După „da”-ul prețuit și inelul care strălucește pe degetul inelar, acum important e să nu intrați în panică, evaluând amploarea grijilor viitoare! Pregătirile pentru nuntă ar trebui să fie treptate și rezonabile pentru a nu pierde ceva semnificativ.
Dacă nu știți de unde să începeți, mai jos am evidențiat pașii cheie de pregătire pentru nuntă, precum și am ținut cont de toate nuanțele posibile într-un plan detaliat de pregătire pentru nuntă.
De unde să începeți pregătirea pentru nuntă?
Să evidențiem 3 pași cheie în pregătirea nunții:
- Pasul 1. În primul rând, trebuie să expirați, să vă aprovizionați cu lucruri pozitive și, pas cu pas, să analizați toate etapele planificării nunții în ordinea pe care o recomandăm în acest articol. Indiferent de nuntă – mare, mică, sărbătoare de familie sau festivități fastuoase – cu siguranță aveți nevoie de ajutor pentru a o organiza!
- Pasul 2. În al doilea rând, nu uitați să alegeți și să anunțați martorii/nașii/domnișoarele sau domnii de onoare despre intenția voastră de a vă căsători. Mai mult, aceste persoane desemnate în rolul onorific de către tinerii căsătoriți se dovedesc deseori a fi foarte necesari în momentele organizatorice.
- Pasul 3. Va fi necesar să alcătuiți o listă de lucruri de făcut – fie să le notați într-o agendă, fie să folosiți o aplicație specială.
Checklist
Așadar, dacă aveți de gând să vă organizați propria nuntă, dar încă nu aveți idee de unde să începeți și de ce să vă apucați primordial, am întocmit un plan de acțiune detaliat și lunar pentru tinerii căsătoriți.
6 luni înainte de nuntă
Alege-ți data nunții. Mai întâi, trebuie să decideți data nunții. Următorii pași depind de ea. Dacă plănuiți o nuntă de vară, atunci pregătirile pentru eveniment ar trebui să înceapă cu 6-7 luni înainte de ziua nunții. O combinație frumoasă de numere a demodat de mult. Fiecare sezon are propriile sale avantaje. Deci, toamna sau iarna, prețurile la multe servicii scad din cauza diminuării cererii pentru acestea. Alți factori de luat în considerare atunci când alegeți data nunții:
Sezon. Dacă visați la o nuntă într-o poiană deschisă sub ghirlande de becuri, planificați nunta de la jumătatea lunii mai până la jumătatea lunii septembrie.
Buget. Nu planificați o nuntă de sezon în cazul în care aveți bugetul restrâns. Credeți-ne, nunta în aprilie vă va costa mult mai puțin decât nunta în august.
Economisire. Evenimentul într-o zi de săptămână lucrătoare vă va economisi până la 20% din buget.
Loc special. Știți sigur că vreți o nuntă în pădure sau pe malul mării – verificați deci din timp caracteristicile unei astfel de locații. Vânturile puternice sau terenul accidentat vă pot strica planurile.
Locație. Dacă doriți să organizați o nuntă într-un loc deosebit de căutat și popular, este posibil ca data sărbătorii să fie ajustată la programul zilelor libere din această locație.
Munca voastră. În cazul în care este important pentru voi să plecați în luna de miere imediat după nuntă, aflați dinainte dacă vă veți putea elibera de la serviciu în această perioadă.
Programul invitaților. Verificați dacă oaspeții voștri importanți vor putea sosi în ziua pe care ați programat-o. Poate vreunul dintre invitați plănuiește să se căsătorească la datele adiacente celor alese de voi. Astfel veți face ca cunoștințele comune să poată participa la ambele nunți.
Profesioniști solicitați. Atunci când doriți ca un anumit fotograf să lucreze la nunta voastră, asigurați-vă că data pe care ați planificat-o este disponibilă și pentru el.
