întreaga lume, fiind una dintre cele mai vechi rase, iar de atunci câinii uriași au fost foarte populari. În exterior, sunt foarte asemănători cu urșii și sunt considerați cei mai buni câini de pază care au mereu o dispoziție bună.

Caucazianul a fost crescut în munții Caucazului,  special pentru protecția turmelor de oi. Datorită stratului gros cu un subpăr dens, poate rămâne în frig mult timp. Există câini de stepă mai ușori, cu păr scurt, cât și de munte, cu păr lung. „Caucazienii” sunt rezistenți, fără pretenții, preferă să fie în aer liber. Fiind calmi și discreți în cercul familiei, ei nu tolerează străinii pe teritoriul lor.

Ciobănescul caucazian are un instinct de paznic puternic pronunțat și un caracter independent. Consecvența, înțelegerea și puterea sunt necesare pentru a deveni proprietarul unui câine ciobănesc, pe care îl va respecta. Prin urmare, cățeii ar trebui să fie îmblânziți de oameni de la o vârstă fragedă. În ciuda acestui fapt, acest câine nu este pentru toată lumea, așa că ar trebui să fie crescut de o persoană care are experiență cu câini de rase mari de pază. Ciobănescul caucazian are nevoie de un spațiu mare de locuit, nu e nicidecum un câine urban sau de apartament. Părul gros trebuie periat.

Alabai (Ciobănesc de Asia Centrală)

Alabai

  • Înălțimea: femelă – 60–69 cm; mascul – 65–78 cm.
  • Greutatea: femelă – 40–65 kg; mascul – 50–79 kg.
  • Originea: Asia Centrală.

Considerat unul dintre cei mai puternici câini de pe planetă. Din vechi timpuri, Alabai păzea rulotele de nomazi și turmele de oi și capre. Are un temperament puternic, curios, îndrăzneț, independent, adaptabil. Durată medie de viață este de 12 – 15 ani.

Leonberger

Leonberger

  • Înălțimea la greabăn: masculii 72-80 cm, femelele 65-72 cm.
  • Greutatea: 45-80 kg.
  • Culoare: de la auriu la roșu-brun, nisipos.
  • Originea: Germania.

Rasa a fost numită după micul oraș german Leonberg și a fost crescută chiar de primar, de Heinrich Essig. Imaginea câinelui a înlocuit leul de pe stema orașului propriu-zis.


A apărut prin încrucișarea a trei rase: Saint-Bernard, Landseer și Câine de munte din Pirinei. Patrupezii din rasa Leonberger servesc acum în poliție și participă, de asemenea, la lucrările de salvare. Prețul unui cățeluș cu sânge pur este de la 500 de euro, iar pentru unul care participă la expoziții internaționale, vor cere până la 800 de euro.

Animalele respective au părul foarte gros și lung. Și, în același timp, au un corp imens, fiind foarte frumoase și populare. În plus, Leonbergerul este un câine calm, rezervat, care se bucură de o bună reputație de câine iubitor de copii. Captivează cu un calm maiestuos, rareori latră, dar protejează cu încredere proprietarul și proprietatea sa. Îi plac plimbările, dar nu alergările lungi. Acest câine mare, de neclintit, încrezător în sine, în același timp care are nevoie de dragoste și atenție, necesită dresaj consecvent, fără rigiditate excesivă. Socializarea timpurie a cățelușului este foarte importantă, deoarece instinctul pronunțat de protecție a teritoriului face ca Leonbergerul să fie intolerant față de străini. Creșterea unui câine tânăr necesită multă grijă. Blana are nevoie de îngrijire regulată.

Mastiff englez

Mastiff englez

  • Înălțimea la greabăn: aproximativ 75 cm.
  • Greutatea: 75-110 kg.
  • Culoarea: cais, căprui argintiu, tigrat închis pe fundal căpriu, negru.
  • Originea: Marea Britanie.

O rasă veche din categoria câinilor de pază și de vânătoare din Insulele Britanice, pe care romanii, uimiți de mărimea lor gigantică, i-au dus la Roma, unde i-au folosit pentru lupte publice cu animalele sălbatice din arene.

