România nu este doar despre frumuseți naturale și arhitecturale, ci și despre litoralul cu o ușoară coborâre în mare, kilometri de plaje cu nisip fin auriu ale Mării Negre, natură pitorească, prezența izvoarelor minerale și a noroiului organic, o mare calmă, fără maree.
Și chiar dacă nu este prima țară care vine în minte turiștilor atunci când se gândesc la o vacanță la plajă, totuși s-ar putea să fie surprinși să afle că există mai multe plaje frumoase în România care merită văzute, admirate și unde vă puteți relaxa confortabil.
Așadar, dacă planificați o vacanță, inspirați-vă din acest TOP cele mai frumoase plaje din România, care ușor pot fi găsite pe harta cu plaje România.
Cele mai bune plaje de pe litoralul românesc
Cele mai bune plaje din România sunt împrăștiate de-a lungul coastei cu o lungime de aproape 300 km, situate între Mangalia și Mamaia, unde sunt concentrate hoteluri, oferte gastronomice si cea mai turistică structură.
Printre acestea se numără celebrele Venus, Eforie Nord, Eforie Sud, Cap Aurora, Costineşti, Vama Veche şi altele.
Vă invităm să descoperiți plajele din România și să le alegeți pentru vacanțele voastre, pentru organizarea de nuntă sau pentru un respiro. Consultați clasamentul nostru cu cele mai frumoase plaje în România.
Mamaia
„Mamaia” înseamnă bunică, ceea ce reflectă foarte exact statutul celei mai vechi stațiuni din România, deschisă în urmă cu mai bine de 100 de ani în 1906, unde astăzi este situată plaja modernă. Este cea mai mare și mai populară plajă de pe litoralul românesc, considerată perla plajelor din România.
Descrierea plajei: Reprezintă o fâșie de nisip lungă de 8 km și lată până la 250 metri, plină cu tot ce este necesar pentru o vacanță confortabilă. Litoralul este acoperit cu nisip fin, catifelat, de o nuanță deschisă de auriu. Este spălat de marea caldă, ferită de valuri mari, astfel că aici apa este întotdeauna limpede. Prezența unei fâșii destul de mari de puțină adâncime, cu o intrare ușoară în apă și un fund nisipos, o face cea mai bună plajă din România pentru copii. Un alt lucru plăcut este că, datorită brizei ușoare, aici nu este căldură înăbușitoare.
Mai mult, pe lângă distracția de pe litoralul mării, aici vă puteți odihni grozav și pe lacul Siutghiol, dacă sunteți în căutare de lacuri cu plajă în România.
Amplasare: Mamaia este situată pe teritoriul celei mai la modă stațiuni cu același nume, între Marea Neagră și lacul Siutghiol, la marginea de nord a Constanței. Popularitatea plajei este în creștere datorită acestei amplasări convenabile, ajungând aici cu orice tip de vehicul – cu autobuzul obișnuit, mașina sau taxiul, în 5-10 minute.
Sezonul estival: Sezonul maritim pe plaja mare din România se deschide la sfârșitul primăverii și durează minim 3,5-4 luni, până la sfârșitul lunii septembrie. În luna mai, de regulă, marea este încă destul de rece. De la începutul lunii iunie, apa din mare se încălzește și devine plăcută pentru înot. Sezonul de vârf cade în iulie și august, fiind perioada ideală pentru familiile cu copii. 90% din contingent este format din români. Cu toate acestea, datorită suprafeței mari de pe plajă, la Mamaia nici în sezonul de vârf nu este aglomerat.
Infrastructură: Cea mai frumoasă plajă din România corespunde pe deplin cerințelor moderne, fiind considerată și una dintre cele mai bune plaje amenajate din România. Întrucât Mamaia este o plajă publică, intrarea e liberă. Pe teritoriul său se află:
- zone cu șezlonguri și umbrele (cu plată);
- cabine de schimbare;
- toalete și dușuri;
- serviciul de salvare;
- închiriere de echipamente pentru sporturi nautice + servicii de instructor (cu plată);
- divertisment sportiv și atracții pe plajă (cu plată).
Aici vin familii întregi, existând multe centre de divertisment, printre care un parc acvatic modern Aqua Magic (fiind cel mai mare din Europa de Est și situat pe o suprafață de aproximativ trei hectare). Mai mult, la începutul stațiunii se află un delfinarium și un oceanarium. Tot aici se organizează adesea spectacole la teatrul în aer liber și diverse evenimente sociale. Pentru copii și adulți mai funcționează:
- parc de distracții cu cele mai bune atracții;
- planetariu;
- teleferic;
- călărie;
- tratamente de wellness cu nămol terapeutic;
- servicii de masaj și SPA;
- locuri de joacă pentru tenis, baschet, minifotbal, volei, mini-golf, bowling.