Sărbători. O nuntă în ziua unei sărbători pe scară largă poate fi un plus sau un minus – depinde de voi. Dar atunci când alegeți data, merită să luați în considerare câteva caracteristici: drumuri și poduri blocate, un număr mare de oameni în locurile, de obicei, neaglomerate etc.
Selectați oficiul stării civile. Aplicați la oficiul registrului. Important: perioada minimă dintre aplicare și înregistrare este de 30 de zile. Dar există o excepție, cum ar fi: sarcina, nașterea unui copil, amenințarea vieții uneia dintre părți, plecarea într-o călătorie lungă de afaceri etc. – în aceste cazuri, înregistrarea căsătoriei poate avea loc în ziua depunerii cererii.
De asemenea, este posibil ca datele înregistrării legale a uniunii voastre și sărbătoarea nunții în sine să nu coincidă. Va fi și mai bine dacă separați aceste evenimente.
De exemplu, ridicați certificatul oficial cu o săptămână mai devreme, astfel încât în ziua nunții voastre să nu pierdeți timpul “călătorind” spre oficiul stării civile.
Gândiți-vă la concept. Decideți tema și stilul nunții. Trebuie să înțelegeți ce anume ați vrea să vedeți la nunta voastră, astfel încât visul să devină realitate. Ce puncte cheie ați dori să aduceți la viață? Peisaj la scară mare și o trăsură fabuloasă? Sau poate un salut muzical grandios la cântecul care a sunat în timpul primului vostru sărut și un modest arc de sclipici?
Gândiți-vă unde va avea loc sărbătoarea. Răspundeți-vă: doriți să vă căsătoriți la starea civilă sau doriți să efectuați înregistrarea pe teritoriul zonei de banchet?
Faceți lista invitaților. Nu fiți surprinși în cazul în care doar 65-75% din numărul inițial de invitați vă va vizita în ziua nunții. Lista, așadar, va varia în cursul pregătirii. Uneori, numărul inițial de oaspeți poate crește sau scădea de 2 ori. Pentru a comanda un loc de banchet și un stil de nuntă, trebuie să știți cel puțin numărul aproximativ de invitați. Cu o lună înainte de sărbătoare, specificați numărul acestora. De asemenea, asigurați-vă că verificați prezența invitaților cu câteva zile înainte de nuntă.
Aveți dreptul de a refuza oaspeții în câteva cazuri:
Copii la nuntă. Atunci când decideți că nunta voastră va fi fără copii din anumite motive (buget, concept de nuntă etc.);
Nu cunoașteți însoțitorul. Fiecare invitat este o povară suplimentară pentru bugetul nunții. Dacă oaspetele și însoțitorul lui locuiesc împreună, atunci trebuie să îi invitați pe amândoi. În cazul în care oaspetele și însoțitorul sunt împreună de aproximativ șase luni și vă cunoașteți, la fel trebuie să invitați cuplul. În schimb, prietenilor care sunt în căutare, trebuie să le explicați că, în cazul în care relația lor nu poate fi numită serioasă, atunci însoțitorii lor nu sunt invitați la nuntă.
Când întocmiți lista, amintiți-vă că nu trebuie să vă invitați toți cunoscuții, prietenii părinților și, desigur, nu trebuie să faceți lista de invitați pe principiul „să nu jignesc”. Invitați-i doar pe cei dragi inimii voastre. Vă recomandăm să adăugați la listă următoarele coloane:
- Numele oaspetelui;
- Va fi ca un cuplu sau singur;
- Va fi cu sau fără copii + vârsta lor;
- Aveți nevoie de un transfer;
- Veți primi un răspuns mai tardiv;
- Ce va bea;
- Caracteristici: vegetarian, nu bea, alergic la unele alimente etc.
Bugetul. Calculați costul aproximativ al serviciilor dorite și al bugetului nunții. Discutați și cu rudele bugetul evenimentului, precizați așteptările fiecăruia. Distribuiți gradul de implicare în procesul de pregătire și punctele pentru care fiecare dintre voi este responsabil.
