Dezvoltarea personală este o tendință clară în zilele noastre. Vrând-nevrând, te gândești la locul în care te afli în acest moment în sens psihologic, emoțional, de carieră și mental. Ce se întâmplă în viața ta? Ești mulțumit de situația actuală? Te îndrepți acolo unde trebuie? Ce poți face ca să te ajuți chiar acum?
Pentru a-ți răspunde la aceste întrebări, am adunat un TOP cărți despre dezvoltare personală în limba română, disponibile online gratis. Aceste „manuale de viață” chiar funcționează și au fost testate pe baza experienței personale a zeci de oameni. Am menționat acele cărți de citit care au o mulțime de fapte dovedite și rezultate reale ale cercetării. Fără „apă” nefondată și cuvinte de prisos. De asemenea, la alcătuirea acestui rating de cărți ce merită citite, ne-am dorit să nu fie inclusă literatură prea academică. Am trecut cele mai bune cărți de psihologie și dezvoltare personală prin aceste două „filtre” și am obținut lista pe care o vedeți mai jos.
Ghidul articolului:
Cele mai citite cărți de dezvoltare personală
Autodezvoltarea este o cale dificilă și, atunci când mergi pe ea, nu uita să iei cu tine cele mai bune cărți pentru dezvoltare personală. Colecția de mai jos include bestselleruri care au ajutat oamenii mulți ani la rând.
Acestea sunt “instrucțiuni” cu adevărat utile. Cele mai citite cărți de dezvoltare personală te vor ajuta să afli ce vrei de la viață, ce obiective ar trebui să îți stabilești și ce sarcini să rezolvi.
„Dimineața miraculoasă” de Hal Elrod
Hal Elrod va reuși să convingă pe oricine! În „Dimineața miraculoasă”, vei afla cum prima oră după trezire determină succesul întregii zile și te ajută să-ți atingi potențialul.
Urmând sfatul autorului, zeci de mii de oameni și-au îmbunătățit sănătatea, au început să câștige mai mult, au învățat să se concentreze pe sarcini cheie și, cel mai important, au devenit mai fericiți.
Răsfoiește cartea în format PDF și vezi dacă îți place. Te poți delecta gratuit cu primele capitole din “Dimineata miraculoasă” de Hal Elrod și astfel vei afla dacă ți se potrivește sau nu: https://rasfoieste-pdf.ro/dimineata-miraculoasa-hal-elrod-pdf/
„Alegerea. Acceptă cu bucurie posibilul” de Edith Eva Eger
Cartea „Alegerea” a fostei prizoniere de la Auschwitz, Edith Eger, continuă tradiția bestsellerului mondial “Spune DA vieții”! de Viktor Frankl, de a fi scrisă de un psiholog într-un lagăr de concentrare.
Astfel de cărți, scrise cu propria lor durere și saturate de experiențe dificile, au o putere deosebită de influență.
Se menționează despre pâine ca despre un vis înalt, despre așteptarea veșnică a morții, despre zilele groaznice petrecute printre o grămadă de cadavre înainte de sosirea eliberatorilor americani… și oricare dintre propriile voastre probleme vă vor părea un fleac.
Dar acesta ar fi un efect prea superficial: de fapt, astfel de cărți sunt în primul rând un exemplu de forță extraordinară, un indiciu îndrăzneț al rezervei mentale pe care fiecare dintre noi o are.
- O bună recenzie a cărții o găsiți aici: https://www.parenting.ro/Blog/Post/11972/75-Despre-cartea-Alegerea-dr-Edith-Eva-Eger
- De asemenea, puteți citi primele pagini: https://rasfoieste-pdf.ro/alegerea-accepta-cu-bucurie-posibilul-edith-eva-eger-pdf/
“Gândește și devii bogat” de Napoleon Hill
Această carte te va inspira să devii bogat. Într-adevăr, în cei 80 de ani de existență, bestsellerul lui Napoleon Hill nu și-a pierdut relevanța. Vom spune mai multe: această carte este încă una dintre cele mai populare cărți pentru dezvoltare personală.
După cum spune însuși autorul: „Sărăcia este o stare de spirit”. Așa că te sfătuim să-ți corectezi gândirea și să te familiarizezi cu această literatură puternică de afaceri.
În format PDF, o poți lectura integral pe: academia.edu.
