Curt Degerman - Cel mai bogat vagabond din lume

Curt Degerman – povestea celui mai bogat vagabond din lume

Povestea milionarului vagabond din Suedia - Curt Degerman. Află de ce era pasionat omul fără adăpost și cum și-a adunat averea. Despre moștenire și testament.

Biografia celui mai bogat vagabond din lume arată că aparențele înșală, iar investițiile sunt disponibile pentru toată lumea. Aceasta este povestea modului în care suedezul Curt Degerman a devenit întâmplător milionar de euro.

La prima vedere, expresia „vagabond bogat” sună absurd. Primul lucru pe care majoritatea oamenilor ar cheltui bani ar fi cumpărarea unei locuințe. Curt Degerman, însă, se deosebea de majoritatea prin faptul că nu avea prea multă poftă de cumpărături mari. Era destul de mulțumit de stilul de viață fără adăpost.

Cu toate acestea, Curt era diferit de boschetarii clasici prin faptul că cei mai mulți bani pe care i-a obținut i-a investit.

Biografia

Viitoarea celebritate s-a născut într-o familie destul de bogată la Skelleftea (oraș suedez) în 1948. Familia avea planuri mari pentru Curt, viitorul lui fiind, de fapt, pictat de părinți de-a lungul anilor. Băiatul nu era un geniu, dar cel puțin s-a remarcat de semenii săi. Era deștept și învăța rapid programa școlară. Devenit adolescent, ceva s-a întâmplat în viața lui și, în cele din urmă, i-a rupt soarta lui Curt.

Acesta pierde dorința de a-și continua studiile și se transformă într-un vagabond.

Drept urmare, toate rudele s-au îndepărtat de Curt, cu excepția vărului său care l-a ajutat toată viața. Nu există o descriere detaliată a acestei perioade a vieții milionarului vagabond. Se știe doar că rudele au încercat să repare situația, dar asta nu a dus la nimic. Ulterior, pentru stilul său de viață, a primit porecla Tin-Can Curt (Curt este o conservă).

Curt Degerman

Bosse Fuhrman, jurnalist pentru ediția suedeză a lui Norra Västerbotten, l-a amintit ca fiind o persoană incredibil de încăpățânată și morocănoasă, era aproape imposibil să câștigi disputa cu el.

Timp de aproape patruzeci de ani, a fost un bărbat singuratic, văzut în oraș mergând pe bicicletă, îmbrăcat cu un hanorac albastru și pantaloni rupti.

Curt își petrecea zilele sortând coșurile de gunoi și căutând sticle și cutii de aluminiu. Umplea saci cu ele, le lega de ghidonul bicicletei și le ducea la cel mai apropiat magazin sau fabrică de reciclare.

Milionarul fără adăpost trăia pe bănuți: nu a cheltuit niciodată bani, dar nici nu era nefericit. Orășenii spuneau despre el ca e o persoană inteligentă și luminoasă.

Pasiunea secretă a lui Curt

Curt nu consuma droguri sau alcool, dar avea o altă pasiune despre care nimeni nu știa – cumpărând acțiuni la bursă. El a pus accentul principal pe titlurile de valoare ale companiilor suedeze și a acordat atenție fondurilor și metalelor prețioase.

În fiecare zi, Curt își petrecea tot timpul liber în biblioteca orașului, pentru că nu își permitea să cumpere ziare.

A studiat Swedish Business Daily și Dagens Industri, cotidienele financiare suedeze, așa că în câțiva ani a cunoscut bursa, precum și investitori și comercianți profesioniști. Cu banii câștigați din returnarea sticlelor și a conservelor, Curt a cumpărat titluri de valoare.

Timp de mai bine de 30 de ani, bărbatul suedez fără adăpost a reușit să acumuleze capital, dar nu l-a folosit niciodată. Investiția părea să fie mai mult un joc pentru Curt decât o modalitate de a câștiga bani.