5 luni înainte de nuntă
Agenție sau de sine stătător. Decideți dacă veți organiza evenimentul pe cont propriu sau cu ajutorul unei agenții. Specialiștii vă vor îndruma să vă planificați pas cu pas pregătirile pentru nuntă, astfel transferând grijile în mâinile organizatorilor. Trecând la agenție, doar câștigați, deoarece toți organizatorii cooperează cu contractori care le oferă reduceri. Atunci când alegeți o agenție de nuntă, acordați atenție recenziilor clienților și asigurați-vă că ați încheiat un contract.
Având bugetul nunții mic, asta nu înseamnă că trebuie să abandonați organizatorul de nuntă. Dimpotrivă – este cel mai necesar tocmai atunci când „fiecare bănuț contează”. Fără experiență, nu veți putea niciodată să alocați în mod economic și competent bugetul nunții voastre așa cum o poate face un profesionist.
- Cele mai multe dintre momentele neplăcute asociate nunții apar tocmai din cauza distribuirii necorespunzătoare a fondurilor.
Astfel, cu 5 luni înainte de nuntă, trebuie să găsiți coordonatorul de nuntă profesionist sau să alegeți cine îi va ocupa rolul. De regulă, rolul de coordonator în ziua nunții poate fi jucat și de cea mai bună prietenă, nașă sau martoră.
Gândiți-vă la look-ul de nuntă. Începeți să căutați rochia de mireasă și aveți grijă de look-ul vostru de nuntă. Multe saloane oferă posibilitatea de a ajusta rochia la silueta voastră. Mai mult, atunci când alegeți stilul rochiei și a costumului mirelui, aveți grijă să țineți cont de conceptul general al sărbătorii: fie că va fi o poiană în pădure sau o podea de marmură în hol, o nuntă clasică, vintage sau hipster. Aspectul vostru ar trebui să fie pe deplin în concordanță cu ideea, locul sărbătorii și stilul nunții.
Selectarea locației. Pe baza numărului de invitați, trebuie să alegeți un loc de banchet. Atunci când faceți acest lucru, luați în considerare conceptul nunții voastre. Decideți: doriți o nuntă în oraș sau o nuntă în aer liber? Poate veți avea nevoie de un serviciu de catering pentru nunta de țară sau cortul închiriat.
Așadar, căutați locații pentru ceremonie și nunta în sine, având în vedere:
- Data;
- Format nuntă;
- Număr de locuri;
- Stil interior.
Acestea sunt primele criterii de selecție. Asigurați-vă că luați masa la acest restaurant și discutați cu administratorul banchetului. Gradul de disponibilitate nu este mai puțin important decât bucătăria delicioasă.
4 luni înainte de nuntă
- Pre-chestionați oaspeții care pot veni;
- Gândiți-vă la decorul sălii, la ceremonia de înregistrare și la zona foto;
- Întâlniți-vă cu administratorul restaurantului, discutați detaliile, semnați contractul și efectuați un avans;
- Alegeți fotograful, operatorul video, prezentatorul. Atunci când vă întâlniți cu aceștia, asigurați-vă că vorbiți despre toate condițiile și încheiați un acord. Efectuați plățile în avans și nu uitați că serviciile profesioniștilor cu experiență nu sunt ieftine;
- Alegeți și comandați evenimente de divertisment, acompaniament muzical și pirotehnică. Ca nunta să răspundă tuturor așteptărilor și să devină cu adevărat o „zi magică”, este important să alegeți echipa potrivită. Asigurați-vă că acordați atenție recenziilor și portofoliilor. Coordonați cu firma pirotehnică ora proiectării artificiilor propuse;
- Este timpul să visați unde va fi luna de miere;
- Comandați o limuzină sau alt transport pentru tinerii căsătoriți (dacă este necesar). Efectuați plata în avans, semnați contractul;
- Nu uitați de vehiculele pentru oaspeți (dacă este necesar). Achitați în avans, semnați contracte;
- Planificați și alegeți peisaje frumoase și locuri emblematice pe care să le vizitați în ziua nunții pentru ședința foto.
