Milionari întâmplători

Milionari întâmplători: istoriile oamenilor care s-au îmbogățit într-o zi

Citește cele mai neobișnuite povești despre oameni obișnuiți care s-au îmbogățit într-o zi pe neașteptate chiar și pentru ei înșiși. Vezi ce au făcut pentru a acumula avere.

De fapt, nu există o modalitate universală de a te îmbogăți. Cei mai bogați oameni de pe planetă și-au câștigat averea într-o varietate de moduri, așa că nu există un anumit sistem de acțiuni în lume care să te facă cu siguranță bogat. Adesea, calea către bogăție este destul de dificilă și necesită mult efort pentru produsul sau serviciul tău, mult efort pentru a găsi oamenii și investițiile potrivite și mult noroc.

Dar nu totul este întotdeauna atât de dificil; există și alte opțiuni pentru a obține sume decente, de exemplu, să câștigi la loterie sau să primești o moștenire de la o rudă bogată. Cu toate acestea, astfel de cazuri sunt destul de rare și nu are sens să speri și să trăiești doar cu gândul că într-o zi vei fi norocos și vei deveni bogat.

Totuși, există cazuri în istorie când cei mai obișnuiți oameni au dobândit o avere uriașă într-un mod cu totul ciudat și de neconceput, cum ar fi vagabondul Curt Degerman. Cheia succesului lor a fost fie un plan de afaceri neobișnuit, o descoperire întâmplătoare sau o investiție la momentul potrivit și în compania potrivită. Îți vom povesti despre asemenea oameni norocoși care au reușit să se îmbogățească în circumstanțe excepționale, descriind povești de viață care-ți vor schimba percepția asupra lumii și banilor.

Richard T. James

Richard T. James

Richard T. James a fost un inginer mecanic marin care dezvolta un tip special de arc care putea susține echipamentele de pe nave pe vreme rea. Într-o zi, una dintre mostrele sale experimentale a căzut de pe raft și a început să „pășească” pe masă și pe podea, inspirându-l pe James să creeze binecunoscuta jucărie – Slinky.

Luând un împrumut de 500 de dolari, James a continuat să lucreze la jucărie, pregătind-o pentru producția în masă.

În timpul primei demonstrații a invenției sale în magazinul universal Gimbels, toate mostrele s-au epuizat aproape instantaneu. Producția sa s-a extins și a crescut, iar în curând s-a lăudat cu 300 de milioane de bucăți vândute.

David Cheriton

David Cheriton

Aspectul lui David Cheriton nu este diferit de aspectul oricărui alt profesor. Miliardarul canadian a făcut o avere predând informatică la Universitatea Stanford din 1981. Averea sa totală este de 3,3 miliarde de dolari.

A câștigat această sumă într-un mod destul de interesant: profesorul și-a petrecut toată viața investind în ideile și planurile de afaceri ale studenților universitari, ajutându-i să decoleze, iar apoi vânzând cota sa de acțiuni pentru bani uriași. Și, în timp ce majoritatea investițiilor sale au fost destul de reușite, una a fost deosebit de reușită: el a investit 100 000 de dolari într-o idee pentru Larry Page și Sergey Brin când au decis să înființeze Google. Numai asta i-a adus profesorului 1 miliard de dolari.

Rick Schwartz

Rick Schwartz

În 1995, Rick Schwartz a venit cu ideea de a înregistra nume de domenii potențial populare. Fără să se gândească de două ori, a înregistrat mai multe nume de site-uri populare în motoarele de căutare și a plasat anunțuri pe ele.

Curând, aceste site-uri au început să-i aducă un venit mic, dar Schwartz și-a dat seama că numele de domenii pot fi vândute și pe bani decenți.

Din 1995, acest “antreprenor” a reușit să vândă 20 de domenii pentru peste 500 000 USD fiecare.

Printre vânzările sale cele mai de succes se numără domenii precum Men.com, pe care l-a vândut cu 1,3 milioane de dolari, și Candy.com, care s-a vândut cu 3 milioane de dolari, pe care l-a achiziționat pentru aproximativ 10 000 de dolari la începutul anului 1997. O altă afacere profitabilă a fost achiziționarea domenului iReport.com pentru 100 de dolari, pe care l-a vândut ulterior către CNN pentru 750 000 de dolari.

Gary Dahl

Gary Dahl

Stând într-un bar și ascultându-și prietenii cum se plâng la nesfârșit de problemele pe care le provoacă animalele lor de companie, de efortul necesar pentru a le îngriji în mod corespunzător, a crezut că ar fi o idee bună să aibă o piatră ca animal de companie. Aceasta nu are nevoie de îngrijire, hrănire, mers pe jos, nu se îmbolnăvește și nu trebuie dusă la medicul veterinar.