În plus, este posibil să mergeți cu schiuri nautice și cu biciclete, să faceți windsurfing, să pescuiți pe mare, să înotați în piscine, precum și să faceți excursii interesante cu iahtul. Publicul de tineret va aprecia cluburile de noapte, barurile si petrecerile, precum și posibilitatea de a merge la cumparaturi în Constanța. De asemenea, pe lacul Siutghiol se află insula Ovidiu, unde oamenii vin să stea în tăcere și să viziteze restaurantul local mega popular.
Cazare pe plaja din România: Alegerea de hoteluri la Mamaia este foarte largă – de la trei la cinci stele, cu vedere la mare. Dar trebuie să rezervați camerele în avans, mai ales pentru iulie și august. Totodată, puteți găsi cazare și mai ieftină sau puteți face drumeții, dar evident, Mamaia nu este cea mai ieftină destinație dintre toate. Prețurile în această stațiune sunt cu 20-30% mai mari decât în altele din România. Acest lucru este valabil pentru toate zonele, nu doar pentru cazare la hotel, dar având în vedere cererea mare, acest lucru e pe deplin justificat. Hoteluri cu recenzii și evaluări bune sunt: Vega; Athena Executive Hotel; Phoenix Royal.
Constanța
Este considerată populară nu numai datorită locației sale bune, ci și pentru că există o combinație cu cele mai libere plaje din România, multe hoteluri și o infrastructură în continuă dezvoltare. Zona de plajă este o coastă lungă de 50 km, situată în limita orașului celui mai mare port din România.
Descrierea plajei: Constanța este un loc convenabil pentru vacanța la plajă cu copii. Marea de aici este puțin adâncă și calmă, protejată de un dig, cu apă limpede și caldă și nisip alb-cenușiu, moale și curat. În plin sezon, mai ales în weekend, plaja poate fi zgomotoasă și aglomerată, iar în unele locuri, accesul la plajă poate fi dificil din cauza necesității de a coborî la ea pe scări înalte și abrupte.
Infrastructură: De-a lungul fâșiei de plajă, există multe magazine, cafenele și hoteluri. În plus, este un loc grozav pentru familii, deoarece există mai mult decât suficient pentru a-i ține ocupați pe cei mici. Pe plaja în sine veți găsi închiriere de echipament de plajă și echipament sportiv, activități acvatice și atracții. De asemenea, puteți să vizitați delfinariul, acvariul, planetariul și muzeele orașului.
Cazare: Plaja este înconjurată de mai multe opțiuni de cazare de înaltă calitate, ceea ce explică de ce este atât de populară. Printre hotelurile evaluate pozitiv sunt: Cherica, Carol Constanța, Vila Reyna.
Venus
Venus este cea mai liniștită plajă din România, dintre cele amenajate. Este situată pe teritoriul unei stațiuni termale care poartă numele zeiței romane a iubirii și frumuseții, Venus. Din 1972, când a fost deschisă, toate hotelurile de aici au început să primească nume feminine. Dar această tradiție nu a prins rădăcini și acum devine treptat un lucru din trecut.
Astăzi, dacă priviți din punct de vedere al confortului și al locației bune, al liniștii și ofertei rezonabile de divertisment și gastronomie, precum și al sporturilor acvatice și SPA, Venus este una dintre cele mai bune stațiuni, remarcându-se printr-o cantitate mare de verdeață și o bandă de plajă destul de largă.
Descrierea plajei: Venus este o plajă spațioasă de până la 200 m lățime, cu nisip auriu curat, surf moale și o pantă ușoară. Intrarea în apă este foarte convenabilă, ceea ce contribuie la recreerea cu copiii de diferite vârste, iar apa mării aici este chiar mai limpede decât în Mamaia.
În partea centrală a stațiunii este situat lacul natural Venus, iar altul, Mangalia, se învecinează cu acesta. Malurile lacurilor sunt pitorești și împodobesc foarte mult plaja. Aici puteți privi păsările sau merge la pescuit. În plus, pe malul Mangaliei există numeroase surse de apă termală curativă, ceea ce vă permite să îmbinați relaxarea cu procedurile medicale cu noroi, existând băi special echipate. Este important de știut că apropierea de lacul termal cu izvoare sulfuroase conferă mării din această zonă un miros specific de hidrogen sulfurat.
Amplasare: Plaja Venus este situată în apropierea orașului Mangalia, la 39 km de Constanța și la 66 km de București, într-un loc foarte frumos, chiar între Jupiter și Saturn. Este pe malul unui golf pitoresc, pe o pelerină, de unde coboară spre mare ca un amfiteatru natural. Puteți ajung aici cu mașina, autobuzul sau cu trenul.
Infrastructură: Fiind complet amenajat, Venus este suficient de extins pentru ca fiecare să găsească distracție pe placul său:
- baruri și cafenele cu terase pitorești și confortabile, care oferă o vedere frumoasă asupra mării și împrejurimilor;
- o sală de cinema;
- puncte de internet;
- bowling;
- terenuri de sport pe plajă (volei, biliard);
- atracții acvatice.