3 luni înainte de nuntă
Înscrieți-vă la dansul mirilor. Cel improvizat arată incomod, deci este mai bine să încredințați punerea în scenă a dansului unui specialist. Desigur, dansul lent obișnuit pe muzica romantică are propriul farmec, dar dansul pus în scenă arată mai armonios și spectaculos.
Găsiți make-up artistul perfect. Organizați o repetiție a look-ului vostru. Vă va ajuta să vedeți toate dezavantajele imaginii alese, să le luați în considerare și să le corectați în ziua nunții.
Alegeți un decorator (dacă există decorul de hol) și/sau florist. După întâlnirea cu decoratorul/floristul, discutați detaliile și semnați contractul. Comandați buchetul de mireasă și butoniera mirelui de la florărie. Efectuați o plată în avans pentru serviciile lor. Împreună cu decoratorul, gândiți-vă la designul sălii de banchet și al zonei de înregistrare. Determinați schema de culori și ideea generală a evenimentului și încercați să le respectați pe tot parcursul. Opțiunea ideală ar fi să găsiți un studio care să fie specializat în stilul de sărbătoare pe care l-ați ales.
Florăria și decorul nu sunt doar o parte importantă, ci și destul de costisitoare a sărbătoarei voastre. În această etapă, este primordial să abordați problema cu înțelepciune – nu încercați să decorați TOTUL cu flori și decor, ci evidențiați semnificativul și secundarul. De exemplu, concentrați-vă pe locul ceremoniei și pe masa tinerilor căsătoriți. Găsiți detaliile care vor unifica nunta voastră, dându-i un aspect armonios și finisat. În acest fel, puteți rămâne în limita bugetului vostru, și totodată să fiți creativi.
Faceți și trimiteți invitațiile de nuntă. Alegeți metoda de livrare: mail, rețele sociale, personal sau transfer prin cineva. De fapt, încercați să invitați oaspeții la nuntă cât mai devreme! Astfel, ei își pot planifica în avans vacanțele și treburile personale, ținând cont de data sărbătoririi voastre. În plus, veți economisi timp și forță morală neschimbând lista de invitați de mai multe ori. Iar toate informațiile detaliate despre nuntă – locul și ora evenimentului, codul vestimentar și lista de cadouri le puteți împărtăși mai târziu, sunându-i.
Cumpărați costumul pentru mire. Alegeți look-ul perfect pentru mire, care nu se va limita la un costum standard. Pentru o nuntă de vară este perfectă ținuta formată din: vestă/ bretele, pantaloni slim și pantofi clasici/ adidași/ mocasini.
Pregătiți documentele pentru luna de miere. Verificați dacă aveți pașapoartele valabile și dacă aveți nevoie de vize.
2 luni înainte de nuntă
- Cumpărați accesoriile necesare pentru look-ul vostru. Pantofii trebuie să fie comozi și moi pentru ca bătăturile urâte să nu vă strice starea de spirit în ziua nunții. În funcție de condițiile meteorologice – cumpărați o pelerină sau o haină de blană;
- Discutați despre meniul propus. Multe restaurante oferă degustări – nu le refuzați. În plus, luați în considerare dacă veți avea un bufet în zona de primire;
- Înregistrați-vă povestea de dragoste. Plimbarea în compania unui fotograf/videograf vă va ajuta să vă relaxați și să vă obișnuiți să fiți fotografiați/filmați, precum și vă va ajuta să luați în considerare unghiurile bune/proaste pentru fotografiere;
- Cumpărați verighetele. În principiu, acest lucru se poate face mai devreme sau mai târziu – într-un cuvânt, oricând doriți. Alegerea verighetelor este un proces cu siguranță plăcut și memorabil, așa că bucurați-vă de el din plin;
- Scrieți o listă cu darurile dorite. Asta dacă nu vreți să vă faceți griji unde să puneți al doilea cuptor cu microunde și un aspirator suplimentar după nuntă.