Investițiile

Compoziția portofoliului de investiții al vagabondului suedez a rămas un secret. Se știe doar că a investit în acțiunile celor mai bune companii din Suedia. Evident, Curt Degerman a devenit milionar prin propriile sale eforturi și nu a avut noroc, cum ar fi să câștige la loterie sau să primească o moștenire mare. Se poate presupune că ar fi câștigat din sticle și conserve și din îndemnizații aproximativ 1000 de euro pe lună. Mergea pe bicicletă, nu avea niciun credit ipotecar și cheltuia puțin sau deloc bani. „Genialitatea” lui Curt constă în capacitatea sa de a alege cele mai bune acțiuni și, în același timp, în capacitatea sa de a economisi atât de mult din veniturile sale. Povestea lui Curt este o lecție grozavă despre puterea dobânzii compuse – cum economiile pot crește foarte repede atunci când profiturile sunt reinvestite.

Averea de peste 1 milion de euro

În 2008, Curt Degerman a murit în somn de un atac de cord, la vârsta de 60 de ani. Cu puțin timp înainte, s-a îmbolnăvit și i-a spus unei rude că nu mai poate duce fostul său mod de viață. Ruda l-a sfătuit cu insistență să meargă la spital, dar Degerman și-a arătat și aici caracterul, refuzând orice ajutor. Drept urmare, în toamna lui 2008, milionarul fără adăpost a fost găsit mort în pat.

S-a dovedit că în timpul vieții sale, Curt a făcut un testament în conformitate cu toate regulile, ceea ce este neobișnuit pentru un vagabond.

Rudele au descoperit că a lăsat mai mult de 10 milioane de SEK (1,1 milioane de euro) în titluri de valoare, un depozit bancar de 6500 de euro, 124 de lingouri de aur și 450 de euro în numerar.

Așadar, s-a aflat că a investit bani în:

  1. Valori mobiliare. Aici a fost trimisă cea mai mare parte a investițiilor, la momentul morții sale, acțiunile fiind evaluate la circa 1,1 milioane de euro.
  2. Lingouri de aur. A reușit să cumpere 124 de lingouri, fiecare cântărind 100 de grame, ceea ce i-a oferit încă vreo 300.000 de euro.

De asemenea, un mic capital a fost păstrat într-un cont bancar în orașul natal Skelleftea. Acolo, Curt a plasat un depozit de 6500 de euro.

Lupta pentru moștenire

Curt nu s-a căsătorit niciodată și și-a lăsat întreaga avere lui Thorni Tjernlund, vărul său, singura persoană care l-a ajutat constant și dezinteresat de-a lungul vieții. Ce-i drept, după ce au apărut știrile despre starea lui Degerman, au apărut și alte rude.

Așadar, un unchi de 92 de ani a intentat un proces pentru a contesta voința milionarului vagabond, legile Suediei permițând acest lucru. Unchiul s-a concentrat asupra faptului că ruda lui nu putea fi considerată capabilă din punct de vedere legal la momentul testamentului.

După 4 luni de negocieri, rudele au ajuns la o înțelegere potrivită tuturor, dar detaliile nu au fost dezvăluite. „Suntem mulțumiți de înțelegere. Din fericire, acesta este sfârșitul”, a spus unchiul lui Curt.

„Sunt și eu mulțumit de înțelegeri. Amândouă au câștigat și nimeni nu a pierdut”, a spus Thorny Tjernlund, despre care se zvonește că ar fi primit doar 20% din sumă.

După moartea vărului său, Tjernlund nu avea de gând să cheltuiască banii. În semn de respect pentru Curt, a plănuit să continue afacerea fratelui său și să mărească capitalul.

Casa lui Curt

Drept vorbind, Curt nu era chiar fără adăpost, ci avea un mic teren cu două construcții, teribil de neglijat. Milionarul nu a investit în casă și s-a ajuns la punctul în care primăria locală a vrut să-l oblige legal să aibă grijă mai bine de proprietatea sa.

Incidentul cu municipalitatea dezvăluie trăsăturile de caracter ale lui Degerman. În loc să se întâlnească cu municipalitatea, milionarul fără adăpost a mers în instanță. Drept urmare, Curtea Supremă din Stockholm i-a dat dreptate. O poveste similară a fost și cu autoritățile fiscale, Curt dându-le în judecată și câștigând cazul.

După moartea sa, compania municipală de locuințe Skebo a cumpărat casa și terenul. Pe locul vechii case a fost ridicată o clădire înaltă pentru 50 de familii.