Sunt disponibile închirieri șezlonguri, plimbări cu banane și catamaran. De asemenea, excursiile cu barca oferă o oportunitate excelentă de a vă bucura de contemplarea întregii stațiuni de 10 kilometri.
Vacanțele la această plajă frumoasă din România vor atrage atât cuplurile cu copii, cât și persoanele în vârstă, care pot combina relaxarea cu talasoterapia, servicii de masaj, terapia cu nămol, înotul în piscine cu apă mezotermală cu sulf și alte programe de wellness. Cei tineri vor aprecia centrele de fitness și sălile de sport, tururile pe mare în jurul golfului, călărie și divertisment de seară. Nu departe de Venus este o plajă închisă pentru nudiști.
Restaurantele de aici sunt diverse, printre ele fiind atât destul de pompoase cu meniu de la bucătar, cât și destul de democratice, organizate după principiul free flow.
Cazare: Încadrate organic în relieful litoralului, clădirile stațiunii formează un amfiteatru pitoresc, care arată la fel de atractiv atât de pe uscat, cât și de pe mare. Infrastructura hotelieră din acest loc este bine dezvoltată, în fiecare an apar hoteluri noi, iar cele vechi se renovează. Pe lângă câteva zeci de hoteluri, există opțiuni de cazare în vile, campinguri și cabane. Stațiunea este, de asemenea, populară datorită prețurilor mici și a serviciilor de calitate.
Cazarea o puteți face la:
- Hotel Afrodita 4*, construit pe prima linie și fiind foarte popular. Hotelul are restaurante, baruri, piscine interioare și exterioare, o sală de biliard și o sală de conferințe. În jurul hotelului se află o promenadă destul de întinsă, coborând spre plajă pe trepte largi;
- Hotel Mezotermal 3*, care are un program de wellness interesant, propriile piscine cu apă termală și o clinică care oferă diverse proceduri folosind namol;
Mangalia
Dacă doriți să vă relaxați și să vă vindecați, atunci trebuie să alegeți Mangalia. Este o plajă unică de nisip situată în partea de sud a României în stațiunea cu același nume, renumită pentru izvoarele termale și minerale, nămolul terapeutic, marea liniștită și condițiile excelente de recreere. În plus, nu este un loc foarte cald, cu cel mult 25 °C vara; așa că dacă nu vă plac valurile de căldură, este un loc grozav.
Mangalia are obiective istorice, deoarece se află în același loc în care a fost construită Cetatea Callatis din secolul al XX-lea (astăzi are un restaurant la parter, foarte recomandat).
Descrierea plajei: Zona de plajă din Mangalia este cea mai întinsă de pe întreg litoralul – 250 metri, fiind acoperită cu nisip ce conține particule de sapropel care are un efect general de vindecare. Plaja se remarcă printr-o intrare blândă în mare și o zonă destul de mare de apă puțin adâncă, apă limpede și surf moale. Briza ușoară a mării se plimbă constant pe plajă. Atmosfera confortabilă, liniștită și relaxată care predomină pe plajă și în toată stațiunea face Mangalia să fie deosebit de atractivă pentru familiile cu copii și cuplurile mai în vârstă.
Amplasare: Una dintre cele mai curate plaje din România se află la 45 km de Constanța și este împodobită cu o stâncă înaltă. Puteți ajunge aici cu trenul din București, Constanța, Iași, Sibiu și alte orașe. În plus, există un serviciu regulat de autobuz din Constanța și alte stațiuni din România.
Infrastructură: Divertismentul, atât pe apă, cât și pe pământ, este de asemenea suficient. Mangalia este o plajă liberă unde puteți nu doar să vă bronzați și să înotați, ci și să încercați activități populare:
- schi nautic;
- banane, tobogane și scutere de apă;
- tur cu barca sau cu iahtul.
Pentru confortul vizitatorilor, plaja este dotată cu vestiare și toalete, precum există și posibilitatea de închiriere a șezlongurilor și umbrelelor. Dintre atracții, merită remarcat muzeul arheologic.
Per general, stațiunea este renumită pentru nămolul său terapeutic, izvoarele termale cu apă minerală și centrele sale de wellness cu specialiști în tratarea bolilor și afecțiunilor pielii și corpului.
Cazare: Câteva zeci de hoteluri, campinguri, vile și cabane din Mangalia sunt cunoscute pentru prețurile lor accesibile și nivelul decent al serviciilor. Vă puteți caza la: Belvedere, MaRailiS, Mera Brise.
Eforie Nord
Plaja Eforie Nord este situată pe teritoriul stațiunii balneologice cu același nume – primul „sanatoriu” ce datează de la sfârșitul secolului al XX-lea, unde oamenii vin constant din cauza unor boli. Aceasta este o destinație foarte populară pe tot parcursul anului, mai axată pe turismul de familie, plaja având apă calmă și fiind mult mai liniștită decât cea din Mamaia, de exemplu.