În plus, o poți asculta aici:
“Spune DA vieții. Orice s-ar întâmpla” de Viktor Frankl
Nu există nicio lectură mai liniștitoare pentru nervi decât dezvăluirile „psihologului lagărului de concentrare” Viktor Frankl. Dragostea uimitoare de viață, calmul și acceptarea, chiar și a celor mai teribile situații, îl ridică pe autorul bestsellerului „Spune DA vieții” la cote psihoterapeutice fără precedent.
Prima autobiografie a celebrului psihiatru vienez îl arată în primul rând ca o persoană vie, plină de dorință de a trăi și cu un minunat simț al umorului. Trăgând concluzii discrete, Frankl își transmite regulile. Și acestea sunt simple: să fii atent la fleacuri, să faci totul preventiv și cât mai mult și să începi cu lucrurile mai neplăcute.
Această carte este o adevărată pastilă de depresie, iar înăuntru este o poveste care în orice situație îi poate găsi unei persoane sens, pentru că fiecare are un potențial puternic. O poți citi integral aici.
“Tată bogat Tată sărac” de Robert Kiyosaki
Pentru ca banii să lucreze pentru tine, te sfătuim să citești această carte. Lucrarea lui Robert Kiyosaki a devenit o adevărată legendă în rândul cărților de autodezvoltare și un adevărat bestseller în rândul oamenilor de afaceri începători. Opțiune excelentă pentru a începe! O poți asculta aici:
🎧 Partea 1 🎧 Partea 2„Cel mai bogat om din Babilon. Secretele eterne ale succesului” de George Clason
Această carte are aproape 100 de ani, dar încă nu își pierde relevanța. Sub masca unei pilde antice, Clason descrie 7 legi ale bogăției, care îți vor spune cum să gestionezi corect banii și să-ți crești averea. Nu te va face milionar dintr-un pocnet de degete, dar cu siguranță te va ajuta să te apropii de acest obiectiv!
După cartea lui Clason, vei începe să faci contabilitate acasă, să notezi toate cheltuielile, să economisești pentru zilele ploioase și să analizezi veniturile. O poți citi integral: http://psiholog-recrutare.ro/wp-content/uploads/2014/05/Cel-mai-bogat-om-din-Babilon.pdf
“Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin Sharma
Aceasta este o carte de povești în care personajul principal este un avocat care încearcă să înțeleagă adevărurile secrete ale misterioasei Indii. Trebuie să mergi pe această cale alături de el, să înveți să te bucuri de fiecare zi pe care o trăiești și să-ți găsești scopul. După ce vei citi cartea, vei găsi rețeta propriei fericiri. Începutul e aici.
“Psihologia persuasiunii” de Robert Cialdini
Clasicul mondial în psihologie socială, conflictologie, vânzări de succes, persuasiune și negocieri. O adevărată descoperire pentru cei care doresc să-și realizeze propriile succese. Instrumentele de lucru de la FBI, psihologi și manageri de top te vor face literalmente un manager al minții umane. Ai înțeles deja că această carte trebuie adoptată și recitită?
“Psihologia persuasiunii” este adesea citată drept una dintre cărțile preferate de către venerabili autori de marketing.
Aceasta este o carte despre cum să-i împingi pe ceilalți să ia deciziile de care ai nevoie – nu cu ajutorul semnalelor corpului, ca în limbajul corpului, ci jucându-te pe modele de comportament inerente tuturor oamenilor.
Cialdini descrie câteva dintre aceste modele de bază, care sunt acum jucate cu succes de vânzători, marketeri și recrutori. Dacă ai tendința de a face achiziții impulsive și îți este ușor să vinzi ceva, asigură-te că îl citești pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru.
PDF: https://www.academia.edu/32101024/Psihologia_Persuasiunii_Robert_Cialdini_pdf
Audio 🎧Cele mai bune cărți de dezvoltare personală
Acest set de literatură despre autodezvoltare sunt cărți recomandate care te vor ajuta să-ți menții sănătatea mentală, să te înțelegi, să-ți construiești obiective personale, profesionale, creative, să stabilești comunicarea cu alți oameni și să obții succes. Sunt cele mai bune cărți de dezvoltare personală!
“Cum funcționează viața” de Andrew Matthews
Fie că vrei mai multă fericire în viața de zi cu zi, fie că speri să ai succes sau doar să înțelegi de ce trăiești anumite experiențe, “Cum funcționează viața” îți oferă explicații simple, cu influențe din psihologie și din fizica cuantică, despre cum poți să-ți îndeplinești visurile.