Aceștia sunt câini foarte grei, greutatea unui mascul adult începând de la 75 kg. Cel mai mare câine din această rasă a trăit în secolul al XX-lea în Marea Britanie. În 1989, câinele pe nume Aikama Zorba a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness pentru greutatea lui de 156 kg. După Aikama, titlul a trecut unui reprezentant al aceleiași rase – un mastiff englez pe nume Hercules. Greutatea lui era de 127,9 kg, iar volumul gâtului său a fost de 96,5 cm. În timpul zilei, câinele mânca aproape 1,5 kg de hrană uscată, iar la cină proprietarul îl răsfăța cu o friptură suculentă de 1 kg.

Creșterea Mastiffilor nu este ușoară și e costisitoare, deoarece au nevoie de mult spațiu pentru a se juca și de dresaj adecvat. Mastiff este prietenos, bun, sincer. Acesta e un câine calm, inteligent, nu foarte mobil, dar care are nevoie de un spațiu mare de locuit. Mai mult, sunt foarte emotivi, așa că trebuie să fie crescuți cu dragoste și perseverență consecventă. Patrupedul are un instinct natural de pază, dar nu este agresiv sau periculos fără motiv.

Saint-Bernard

Saint-Bernard

  • Înălțimea la greabăn: masculii 70-90 cm, femelele 65-80 cm.
  • Culoarea: alb cu pete sau pelerină roșu-brună.
  • Blana: cu păr lung și cu păr scurt.
  • Greutatea: 65-120 kg.
  • Originea: Elveția.

Rasa poartă numele mănăstirii Sfântul Bernard. Încă din secolul al XVIII-lea, se știe că câinii ghizilor montani de la hotelul de la mănăstirea Sf. Bernard îi ajutau să-și găsească drumul noaptea și în ceață și să-i caute pe cei dispăruți. Câinii străvechi de mănăstire erau descendenți din Mastiffii Tibetani din văile din jur. Erau puternici, dar mai ageri decât Saint-Bernard-ul modern. Cățelușii cu părul lung erau dăruiți țăranilor din vale. Dar ei au stârnit interesul crescătorilor de câini și au devenit la modă, mai ales în Anglia, unde li s-a dat un preț mare.

Rasa este împărțită în cu păr lung și cu păr scurt. Reprezintă cel mai puternic câine din lume. În 1978, un astfel de câine de 80 de kilograme a mutat o încărcătură de 3 tone pe o distanță de 4,5 metri în 90 de secunde.

Saint-Bernard sunt câini foarte amabili și echilibrați, foarte des acceptați de familii cu copii. Dar acesta are nevoie de mult spațiu. Creșterea unui cățeluș este costisitoare și necesită mult efort. Câinele nu are prea multă nevoie să alerge, dar trebuie să se miște regulat. Are necesitatea de o educație încăpățânată de la o vârstă fragedă, iar dacă este obișnuit cu copiii de mic, își va arăta celebra dragoste pentru ei odată cu vârsta. Saint-Bernard are și un instinct de protecție și nu este întotdeauna la fel de binevoitor pe cât se crede în mod obișnuit. Cei cu părul lung au nevoie de periaj regulat.

Desigur, există și alte rase mari. Prețurile pentru căței depind de caracteristici și datele externe. Uneori pot atinge limite de neconceput. De exemplu, cel mai scump câine din lume a fost un Mastiff tibetan pe nume Hong Dong, numit și cel mai mare câine pufos. La 11 luni, cățelul avea deja 80 kg și 1 metru înălțime. A fost cumpărat de un bogat magnat chinez al cărbunelui pentru 1,5 milioane de dolari.

P.S.

Câinele mare sau mic, în primul rând, este un prieten pentru stăpânul său. Și chiar dacă rasele uriașe pot insufla frică altora, în realitate se vor dovedi a fi animale de companie dulci și bune. Desigur, câinii mari au nevoie de îngrijire specială: nu doar de mai mult spațiu în casă, ci și de o cantitate impresionantă de hrană în fiecare zi. Să faci baie unui astfel de câine nu este deloc o treabă ușoară, precum și să-i îngrijești blana. Dar ceea de ce au nevoie toți câinii, indiferent de greutatea și înălțimea lor, este dragostea și grija stăpânului.