Descrierea plajei: Este o fâșie nisipoasă de 4 km lungime și până la 100 m lățime, ferită de mare de un baraj, iar pe uscat – de dune de nisip, formațiuni stâncoase și spații verzi. Pe plajă nu bate vânt și valuri puternice, marea fiind mereu curată și transparentă, așa că plaja Eforie Nord este ideală pentru familiile cu copii.
Cu toate acestea, există o porțiune de plajă pentru cei care doresc să facă nudism.
Amplasare: Eforie Nord ste situat între Marea Neagră și Lacul Techirghiol, la o altitudine de câțiva metri deasupra nivelului mării. Deoarece plaja se află în apropiere de Constanța – la doar 14 km distanță, ajungerea aici cu mașina sau autobuzul nu va fi dificilă.
Infrastructură: Plaja are tot pentru confortul vizitatorilor – umbrele, dușuri și cabine de schimbare, închiriere de echipamente de plajă și echipamente pentru sporturi nautice, atracții. În plus, aveți ocazia să călătoriți cu schiuri nautice, cu jet ski sau cu bărci banane, să faceți o excursie cu barca, să luați masa într-o cafenea sau un restaurant de pe coastă și să vă supuneți unei proceduri de vindecare cu nămol terapeutic. Stațiunea are și piscine, terenuri de sport, terenuri de golf și terenuri de tenis, un parc de distracții, un cinematograf în aer liber și discoteci. Puteți profita de saună, băi de nămol, exerciții de atenuare a stresului și altele.
Plaja Eforie Nord se consideră una dintre cele mai bune plaje din România pentru familii, deoarece lipsesc petrecerile de noapte foarte zgomotoase.
Cazare: Există o mulțime de căsuțe pe plaja din România, precum și hoteluri sau vile. Printre acestea: Vila Elena, Hotelul Mirage Medspa, Ana Hotels Europa.
Eforie Sud
Plaja este situată la 5 km de Eforie Nord și la 18 km de Constanța, pe teritoriul stațiunii balneologice Eforie Sud, între Marea Neagră și Lacul Techirghiol. Datorită lacului sărat, care din punct de vedere al concentrației de sare este comparat cu Marea Moartă, aici puteți îmbina relaxarea cu tratamentul. De asemenea, Eforie Sud este considerată o plajă și mai liniștită decât sora sa mai mare, cu străzile înguste care se varsă în mare.
Însăși stațiunea a fost fondată în 1892 și are o istorie bogată. În acest loc frumos, regilor le plăcea să se relaxeze, stațiunea devenind populară mai ales din 1912. Pe atunci se numea Carmen Silva.
Descrierea plajei: Eforie Sud este situată la o altitudine mai mare decât restul stațiunilor din România, întrucât faleza pe care se află este mai înaltă, aproximativ 35 de metri. Aici totul este în verdeață și flori. Zona de plajă a Eforie Sud reprezintă o porțiune de coastă lungă de 2 km cu nisip fin și ușor. Vizita va atrage pe toți cei care caută un loc calm și confortabil pentru vacanța de vară, fiind deosebit de convenabil să faceți plajă și să înotați aici cu copiii. Pentru a ajunge la plajă, trebuie să coborâți scările de la terasament, dar intrarea în mare în sine este blândă și uniformă.
Întreaga fâșie de coastă a acestei stațiuni este situată în mici golfuri protejate de digi, deci nu sunt valuri puternice și vânt pe plajă. Datorită acestei caracteristici, Eforie Sud este considerat cel mai sigur loc de relaxare. În plus, plaja are marcajul Steagul Albastru al UE, care confirmă curățenia acesteia.
Infrastructura: Este destul de bine dezvoltată. Există închiriere de șezlonguri și umbrele, dar și locuri de joacă cu atracții și activități acvatice populare – catamarane și schi nautic, bărci. În plus, Eforie Sud oferă proceduri de wellness.
Cazare: Vă recomandăm să optați pentru Vila Ronda, Pensiunea Edelweiss Eforie sau Vila Favorita.
Jupiter
Plaja Jupiter este situată la 40 km de Constanța, pe malul unui golf pitoresc, între stațiunile Neptun și Cap Aurora. Puteți ajunge aici cu mașina, cu autobuzul regulat sau cu trenul.
Descrierea plajei: Jupiter este o plajă nisipoasă de 1 km lungime, situată pe teritoriul orașului cu același nume, care este inclusă în lista stațiunilor de coastă numite după zeii romani. Dacă sunteți în căutarea unui loc mic și foarte liniștit, acesta este cel mai bun, deoarece este cea mai mică stațiune din toată România.
Nisipul auriu moale și curat, cantitatea incredibilă de verdeață, marea calmă cu o abordare blândă și atmosfera confortabilă – toate acestea îl fac pe Jupiter perfect pentru o vacanță relaxantă în familie.