1 lună înainte de nuntă
- Rezervați un hotel pentru noaptea nunții (dacă banchetul este în afara orașului, rezervați camera care vi se potrivește);
- Cumpărați alcool, sucuri/apă. Pentru a calcula cantitatea de alcool și alte băuturi, utilizați serviciul de calculator online;
- Probați rochia, ajustați-o dacă este necesar. Această acțiune poate fi combinată cu repetiția machiajului, apreciind astfel pe deplin look-ul vostru de nuntă;
- Discutați cu fotograful despre tema ședinței foto, precum și despre locurile pentru aceasta;
- Comandați tortul. Pentru asta, trebuie să știți numărul exact de invitați. Porția medie de tort este de 150-200g. per persoană. Precizați dacă livrarea tortului este disponibilă la locul banchetului. Faceți o plată în avans;
- Gândiți-vă la planul de locuri pentru oaspeți. Încercați să vă asigurați că oaspeții de la aceeași masă nu sunt neplăcuți unul pentru celălalt;
- Rezervați un hotel pentru a găzdui oaspeții străini;
- Cumpărați accesoriile de nuntă.
Dintre cele posibile:
- Pernă pentru inele;
- Pahare de șampanie pentru proaspăt căsătoriți;
- Ochelari de petrecere pentru oaspeți;
- Petale de trandafiri – pentru o ieșire frumoasă din oficiul stării civile și întâlnirea în restaurant;
- Album pentru urări – plasat convenabil pe o masă specială din restaurant, unde fiecare își va scrie urările;
- Icoană* – la binecuvântarea căsătoriei (pentru credincioși);
- Lumânări pentru vatra familiei – dacă este planificată și ceremonia de cununie;
- Cufă pentru bani (cadouri);
- Husă pentru certificatul de căsătorie;
- Jartieră.
2 săptămâni înainte de nuntă
- Sunați toți contractorii pentru a vă asigura că totul este în regulă și că nu ați fost uitați;
- Planificați o petrecere a burlacilor și a burlacițelor;
- Gândiți-vă cum va fi a doua zi a nunții. Un picnic pe malul râului, o excursie cu barca sau o seară cu familia?
- Pregătirea pentru răscumpărarea miresei (dacă este cazul);
- Sunați oaspeții, verificați dacă toată lumea poate veni;
- Pregătiți premiile de care aveți nevoie pentru concursurile de nuntă;
- Imprimați graficul de locuri;
- Cumpărați cadouri simbolice pentru oaspeți (opțional).
SFAT: Scrieți povestea voastră de dragoste pentru doamna de la oficiul stării civile. De asemenea, prezentatorul poate să spună povești interesante din copilăria voastră, care înmoaie perfect atmosfera de la banchet și îi ajută pe cei proaspăt căsătoriți să se relaxeze și să înțeleagă că se află în cercul familiei.
2 zile înainte de nuntă
- Livrați rochia de mireasă;
- Luați tot ce aveți nevoie la restaurant, precum și alcool și băuturi;
- Verificați de două ori numărul de oaspeți și planul lor de locuri;
- Dacă este necesar, repetați dansul mirilor în restaurant;
- Actualizați manichiura și pedichiura;
- Coordonați livrarea florilor și a tortului la locul nunții;
- Vizitați locul înregistrării pentru căsătorie (dacă aveți o înregistrare de ieșire).
În ajunul nunții
- Verificați pregătirea tuturor contractanților;
- Pregătiți valiza pentru plecare, nu uitați de pașapoarte, vize, protecție solară etc.;
- Nu uitați buletinele și inelele;
- Petreceți această seară unul cu celălalt. Conversațiile inimă la inimă și o atmosferă romantică vă vor elibera stresul.
Ziua nunții
- Bună dispoziție;
- Verificați toate documentele;
- Buchetul, butoniera;
- Asigurați-vă că tot ceea de ce aveți nevoie este acolo unde ar trebui să fie;
- Au sosit toți contractanții?