Oratorul internațional și ilustratorul Andrew Matthews îți indrumă pașii pentru a-ți descoperi puterea de creator al propriilor experiențe.
Vei înțelege astfel cum poți transforma un gând în realitate, care este puterea subconștientului și cum poți obține armonie în propria viață, atrăgând lucrurile de care ai nevoie.
Multe dintre ideile acestui autor sunt surse de inspirație pentru specialiștii din domeniul sănătății mintale de pretutindeni. În vânzare, cartea o găsești aici: https://www.elefant.ro/cum-functioneaza-viata.
“7 strategii pentru obținerea bogăției și fericirii” de Jim Rohn
Cu ajutorul acestei cărți, vei descoperi cele 7 strategii esențiale de care ai nevoie pentru a-ți trăi viața în bogăție și fericire. Filozofia autorului Jim Rohn a ajutat milioane de oameni să-și schimbe viața și să-și sculpteze în imaginația lor propriile strategii. Nu este o coincidență atunci când este considerat ca fiind unul dintre gânditorii cei mai influenți din timpurile noastre. Principalele idei ale cărții sunt:
- Nu-ți dori să-ți fie mai ușor; dorește-ți să-ți fie mai bine. Nu-ți dori mai puține probleme; dorește-ți mai multe aptitudini. Nu-ți dori mai multe provocări; dorește-ți mai multă înțelepciune.
- Ne schimbăm pentru unul din două motive: inspirație sau disperare.
- Oamenii săraci își cheltuiesc banii și economisesc ceea ce rămâne. Oamenii bogați își economisesc banii și cheltuiesc ceea ce rămâne. Este vorba de aceeași sumă de bani; doar filozofia e diferită.
- Nu trebuie să alegi între bogăție și fericire – ele izvorăsc din aceeași fântână a abundenței.
În format PDF, cartea poate fi citită aici: https://www.academia.edu/21702046.
„Ce este viața? Cinci mari idei ale biologiei” de Paul Nurs
Cartea laureatului Nobel pentru medicină și fiziologie Paul Nurs „Ce este viața? Cinci mari idei ale biologiei” este deosebit de relevantă acum că ne-am dat seama cât de fragilă este toată viața și cât de repede se pot răspândi noi viruși pe planetă. Reprezintă un răspuns clar, rezonabil și structurat la întrebarea ce este viața în general. Cel puțin, așa cum o explică știința modernă.
Nurs va trece în revistă cei cinci mari piloni ai biologiei – celula, gena, evoluția prin selecție naturală, viața ca proces chimic și viața ca flux de informații – și îi va explica cititorului într-un limbaj simplu, dar fără a simplifica prea mult conceptele.
- Cartea o poți cumpăra de aici: https://www.emag.ro/ce-este-viata-cinci-mari-idei-ale-biologiei-paul-nurse-hum978-973-50-7235-3/pd/DPZ889MBM/
- Iar primele pagini sunt disponibile pe: https://docplayer.ro/221417398-Paul-nurse-n-1949-genetician-%C8%99i-specialist-%C3%AEn-biologie-celular%C4%83-a-identificat-felul-%C3%AEn-care-este-controlat%C4%83-reproducerea-celular%C4%83-proces-aflat.html
“52 de schimbări uluitoare pentru a deveni mai fericit și mai sănătos” de Brett Blumenthal
Cât de des ți-ai promis că vei deveni mai bun și că vei începe să te miști mai activ către obiectivele tale? Se pare că este timpul să nu mai promiți și să începi să acționezi! Această carte va ajuta la construirea unei personalități puternice din micile obiceiuri săptămânale
. Așadar, dacă ești foarte familiarizat cu expresia „Începând de luni – fără dulciuri, cu alergări zilnice de dimineață și doi litri de apă pe zi”, cartea lui Brett Blumenthal te va ajuta să începi chiar acum. Poate nu ar trebui să-ți asumi totul deodată și să încerci să schimbi stilul de viață consacrat în câteva zile.
Cartea o poți cumpăra de aici: https://www.libris.ro/52-de-schimbari-uluitoare-pentru-a-deveni-mai-NIC978-606-38-0003-0–p1053308.html
„Gândire rapidă, gândire lentă” de Daniel Kahneman
Cât de des îți controlezi gândurile? Aceasta este o întrebare foarte importantă, pentru că cel mai adesea facem greșeli din cauza gândurilor și emoțiilor greșite. Cartea lui Daniel Kahneman te va ajuta nu numai să faci față acestei probleme, ci îți va spune cât de mult gândirea „lentă” și „rapidă” diferă și ce afectează acestea.