Infrastructura: Plaja este dotată cu umbrele, șezlonguri și alte echipamente de plajă, cabine de schimbare, magazine, cafenele și un post de prim ajutor. Publicul tânăr de pe plajă are oportunitatea de a petrece în mod activ timpul călărind schiuri nautice, banane, jet ski-uri și catamarane.
Tot aici se află terenuri de tenis, piscine, terenuri de sport, Lacul Tismana unde se poate pescui, un parc de distracții și atracții acvatice unde puteți merge cu copiii. În plus, masivul de conifere care se învecinează direct cu stațiunea vă permite să faceți drumeții și ciclism. Seara, aici se deschid discoteci și cluburi de noapte, bowling, un cinematograf de vară, restaurante și baruri.
Cazare: Cele mai bune hoteluri din Jupiter se consideră Mera Onix, Rio Jupiter, Vilele Soarelui.
Cap Aurora
Cap Aurora este o mică plajă de aproximativ 500 m lungime, situată în complexul turistic cu același nume, între stațiunile Jupiter și Venus. Cu acesta din urmă, nici măcar nu are o graniță clară.
Descrierea plajei: În această zonă mică, există mai multe golfuri cu fund stâncos, valuri moi și o coastă nisipoasă suflată de o briză ușoară. Acest loc este foarte convenabil pentru înot și plajă și nu este aglomerat de vizitatori, cum ar fi plajele învecinate. Le va plăcea tuturor celor care caută o vacanță confortabilă și relaxantă. Nu departe de Cap Aurora se afla o plajă închisă pentru nudiști.
Infrastructura: Le oferă vizitatorilor Cap Aurora închiriere de echipamente pentru scufundări și snorkeling, precum și o varietate de atracții acvatice și divertisment. Pentru cei care vor să ia o gură de aer sau o pauză de la căldura verii, există restaurante, cafenele și baruri de-a lungul plajei. Pe teritoriul stațiunii sunt și magazine, locuri de sport și joacă, un teatru de vară și o discotecă.
La câțiva pași de Cap Aurora se află o baie de nămol, un centru balneologic și bazine termale cu apă sulfuroasă.
Cazare: Hotel Intervenus, Club Safir, Hotel Saturn.
Costinești
Dacă sunteți puțin hippie sau vreți ceva mai relaxant, atunci plaja Costinești este cea mai bună opțiune dintre toate, în special pentru petreceri, deoarece este destinată tinerilor. Locul este extrem de popular în rândul studenților care umplu pub-urile, barurile și cluburile de noapte și care sunt gata să petreacă în nopțile fierbinți de vară. Totodată, aici există și un mic lac, foarte-foarte sărat și noroios, care este folosit pentru tratarea reumatismului.
Plaja din Costinești este și locul epavei unei renumite nave. Aceasta este încă abandonată lângă plajă și este unul dintre cele mai fotografiate locuri de pe litoralul Mării Negre.
Descrierea plajei: Costinești este divizat în 2 părți:
- sudică – largă și aglomerată, cu o plajă nisipoasă de 5 km lungime, care este foarte apreciată de tineri;
- nordică – îngustă și mai retrasă, cu o lungime de 800 de metri și o lățime de 10 până la 15 metri.
Întreaga coastă a plajei este plată, fără stânci, acoperită cu nisip auriu pur și cu o intrare blândă în apă. Marea din jurul plajei este calmă și limpede, ideală pentru înot și snorkeling.
Infrastructura: Plaja Costinești este pe deplin adaptată nevoilor publicului de tineret, așa că în timpul sezonului este deschisă non-stop. În timpul zilei, sunt terenuri de sport, atracții de divertisment, un centru de scufundări, un club de biliard, cafenele și magazine. Seara, pe teritoriul zonei de plajă au loc petreceri și discoteci, festivaluri și concerte, precum și sunt deschise baruri.
De asemenea, la Costinești este cea mai populară plajă nud din România, loc cunoscut sub numele de Golful Francezului. Cu toate că plaja nu este mare, ea reprezintă o opțiune pentru nudiștii aflați în această stațiune.
Cazare: Există multe pensiuni, hoteluri mici, cabane turistice și campinguri ieftine în zona de plajă, precum și vile și hoteluri care oferă condiții mai confortabile. Totodată, prețurile sunt destul de mici. Iată unde vă puteți caza: Complex Credo, Vox Maris Grand Resort, Vila Fery.
Neptun
Această plajă, numită și “La Steaguri”, este situată la 38 km de Constanța, chiar la marginea pădurii, deci reprezintă o destinație mai verde decât restul. Este o plajă populară, dar oferă și multă liniște.
Are douăzeci de hoteluri și o mare varietate de cafenele, baruri, restaurante și terase. Contingentul este alcătuit atât din tineri, familii cu copii, cât și din bătrâni, deoarece există sporturi nautice, un cinematograf în aer liber, spectacole de teatru și un parc de distracții.