- Sunt toți oaspeții? Cine întârzie?
- Luați cu voi: șervețele, pudră, pantofi de schimb, plasture, ruj;
- Nu uitați să luați bani cu voi pentru a plăti serviciile contractorilor (!). Cel mai bine este să luați cu adaos;
- Plătiți pentru toate serviciile;
- Relaxați-vă și bucurați-vă de focurile de artificii și programul de spectacol.
Recomandări utile
Majoritatea mirilor nu știu ce înseamnă pregătirea pentru un eveniment atât de mare precum nunta. Iată lucrurile pe care ar fi bine să le știți din timp:
NU trebuie să vă pregătiți pentru nunta voastră cu doi ani înainte
Da, pregătirea în avans este convenabilă, dar există limite. Cel mai adesea, pregătirea care a durat doi ani nu va mai aduce atât de multă bucurie și, cel mai important, așteptarea acestei zile va fi prea lungă și veți avea timp să schimbați conceptul original de o sută de ori. Este optim să vă pregătiți cu 6-8 luni înainte, iar uneori puteți întinde această perioadă până la un an.
Organizarea unei nunți mici nu este mai ușoară decât o nuntă mare
Desigur, dacă sunt puțini invitați, va fi mai ușor să găsiți o sală de banchet potrivită. Dar majoritatea lucrurilor rămân aceleași: alegerea unei rochii, alcătuirea unui meniu, dezvoltarea unui concept și decor, alcătuirea unui program de divertisment, alegerea unui tort. Uneori, o mică sărbătoare necesită și mai multă atenție la detalii.
Va trebui să semnați multe contracte
Și acest lucru este normal și corect. Desigur, va dura mult timp pentru a le citi și a semna, dar în ziua nunții și înainte de aceasta, veți fi liniștiți că antreprenorii potriviți nu vă vor dezamăgi, iar lucrările vor fi finalizate la timp.
Multe sfaturi în fiecare zi. Multe!
Toți prietenii voștri, cei dragi și, bineînțeles, părinții vor începe să împărtășească sfaturi și idei despre cum ar trebui să fie nunta voastră. Da, toată lumea va avea propria părere: rochia să fie magnifică, trandafirii prezenți în decor, toți oaspeții la oficiul stării civile, cum… nu veți avea artificii?! Tratați-i calm și percepeți-i pur și simplu ca o altă manifestare a iubirii și grijii. Și luați decizii pe cont propriu.
Veți simți că în afară de pregătiri nu se mai întâmplă nimic
Și asta e în regulă! În acele 3-6-10 luni în care vă pregătiți de nuntă, un număr imens de sarcini, informații, idei, întrebări și răspunsuri vor cădea asupra voastră deodată. Da, viața obișnuită va merge în paralel, dar toate gândurile voastre vor fi în pregătire. Cel mai important, încercați să discutați despre asta doar cu cei care sunt interesați de eveniment la fel ca și voi.
Vreți totul și deodată
O boltă de flori la ceremonie, un magician întâmpinând oaspeții, un tort cu 10 etaje, o grămadă de șampanie, panglici pe scaune… La început, vi se va părea că toate acestea sunt esențiale. Nu luați toate deciziile deodată, deoarece există un milion de propuneri de nuntă, pe care nu le veți putea implementa în cadrul unei singure nunți. Alegeți-le pe cele mai interesante și mai apropiate de cuplul vostru.
Vor exista costuri suplimentare necesare
Indiferent cât de atent ați planifica totul, mereu va mai fi ceva în plus în procesul de pregătire. Oaspeți, detalii de decor, un fel de mâncare în meniu – fiți pregătiți pentru asta atât moral, cât și financiar.
Mirele nu va fi interesat de tot ce-și dorește mireasa
Nu uitați că el este bărbat, nu prietena voastră. Și dacă înainte de asta nu a experimentat plăcerea de a merge cu voi la florărie, atunci de ce ar trebui să o facă acum? Să-i fim recunoscătoare că participă la pregătiri și să nu cerem mai mult.