„Mind Power. Subconștientul poate totul” de John Kehoe
Probabil ai auzit de multe ori că capacitățile creierului uman nu sunt folosite de noi la întregul lor potențial. Dar John Kehoe a reușit să arate puterea gândirii și să combine totul într-un program care a devenit baza acestei cărți.
Dacă ești gata să-ți umpli viața cu fericire și succes în afaceri, îți recomandăm să o citești. Este disponibilă în limba română, în vânzare: https://www.emag.ro/mind-power-subconstientul-poate-totul-john-kehoe-1401/pd/DHB3WJMBM/
“Anul de 12 săptămâni” de Brian Moran și Michael Lennington
Autorii cărții sunt siguri că este posibil să-ți atingi obiectivele, să implementezi planuri, să lucrezi și să trăiești mai productiv dacă ai doar 12 săptămâni pe an. Vei avea nevoie de această carte dacă dorești să-ți atingi obiectivele la ora stabilită, fără stres și epuizare.
Separat, putem evidenția o structură clară și o motivație puternică sub forma unor exemple reale de succes. O găsești în vânzare: https://www.emag.ro/anul-de-12-saptamani-brian-p-moran-michael-lennington-9786068709017/pd/DW7DRXBBM/
“Inteligența emoțională” de Daniel Goleman
Este imposibil de supraestimat contribuția lui Daniel Goleman la dezvoltarea psihologiei moderne.
În calitate de expert recunoscut în domeniul inteligenței emoționale, a fost nominalizat de două ori la premiul Pulitzer, este membru al Asociației Americane pentru Avansarea Științei și a primit numeroase premii pentru cercetările sale.
Cartea respectivă o poți descărca integral de aici.
Cărți bune de dezvoltare personală pentru femei
De obicei, femeile apelează la literatura de specialitate pentru a-și verifica busola interioară, pentru a găsi noi activități interesante, a-și îmbogăți viața și a trece prin traume vechi. În acest clasament, am adunat cărți bune de dezvoltare personală pentru femei. E vorba de literatură despre relații și singurătate, anxietate și epuizare, alegeri importante și depresie.
“Burnout” de Emily Nagoski
Burnout-ul este flagelul modernității. Atât bărbații, cât și femeile suferă de acesta, dar cartea respectivă se va ocupa exclusiv de cele din urmă.
În efortul de a îndeplini cele mai înalte standarde de înfățișare și succes, combinând munca, autorealizarea, maternitatea și hobby-urile, nefiind capabile să iasă măcar pentru scurt timp din cercul vicios al stresului, femeile uită cum să aibă grijă de sine și să trăiască propriile interese, nu așteptările altora.
Astfel, cartea scrisă de surorile Emily și Amelia Nagoski te învață despre restabilirea echilibrului interior. Lucrarea are o mulțime de sfaturi utile: cum să îmbunătățești somnul, de unde să atragi resurse, cum să închei ciclul stresului, cum să încetezi treptat să-ți mai faci griji cu privire la opiniile altor oameni și să devii mai calmă. O poți cumpăra online.
“Honjok. Arta de a trăi singur” de Francie Healey
Singurătatea este diferită. Se întâmplă când nu ai rude și nu prea mulți prieteni. Uneori, devine cea mai confortabilă stare a ta. În perioada de izolare, mulți s-au confruntat pentru prima dată cu singurătatea forțată și, desigur, industria cărții nu a putut rămâne mult timp tăcută.
Ea a sugerat cartea respectivă, unde se descriu farmecele ce există în această stare și cum să te îndrăgostești de ea, dacă nu ai făcut-o încă. Astfel, cartea te învață că singurătatea îți poate permite să te accepți.