Deși nu este cea mai mare plajă din România (lățimea ei este de 30-100 metri), are o doză în plus de farmec, precum și nisip fin și ape cristaline. Pe plajă există o mulțime de șezlonguri și umbrele, dar puteți folosi și propriul prosop.
Olimp
Plaja cu nisip auriu Olimp este foarte aproape de Neptun, deci practic sunt un tot întreg. Dacă să o luăm separat, vara este foarte populară, fiind situată în cea mai luxoasă stațiune din România, la 38 km de Constanța. A fost și mai populară în perioada comunistă, dar și foarte scumpă. Aici veneau doar oamenii invitați de președintele de atunci Ceaușescu.
Stațiunea a fost creată pe teritoriul unei păduri mixte, care este adiacenta coastei. Arborii de foioase și conifere fac ca aerul de pe plajă să fie vindecător și creează condiții excelente de relaxare.
Infrastructura: Este bine dezvoltată, cu multe terenuri de sport, restaurante, un cinema de vară, un parc de distracții, cluburi, discoteci și saloane SPA.
Cazare: Aveți posibilitatea să vă cazați în hoteluri de la 1* la 4*. Una dintre opțiuni ar fi Casa Blanca Olimp, aflată la malul mării. Această casă de vacanță are un restaurant, parcare privată gratuită și bucătărie complet utilată.
Saturn
Saturn este renumit pentru prețurile sale moderate, efectul miraculos al izvoarelor montane, clima blândă și serviciile excelente. Este situat la 42 km de Constanța. Prezența unei cantități mari de verdeață adaugă o atracție deosebită acestui loc, unde totul este curat, îngrijit, ordonat.
Descrierea plajei: Plaja Saturn are o lungime de doi kilometri, este largă și cu nisip tămăduitor, fiind înconjurată de hoteluri și pensiuni. Vara, briza mării este aici răcoroasă. Cu toate acestea, sezonul de înot durează puțin mai mult decât în alte stațiuni din România.
Infrastructura: La Saturn puteți vizita cabarete, cluburi de noapte, restaurante pentru orice gust și buget, terenuri de sport, cluburi pentru copii sau puteți călări.
Pe plajă sunt destule șezlonguri și umbrele, costul închirierii fiind relativ mic. Fanii activităților în aer liber pot închiria diverse echipamente pentru sporturi nautice, pot juca tenis sau golf (pe terenurile de minigolf), bowling și multe alte distracții. Există oportunități excelente de pescuit pe lacurile din apropiere.
Mai mult, lângă stațiune se află izvoarele curative cunoscute ale Mangaliei. În legătură cu aceasta, multe hoteluri, pe lângă relaxare, propun cursuri de tratament și recuperare.
Cazare: Saturn oferă locuințe de diferite niveluri, iar recent au început să apară hoteluri luxoase de cinci stele. Dacă acest nivel vi se pare prea scump, atunci puteți alege o variantă mai bugetară – un camping cu 1500 de locuri (acesta este unul dintre cele mai bune campinguri din România!). De asemenea, la Saturn sunt și două vile turistice, Delta și Dunărea, cu case de lux și oferte proprii de divertisment, iar în unele hoteluri găsiți și SPA-uri.
O opțiunea de cazare ar fi și bungalow pe plaja din România, de exemplu bungalow-urile La Mare*** Saturn, care beneficiază de o locație atractivă în centrul orașului Mangalia și oferă camere cu aer condiționat, terasă, acces gratuit la internet și parcare privată gratuită. Toate camerele sunt prevăzute cu baie privată și TV. În plus, la unitatea de cazare, oaspeții au la dispoziție o bucătărie comună și depozit de bagaje.
Vama Veche
Vama Veche este o plajă uimitoare și foarte populară, dar nu și cea mai relaxantă opțiune, deoarece este locul perfect dacă doriți să vă bucurați de viața de noapte și puțin mai multă emoție în timpul odihnei.
Fiind o plajă destul de aglomerată în lunile de vară și uneori destul de zgomotoasă, totuși există multe facilități și servicii în zonă, potrivite pentru toată lumea. Aici vă puteți relaxa sau puteți face sporturi nautice. Doar asigurați-vă că mergeți devreme la plajă pentru a lua cel mai bun loc și a vă bucura de viața nocturnă, iar după ce ați petrecut până în zori în cluburile de noapte, adormiți pe plajă sau priviți unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare.
Plaje sălbatice în România
Partea de sud-est a țării este spălată de apele idilice ale Mării Negre, transformându-se într-un loc fantastic pentru vacanțele de vară, cu plaje sălbatice și deosebite. Unele dintre ele sunt potrivite pentru familii cu copii, altele sunt destinate pentru cei care practică neoficial nudismul. De altfel, singurele plaje amenajate pentru nudişti sunt între Eforie Nord şi Eforie Sud: una cu ieşire la mare și plaja de nudiști din România de pe malul lacului Techirghiol. Sectorul e îngrădit cu garduri de stuf discrete şi marcate cu un indicator. În rest, nudiștii pot fi întâlniți pe alte plaje pustii dn România.