Veți visa pregătirile în fiecare noapte
Deoarece vă veți pregăti tot timpul, veți vorbi despre asta și apoi veți adormi. Dar nu faceți din pregătire scopul vieții voastre. Pur și simplu bucurați-vă cu adevărat de ea. Și nu uitați să vă relaxați. Neapărat!
Găsirea contractorului perfect este foarte dificilă
Până când găsiți echipa potrivită, va trebui să vă întâlniți cu cei care întârzie, glumesc nepotrivit, nu se îmbracă foarte îngrijit, expun în portofoliu munca altora sau nu sunt pregătiți să semneze un contract. Aveți răbdare și, chiar înainte de întâlnire, aflați prin telefon cele mai importante momente pentru voi. Știm sigur că vei găsi echipa perfectă! Totul se va rezolva!
- TOP 48 Urări de nuntă – Mesaje și Felicitări de Casă de piatră!
- Vezi la ce vârstă este mai bine să te măriți – plusuri și minusuri
- Sfaturi despre cum să compui corect un meniu la nuntă
- Cele mai deosebite modele de texte pentru invitații la botez
- Ce înseamnă când visezi că tu ești mireasă sau cineva apropiat
În ziua nunții nu veți mânca
Ați petrecut atât de mult timp alegând meniul, aprobând și gustând fiecare fel de mâncare, dar în ziua nunții, capul vostru va fi ocupat cu ceva complet diferit și este foarte posibil ca până seara să vă dați seama că nu ați gustat nimic la propria nuntă. Prin urmare, vă sfătuim să încercați să mâncați măcar dimineața, acumulând putere pentru toată ziua lungă și fericită.
Frustrări și multe lacrimi
Da, părerile voastre nu vor fi de acord cu ceva și vor exista dispute cu privire la unele detalii importante ale pregătirii la acel moment. Sau doar veți fi frustrați că restaurantul perfect pe care l-ați ales este deja rezervat. Sau vă veți bucura că ați găsit tocmai acea rochie! Emoțiile sunt bune, așa că plângeți, bucurați-vă, îngrijorați-vă. Cel mai important, nu exagerați.
Vă va fi greu să nu invitați pe cineva
De câte ori înainte de a vă pregăti ați discutat că e o prostie să invitați la nuntă toate rudele, pe care nu le-ați mai văzut în viața voastră? Dar când vine vorba de asta, refuzul invitației mamei voastre către vărul ei nu va fi atât de ușor cum părea. Încercați să nu vă lăsați conduși de părinți; refuzați cu blândețe.
Toate erorile, în final, nu vor conta
Toate experiențele, disputele, îndoielile, chiar dacă ceva nu merge bine chiar în ziua nunții – toate acestea vor fi absolut lipsite de importanță. Credeați că toată lumea va acorda atenție nuanței feței de masă? Nu, toată lumea se va concentra asupra voastră. Prin urmare, încercați să abordați pregătirea în așa fel încât să nu fiți obosiți în ziua nunții. Când va veni această zi minunată, veți uita de toate dificultățile și veți fi doar fericiți că acum sunteți soț și soție!
Concluzie
Urmând planul pas cu pas de pregătire a nunții de mai sus, nu vor apărea surprize neplăcute pentru voi în organizarea evenimentului important. Țineți minte: aceasta este ziua voastră și în această zi nimic nu ar trebui să vă umbrească starea de spirit însorită. De asta depinde succesul nunții, deoarece invitații simt foarte subtil dispoziția proaspăt căsătoriților.
În plus, tratați cu atenție și înțelegere ideile și dorințele sufletului vostru pereche. Puțină răbdare și multă dragoste este componenta principală a unei pregătiri de nuntă reușite. Amintiți-vă că o nuntă este doar o zi dintr-un șir lung de zile fericite din viața de cuplu.
Lasă un răspuns