Îți recomandăm și acest interviu cu autoarea, tradus în română, despre Honjok:
🎬 Gabriela Maalouf în dialog cu Francie HealeyMai mult, o poți cumpăra de pe: https://carturesti.ro/carte/honjok-arta-de-a-trai-singur-1238114986
„Anxietatea. Temeri, speranțe, nevroze și căutarea liniștii sufletești” de Scott Stossel
Doar titlul cărții “Anxietatea. Temeri, speranțe, nevroze și căutarea liniștii sufletești” îi face pe oameni să o ia de pe raft ca pe o pastilă salvatoare. Tema stresului și nevrozelor nu a ocolit încă pe nimeni. Folosind exemplul său, jurnalistul Scott Stossel povestește cum fricile noastre se acumulează și se împletesc în buchete bizare, și cum „sar” în cele mai inoportune situații.
Cred că nu este nevoie să vorbim despre cât de enervantă este anxietatea constantă.
Cartea te invită să nu-ți fie frică de o conversație gânditoare despre temeri, pentru că circumstanțele care ne îngrijorează atât de mult nu vor dispărea, dar este foarte posibil să devenim mai calmi și mai încrezători. Primele pagini le poți descoperi aici: https://humanitas.ro/anxietatea.pdf
“Lasă grijile și începe să trăiești” de Dale Carnegie
Dacă alergi mereu undeva, îți faci griji pentru ceva, iar stresul a devenit partenerul tău de mult timp, sănătatea ta poate fi în pericol. Dar acest lucru este ușor de evitat, citind cartea lui Dale Carnegie. Ea te va învăța să nu acorzi atenție diverselor detalii și necazuri, să nu te superi din cauza fleacurilor și să privești mai ușor problemele.
Principiile de bază ale cărții sunt:
- nu-ți face griji pentru ceea ce nu poți schimba;
- gândește-te la problemele de mâine, nu de azi;
- indiferent de ce ești îngrijorat, nu va deveni așa cum te-ai așteptat.
O impresie deosebit de puternică fac cuvintele: „Sarcina noastră principală nu este să privim de la distanță ceața viitorului, ci să acționăm acum, în direcția pe care o putem vedea.” Astfel, vei înceta să-ți mai faci griji pentru ceea ce s-ar putea să nu se întâmple.
PDF: https://101books.club/carte/descarca-dale-carnegie-lasa-grijile-incepe-sa-traiesti-pdf
Audio 🎧“Limbajul trupului” de Allan Pease
„Limbajul trupului” va deveni pentru tine cartea care te va ajuta să înveți să-i înțelegi pe ceilalți și să comunici fără teamă. Aceasta este o carte despre:
- semnalele corpului altor persoane și înțelegerea cum aceștia se simt și cum te tratează;
- influențarea alte persoane cu propriile semnale ale corpului.
PDF: https://101books.club/carte/descarca-allan-pease-limbajul-trupului-pdf
“Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” de John Gray
Continuând subiectul comunicării, aceasta este o altă super carte din care vei învăța multe despre cum să comunici cu bărbații si de ce ei reacționează într-un fel sau altul la acțiunile tale.
Lucrarea te va ajuta să te simți mai încrezătoare și mai relaxată. O poți descărca de aici: https://www.academia.edu/15307229/14710251.
Cărți bune de dezvoltare personală pentru bărbați
În mod tradițional, literatura de autodezvoltare este despre istorii care te inspiră să obții un succes incredibil. Însuși termenul de „autodezvoltare” implică faptul că în acest moment nu suntem suficient de buni și avem nevoie de îmbunătățiri urgente. Dar succesul este un concept relativ.
Aici sunt adunate cărți pentru bărbați, pentru a-i îndruma cum pot face față stresului, cum să simtă sensul vieții lor și să descopere dacă au abilități de flexibilitate, adaptabilitate și gândire creativă.
“Drumul către libertatea financiară” de Bodo Schaefer
Cum să devii independent financiar? este cea mai populară întrebare în toate motoarele de căutare. Cartea lui Bodo Schaefer „Drumul către libertatea financiară” va fi un ghid către lumea libertății financiare. Autorul dezvăluie metode personale și spune secretul principal: „Banii sunt doar o relație construită corect cu lumea”.
În format PDF este disponibilă pe: https://ru.scribd.com/document/396108600.
Iar pentru iubitorii de cărți audio, este găsită pe Youtube:
„Puterea voinței. Cum să o dezvoltați și să o întărești” de Kelly McGonigal
Voința este în fiecare dintre noi. Dar de ce ne părăsește atât de des în cel mai inoportun moment? Răspunsul la această întrebare vine de la un profesor de la Universitatea Stanford – Kelly McGonigal.