Vadu
Dacă vă plac plajele sălbatice, neamenajate și cât mai naturale, atunci Plaja Vadu este varianta perfectă. Înconjurată de vegetație frumoasă, cu nisip alb și apă albastră, locația, cu siguranță, vă va lăsa vrăjiți. În apropiere sunt câmpuri de mac, făcându-l un loc extrem de fotogenic, cu un contrast de culori pe care este puțin probabil să-l găsiți în altă parte.
De asemenea, Vadu este o plajă lungă și largă, așa că nu va trebui să luptați pentru un loc. Fiindcă nu se află în imediata apropiere a orașului sau a stațiunii, va trebui să ajungeți la ea de sine stătător. Nu uitați să luați și provizii, deoarece pe plajă nu există facilități. În schimb, este locul perfect pentru cei care doresc să scape de turismul de masă și să se bucure de natură.
Corbu
Una dintre cele mai populare plaje este fără îndoială Plaja Corbu, dar asta nu înseamnă că este și aglomerată. Corbu este o plajă sălbatică din România, un fel de bijuterie ascunsă. Aici puteți petrece o zi relaxantă, admirând fauna sălbatică.
Mai mult, dacă sunteți fan al vieții marine, apele din jur sunt pline de pești colorați și vă puteți bucura cu ușurință de snorkeling cu o vizibilitate fantastică. Apa este sigură pentru înot, iar plaja este destul de largă, așa că există suficient spațiu și pentru copii ca să alerge și să ardă puțină energie.
Agigea
Această micuță plajă este sălbatică, neamenajată, dar și liniștită, cu apă curată și clară. În direcția de nord se află un mic golfuleț sălbatic, unde de asemenea puteți face plajă, dar este stâncos, iar intrarea în apă este plină cu pietre, făcând-o poate nu cea mai periculoasă plajă din România, dar nu foarte sigură.
Locația permite o priveliște superbă asupra mării, precum și asupra stațiunii Eforie Nord (îndeosebi, asupra plajelor acesteia), fiind amplasată față de stațiune la circa 10-15 minute de mers pe jos pe lângă țărmul mării.
Descrierea plajei: Pe plaja Agigea nu prea este umbră, de aceea trebuie să fiți conștienți în perioada de vârf a lunilor de vară și să luați umbrela cu voi. De asemenea, este o opțiune bună pentru familii, deoarece plaja este largă și permite copiilor să alerge într-o zonă relativ rară. Plaja în sine are o atmosferă relaxantă, iar pe mal veți vedea bărci ale pescarilor.
- Care sunt cele mai periculoase pârtii de schi din România
- Cele mai frumoase stațiuni montane din România de vizitat iarna
- Cele mai bune piste de karting în Timișoara, pentru copii și adulți
- Cele mai bune filme, bazate pe fapte reale în limba română
- Care este cel mai mare oraș din lume ca populație și suprafață
Infrastructură: Dacă vă place să faceți snorkeling, vizitați neapărat plaja Agigea, deoarece are o vizibilitate fantastică și o abundență de viață marină.
Pe plajă se află și o cherhană, aflată în plină activitate și de unde puteți cumpăra peștișori afumați, uneori pește proaspăt sau scoici la prețuri mai mici decât cele de pe piață. Mai mult, dacă vă plac fructele de mare, satul Agigea oferă unele dintre cele mai bune fructe de mare din țară!
Cazare: Vă puteți caza în incinta unui institut care se ocupă printre altele și cu studierea energiei solare și a celei eoliene. Institutul, având mici căsuțe pentru cazarea personalului și a invitaților, se află în apropierea șoselei ce duce spre Portul Agigea Sud.
Gostinu
Din punct de vedere al atmosferei relaxante, Gostinu este puțin diferit de celelalte plaje de pe listă, deoarece nu este o plajă la Marea Neagră. Se află, de fapt, în Giurgiu, pe malul faimosului fluviu Dunăre. Pe lângă faptul că este lipsită de trafic, plaja sălbatică este destul de aproape de București, așa că vă puteți bucura cu ușurință de timpul petrecut în oraș, apoi de câteva ore de condus până la soare și nisip.
Este un loc foarte frumos, relaxant și ideal pentru iubitorii de natură. Dacă sunteți ornitolog, aduceți-vă binoclul, deoarece veți găsi aici multe creaturi unice pe care să le admirați în timp ce înotați în apele calme.