Deși prietenii lui au râs de idee, Dahl a luat-o în serios și a început să dezvolte un plan pentru a o promova. Și-a creat propriul produs numit Pet Rock, folosindu-și experiența ca agent de publicitate.

Piatra a fost livrată într-o cutie specială de colecție împreună cu un manual de instrucțiuni și o mână de “fân”, pe care, de fapt, zăcea viitorul animal de companie. Această idee s-a dovedit a fi incredibil de populară și a făcut din Dahl milionar în doar un an și jumătate.

Jason Sadler

Jason Sadler

Jason Sadler a fondat iwearyourshirt.com în 2009, hotărât să ofere un serviciu destul de unic diverselor companii și afaceri. Contra cost, Sadler urma să poarte toată ziua un tricou al companiei. Costul unei astfel de campanii publicitare neobișnuite a fost, de asemenea, destul de interesant: prima zi a anului (1 ianuarie) a costat 1 USD, a doua – 2 USD și așa mai departe până în ultima zi a anului, care a costat 365 USD. Astfel, în primul său an, a câștigat 80 000 de dolari.

După aceea, Sadler a dublat prețul și a angajat mai multe persoane deodată pentru această activitate pentru a crește disponibilitatea acestui serviciu și a strânge mai multe fonduri. Până în 2012, acest serviciu îi aducea deja câteva sute de mii de dolari pe an.

Chad Mureta

Chad Mureta

Chad Mureta lucra ca agent imobiliar când a fost implicat într-un accident de circulație în 2009. A petrecut șase luni în spital recuperându-se după răni grave. Atunci a observat că toți medicii, în general, aveau acces deplin la iPhone-ul său.

I-a venit imediat ideea de a crea o aplicație care să scaneze amprentele digitale și, prin urmare, să mărească gradul de securitate a informațiilor personale de la privirile indiscrete.

Așadar, a găsit imediat un dezvoltator pe internet care era gata să creeze o astfel de aplicație pentru 1800 de dolari. Obținând sprijin financiar de la tatăl său vitreg, el a trimis aplicația finalizată în App Store, unde a devenit un succes uriaș, câștigându-i peste 620 000 de dolari.

Eric Lowes

În 1992, Eric Lowes i-a cerut unui prieten un detector de metale pentru a-și găsi ciocanul pierdut. Ocupat în căutarea instrumentului, Lowes a dat întâmplător peste o colecție de monede de argint și bronz, bijuterii și alte obiecte care datează de milenii.

Din păcate, legile Marii Britanii nu i-au permis să păstreze comoara pentru el, în schimb, guvernul britanic i-a plătit despăgubiri, calculate pe baza valorii de piață a descoperirii. Astfel, Lawrence și fermierul care deținea pământul au împărțit aproape 3 milioane de dolari între ei.

Phil Ozersky

Phil Ozersky

Phil Ozersky a fost la acel memorabil meci de baseball de la Bush Stadium când Mark McGwire a lovit al 70-lea home run. Mingea lovită a mers direct către Phil, alegându-l dintre cei 40 000 de oameni prezenți pe stadion. Refuzând să dea mingea înapoi, a scos-o imediat la licitație și a reușit să o vândă cu puțin peste 3 milioane de dolari.

Cu banii primiți, Ozersky și-a construit o casă în care tatăl și mama lui cu dizabilități și-au putut petrece bătrânețea. Restul fondurilor au mers pentru a construi o casă pentru familia lui și pentru a dona diverselor organizații de caritate.

Guy Laliberte

Guy Laliberte

Guy Laliberte era un artist de stradă canadian când i-a venit ideea să-și înființeze propriul circ ambulant. Adunând alți artiști de stradă pe care îi cunoștea, a reușit să obțină un grant de la guvernul local și a fondat Cirque du Soleil.

Astăzi, Cirque du Soleil este unul dintre cele mai faimoase și de succes circuri din lume. Are reprezentanțe și birouri în toate orașele mari ale lumii, iar personalul său este format din aproape 4 000 de angajați. Pe toată durata existenței circului, acesta a fost vizitat de peste 90 de milioane de oameni din întreaga lume.

Spectacolele de circ au avut atât de mult succes încât generează venituri anuale de 800 de milioane de dolari. Averea totală a lui Laliberte depășește astăzi 1,8 miliarde de dolari.