Conform metodologiei sale, poți renunța cu ușurință la obiceiurile proaste și să nu mai amâni totul până în ultimul moment. Se pare că cultivarea voinței nu este atât de dificilă.
Aceasta este o carte din aceeași categorie cu “Psihologia persuasiunii”, doar că mai puțin marketing și mai multă știință.
- Cărți de psihologie: 37 lucrări despre psihologia omului, minții, gesturilor
- Imaginație vs. amintiri – ce este real și ce nu
- Cum să devii o persoană creativă – metode celebre și sfaturi eficiente
- Cum să devii un optimist și să nu te gândești la rău
- Ce înseamnă dezvoltare personală – tehnici pentru conexiunea Omul, Mintea și Sufletul
Dacă Cialdini a vorbit despre cum putem fi influențați, atunci McGonigal a oferit informații explozive despre cum să reziști tentațiilor și să înveți cum să iei decizii care să ducă la succes pe termen lung, sacrificând micile plăceri de moment.
“Secretele succesului. Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii” de Dale Carnegie
Această carte, care are mai bine de 85 de ani, nu și-a pierdut încă actualitatea. Ea a ajutat deja mii de oameni să aibă mai mult succes și să obțină afaceri, dar și prietenii valoroase.
Dacă nu ești încă unul dintre ei, dar vrei să găsești contactul foarte ușor cu orice persoană, te sfătuim să citești cartea lui Dale Carnegie cât mai curând!
O parte de audio este disponibilă pe Youtube:
Iar în PDF aici: https://www.pdfdrive.com/secretele-succesului.
“Cum să duceți lucrurile la bun sfârșit” de David Allen
Dacă ești unul dintre cei care nu au timp suficient pentru nimic, această carte este colul tău de salvare în oceanul de cazuri fără sfârșit. Este un fel de mâncare care trebuie gustat.
Adevărata experiență de douăzeci de ani a autorului, ambalată cu competență într-un sistem unic și funcțional pentru eficacitatea personală, te va învăța să fii stăpânul vieții tale, să lucrezi eficient, fără să te transformi într-un robot.
O poți descărca de aici: https://ro.scribd.com/document/333291637.
“Cele 7 obiceiuri ale oamenilor eficace” de Stephen Covey
“Cele 7 obiceiuri ale oamenilor eficace” sunt cele 7 porunci ale eficienței ilustrate care stau la baza fericirii și a succesului.
Pentru a scrie această carte, Stephen Covey a studiat un număr mare de cărți despre leadership și succesul oamenilor mari. A făcut o treabă grozavă, care i-a influențat foarte mult pe Bill Clinton, Larry King și Stephen Forbes și alți oameni de succes. Acum e rândul tău! O poți descărca de aici: https://www.academia.edu/40159600.
“4 ore – săptămâna de lucru. Evadează de la rutina 9-17 și alătură-te noilor oameni bogați” de Timothy Ferriss
O carte care îți va deschide o lume cu totul nouă și îți va arăta că poți avea succes făcând ceea ce îți place și nu făcând ceea ce urăști profund. Una dintre poveștile din interiorul cărții este despre cum Tim lucra ca manager și a scăpat de clienții nesuferiți.
Folosind abordarea lui, îți vei îmbunătăți cu adevărat performanța și vei începe să câștigi mai mult. De asemenea, aici vei citi despre cum să-ți construiești munca de la distanță, și nu în termeni generali, ci cu toate detaliile – numere, nume, link-uri.
Ferriss vorbește despre câștigurile de pe internet și despre afacerea cu informații, când nimeni altcineva nu a mai vorbit despre asta. Și, în plus, despre cum să faci un plan de viață, cum să lucrezi mai puțin și să obții mai mult. Astfel, cartea oferă o utilitate maximă. Ceea ce apreciem la cărțile lui Ferriss este că le scrie ca un tocilar – la subiect și fără multe discuții.
PDF: https://www.academia.edu/32432058.
Cărți bune de dezvoltare personală pentru copii
Și copiii (adolescenții) doresc să câștige încredere în sine, să-și descopere talentele și să accelereze creșterea personală. Am adunat câteva cărți despre autodezvoltare pentru copii 12+, care-i vor ajuta să aleagă un obiectiv și să se pregătească să devină cea mai bună versiune a lor.