Tuzla
Până acum am acoperit plaje idilice liniștite, unde vă puteți relaxa și bucura de priveliște. Dacă sunteți mereu în căutare de plaje mai puțin cunoscute, unde vă puteți petrece concediul relaxant la malul Mării Negre, descoperiți și plaja Tuzla. Aceasta este foarte lăudată pentru apa curată de culoare turcoaz.
Sulina
În ciuda faptului că plaja Sulina este foarte aproape de centrul orașului Sulina, este un loc liniștit și ideal pentru odihnă și relaxare. De asemenea, asta înseamnă că puteți ieși la prânz sau căuta un loc unde să beți băuturi răcoritoare, fără să mergeți prea departe.
Plaja se află sub protecția UNESCO. Când îi veți vedea frumusețea aproape neatinsă, veți înțelege de ce! Este lungă, deși nu foarte largă, fiind un loc grozav pentru a face plajă cu toată familia, deoarece apa este curată și creează un mediu sigur pentru cei mici. Atenție doar că, aici este și locul preferat pentru cei care doresc să renunțe la haine și inhibiții și să se bronzeze.
Sfântu Gheorghe
Sfântu Gheorghe, cea mai lungă plajă de pe litoralul românesc al Mării Negre, este locul în care Dunărea se varsă în mare. De altfel, Delta Dunării este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO datorită biodiversităţii şi frumuseţii naturale. Este una dintre cele mai mari delte de pe planetă și găzduiește nenumărate specii diferite de păsări și alte animale sălbatice. Vă veți îndrăgosti de această sălbăticie din România!
Cu toate acestea, plaja este ideală pentru relaxare și vizionarea faunei sălbatice. Are o lungime de 30 de kilometri și este foarte lată. Deși este situată la aproximativ 2 kilometri de sat și nu dispune de o accesibilitate foarte bună, plaja de la Sfântu Gheorghe este apreciată de turiști, datorită nisipului foarte fin. Este atât de generoasă, încât găsesc loc atât oamenii, cât și caii care pasc cuminți, în liziera de la marginea plajei.
Mai mult, aici se regăsește și o zonă primitoare pentru nudiști, reprezentând un plus de intimitate pentru cei care doresc să fie 100% fără costume de baie.
Gura Portiței
Dacă vreți liniște și relaxare totală, Gura Portiței este o adevărată bijuterie ascunsă în acest sens. Plaja este neamenajată și neatinsă și este situată lângă un mic sat de pescari cu mare farmec. Fie că vă doriți un loc romantic, unul destinat copiilor sau un loc în care să vă relaxați complet, această plajă este perfectă pentru fiecare.
Pe lângă faptul că este o plajă liniștită, este și un loc unde se practică nudismul, având în vedere că foarte puțini oameni se regăsesc aici. Aveți grijă însă să faceți acest lucru după complexul turistic, acolo unde nudismul nu este permis.
2 Mai
Plaja 2 Mai este situată la 53 km de Constanța și la o distanță aproximativ egală de stațiunile Mangalia și Vama Veche. Accesul în acest punct al litoralului se face fie urmând traseul drumului național DN39, care continuă apoi spre Bulgaria, fie cu trenul până la Mangalia, de unde pleacă multe microbuze spre 2 Mai și Vama Veche.
Descrierea plajei: Intrarea în mare este lină, adâncimea apei crescând treptat, de la mal până la mare. Dimensiunea plajei este mică și nu beneficiază de facilități moderne, ca majoritatea stațiunilor din nordul litoralului.
Dar acest aspect nu îi împiedică pe turiști, care ajung aici în număr suficient de mare pentru a se bucura de liniștea zonei și frumusețea sezonului de vară. O mare parte dintre ei, mai nonconformiști și mai puțin pretențioși, optează pentru montarea de corturi, acest aspect reprezentând însuși farmecul plajei. Mai mult, la 2 Mai se practică fără probleme și nudismul, spre capătul sudic al localității cu același nume, lângă barul Nudy.
Plaja urbană din București
Sands of Therme este cea mai mare plajă urbană din Europa și se află la doar 15 minute de mers cu mașina din București, în Balotești.
Suprafața sa totală este de 30.000 de metri pătrați, în centru aflându-se o piscină tropicală de 720 de metri pătrați și 1500 de șezlonguri pe nisip. Piscina menține o temperatură constantă de 30 de grade Celsius, adâncimea sa maximă fiind de 1,26 metri.
Lângă grill bar se află o grădină mediteraneană cu 40 măslini originari din Siria și din regiunile de coastă ale Turciei, a căror vârstă este de la 100 la 500 de ani. Toți copacii sunt roditori. În zona de recreere mai sunt 600 de palmieri.
Concluzie
Așadar, pe litoralul Mării Negre din România există multe destinații de vară, pentru toate gusturile și pentru fiecare buzunar: lux, liniște, hippie, nudiști, tineret, pentru familii cu copii și pentru cei peste 60 de ani. Acestea sunt unele dintre cele mai faimoase plaje, dar nu singurele.
Lasă un răspuns