Scriitorii renumiți rămân adesea în mintea noastră ca autori ai uneia sau alteia cărți. Dar mulți dintre ei au și alte lucrări demne, pe lângă bestsellerurile care i-au făcut celebri.
Am compilat o selecție de șapte cărți ale unor autori contemporani pe care s-ar putea să le fi ratat, dar în zadar. Este timpul să ne prindeți din urmă!
„Ultima aniversare” de Liane Moriarty
Nu mai puțin incitantă decât “Big Little Lies”, “Nine Perfect Strangers” și alte cărți bestseller de iubire ale autoarei australiane, Liana Moriarty. “Ultima aniversare” este poate cea mai emoționantă și romantică.
Viața lui Sophie Honeywell a fost, în general, de succes: un loc de muncă grozav, o carieră crescută, prieteni adevărați și părinți iubitori.
„Ultima aniversare” este un roman pentru o seară confortabilă, astfel încât după o zi obositoare și agitată să te relaxezi și să te regăsești în compania unor personaje fermecătoare, să rezolvi misterul casei și să te bucuri inevitabil de personajul principal. Cartea va reda credința în miracole chiar și scepticilor.
„Și am spus da. O poveste de iubire” de Elizabeth Gilbert
O continuare nemeritat neglijată a aclamatului „Mâncați, roagă-te, iubește”. La sfârșitul primei cărți, Liz își întâlnește iubitul brazilian, Felipe.
În continuarea romanul autobiografic, cuplul decide să locuiască împreună, dar idila este împiedicată de regulile de imigrare ale Statelor Unite ale Americii. Singura cale de ieșire pentru Liz și Felipe este să se căsătorească.
Ce îi oferă femeii o căsătorie înregistrată legal, cum să păstreze dragostea fără a călca pe grebla deciziilor nereușite ale unei căsătorii trecute și cum să facă față condamnării inevitabile a cunoștințelor?
Gilbert explorează istoria căsătoriei și atitudinile față de căsătorie în diferite culturi, încercând să-și găsească propriul punct de vedere.
Una dintre valorile literaturii este oportunitatea de a câștiga experiență de la alți oameni. Romanul autobiografic al lui Elizabeth Gilbert vă va ajuta să găsiți propriile răspunsuri la întrebările despre familie, căsătorie și angajament.
„Douăzeci și cinci de ani în Provence” de Peter Mayle
Peter Mayle, un englez care s-a aflat cândva în Provence, a fost glorificat de cărțile despre regiunea fabuloasă. Cu mulți ani în urmă, el și familia lui s-au mutat în sudul Franței.
Argumentele în favoarea acestui lucru au fost trei sute de zile însorite pe an, frumuseți naturale și gastronomice și o atitudine ușoară față de viața localnicilor, deși uneori provocând anumite neplăceri: ce fel de reparații de acoperiș pot fi dacă există un nou festival al vinului sub nas?
Cartea este o experiență concentrată de a trăi printre câmpuri nesfârșite de lavandă, cea mai proaspătă brânză de capră și o varietate delicioasă de băuturi franțuzești.
Deși nu există diferențe fundamentale în roman față de alte cărți din serie, atmosfera pe care o puteți simți literalmente captivează încă o dată.
„Ochii lui Rembrandt” de Simon Schama
În viața unui originar din Leiden, Rembrandt Harmensz van Rijn, au fost suișuri și coborâșuri. A pictat portrete ale nobilimii olandeze, s-a îmbrăcat de la cei mai buni croitori și a cumpărat antichități.
Dar în vremuri dificile, proprietatea sa a fost vândută sub ciocan, iar el însuși, singur și uitat de foștii săi fani, și-a trăit ultimele zile în sărăcie. În același timp, maestrul nu a încetat să creeze, încercând noi tehnici, luminând fețe și unghiuri.
Într-o narațiune densă, viața tulbure a noii Republici Olandeze, frământările comerciale și confruntările religioase se amestecă, devenind povestea marelui artist al secolului al XVII-lea.
„Curs special de fizica dezastrelor” de Marisha Pessl
Marisha Pessl a fost glorificată după thrillerul “Night Cinema”, dar a început cu această carte – un detectiv în învelișul prozei psihologice
Fata merge la o școală locală, încercând să se alăture echipei și să-și găsească prieteni. Acesta nu este un roman despre creștere: cu Xin au loc întâmplări dramatice, iar cititorul până la sfârșitul cărții va căuta indicii pentru a dezlega misterele printre referințele nesfârșite la operele clasicilor literaturii și filosofiei. Este o carte pentru iubitorii de puzzle-uri. Ca bonus, se poate considera un sentiment plăcut de completitudine intelectuală și un context literar generos.
„Istoria secretă” de Donna Tartt
Acesta este primul roman al scriitoarei americane Donna Tartt, câștigătoare a Premiului Pulitzer 2014. Acțiunea are loc într-un mic colegiu din Vermont, unde Richard Papen, în vârstă de nouăsprezece ani, vine să studieze greaca veche.
Noii prieteni ai lui Richard – patru tineri și o fată – sunt deștepți, relaxați, bogați și atât de pasionați de cultura antică, încât se consideră aproape o castă specială a păstrătorilor ei.
Cu toate acestea, prietenia lor nu rezistă atacului lumii moderne. Într-o companie veselă și unită, are loc o crimă.
Încercând să înțeleagă ce s-a întâmplat după mulți ani, eroul își redă zi de zi viața de student, etapele relațiilor cu colegii de clasă și cu iubita sa. Sub stiloul virtuoz al lui Donna Tartt, mărturisirea lui se transformă într-un thriller psihologic captivant.
“Să ucizi o pasăre cântătoare” de Harper Lee
În primul rând – istoria unui orășel adormit din sudul Americii, spusă de o fetiță. În al doilea rând – povestea fratelui ei Jim, prietenul lui Dill, și a tatălui ei, Atticus Finch, un avocat onest, cu principii, unul dintre ultimii și cei mai buni reprezentanți ai vechii „aristocrații sudice”.
În al treilea rând – povestea procesului unui bărbat de culoare acuzat de violență împotriva unei fete albe.
Dar mai presus de toate, aceasta este povestea unui punct de cotitură, când xenofobia, rasismul, intoleranța și ipocrizia inerente sudului american se estompează treptat în trecut.
„Vântul schimbării” tocmai a suflat peste America. Ce va aduce el?
Lasă un răspuns