“7 obișnuințe ale adolescenților extraordinar de eficace” de Sean Covey
Mai sus am scris despre legendara carte “Cele 7 obiceiuri ale oamenilor eficace”. Așadar, fiul autorului a adăugat experiența sa din adolescență ideilor tatălui său, iar rezultatul a fost o carte utilă despre autodezvoltare pentru adolescenți. „Doamne, Sean, n-am crezut niciodată că ai auzit un cuvânt din ceea ce am spus”, a scris Covey Sr. într-o recenzie a creației fiului său.
Spre deosebire de cartea lui Covey Sr., aceasta este scrisă într-un limbaj simplu și are, de asemenea, desene amuzante și sarcini care îți vor permite să treci de la teorie la practică. Acest lucru face din carte un instrument excelent pentru dezvoltarea personală a adolescenților care doresc să găsească sprijin în viață.
Din citate: “Victoria personală precede întotdeauna victoria în societate. După cum se spune, „ne-am întâlnit cu inamicul și s-a dovedit că suntem noi înșine”.
Cartea poate fi găsită aici: https://ro.scribd.com/document/408536485/Cele-7-Obisnuinte-Ale-Adolescentilor-Extraordinar-de-Eficace-Sean-Covey
„Super student. Cum obții rezultate optime” de Olaf Sheve
Această carte despre autodezvoltarea pentru adolescenți a fost comandată de Ministerul Norvegian al Educației de la Olaf Sheve, specialist în domeniul abilităților de studiu. Cu el, puteți pirata orice examen.
Este împărțită în trei secțiuni: prima este dedicată diferitelor tehnici care vor face ca învățarea să fie cea mai eficientă, a doua este de a promova examenele cu note excelente, iar ultima este de a găsi motivația intrinsecă. Voila, ești maestrul învățării!
Din citate: “Cu cât „despărțiți mai repede codul” materiei și înțelegeți cum să o abordați și ce strategie de învățare să alegeți, cu atât studiile dvs. vor fi mai productive”.
Cartea este disponibilă în vânzare: https://www.libracarti.ro/super-student-cum-obtii-rezultate-optime-cum-inveti-eficient-cum-iei-note-mai-bune/
“Fii un adolescent fericit” de Andrew Matthews
Această carte este o citire obligatorie pentru toți adolescenții cu vârsta peste 14 ani. A fost scrisă de celebrul psiholog australian Andrew Matthews pentru a le spune cu sinceritate copiilor lucruri precum complexele din cauza aspectului, impopularitatea față de colegii de clasă, notele proaste, prima dragoste, alegerea profesiei, setea de independență, certurile cu părinții.
În general, tot ceea ce entuziasmează fiecare adolescent de pe planetă.
Cartea nu va oferi cititorului soluții gata făcute, ci îl va ghida cu blândețe și îl va ajuta să depășească problemele. Un mare plus al cărții este că este scrisă într-o manieră foarte optimistă și aromată cu umor rece.
„Ghidul astronautului pentru viața pe Pământ” de Chris Hadfield
„Prin dificultăți pentru stele” – această zicală descrie pe deplin povestea unuia dintre cei mai populari astronauți, Chris Hadfield. Cartea spune că cunoștințele și experiența dobândite în spațiu i-au fost utile și în viața de zi cu zi.
Lucrarea te va învăța să înțelegi valoarea muncii în echipă, să fii recunoscător și să înfrânezi mândria. După ce a trecut pe calea lui dificilă, Chris a găsit filozofia de viață care-l ajută să supraviețuiască în situații de urgență.
Din citate: „S-ar putea să nu se întâmple niciodată, dar pentru orice eventualitate, trebuie să fac tot ce este necesar pentru a merge spre scopul ales. Trebuie să fiu sigur că lucrurile pe care le fac sunt interesante pentru mine. Apoi orice s-ar întâmpla, voi fi fericit.”
“Excepționalii. Povestea succesului” de Malcolm Gladwell
„Ceea ce numim talent este rezultatul unei împletiri complexe de abilități, oportunități și avantaje întâmplătoare”. Dacă încă mai crezi că Beatles și Bill Gates au obținut succesul doar prin voința norocului, atunci cu siguranță ar trebui să citești această carte.
Acesta nu este un tutorial pentru succes, ci o călătorie captivantă în lumea legilor vieții, pe care o poți folosi în avantajul tău, chiar din adolescență. Cu primele pagini poți face cunoștință aici: https://ro.scribd.com/document/483046442/Exceptionalii-Povestea-succesului-Malcolm-Gladwell
Lasă un răspuns