Cărți de psihologie

Cărți de psihologie: 37 lucrări despre psihologia omului, minții, gesturilor

Cele mai bune cărți de psihologie pentru începători. Citește cărți despre psihologia omului, minții, culorilor, gesturilor. Cărți audio, PDF și online gratuite.

În acest top am inclus cele mai apreciate și cele mai bune cărți de psihologie pentru începători. Câteva dintre cărțile prezentate în articol nu au fost încă traduse în română, dar sunt disponibile online gratuite în limba engleză.

Toate aceste lucrări despre psihologia umană sunt semnificative, populare, recunoscute și de înaltă calitate.

Unele cărți psihologice sunt adaptate unui anumit domeniu al vieții, iar altele sunt scrieri noi, cu teste, demne de atenție.

Cărți despre psihologia omului

Fiecare ajunge la literatura de psihologie în felul său. Unii vor să găsească limbaj comun cu rudele sau colegii. Alții încearcă să găsească în ei înșiși sursa motivației. Al treilea tip de cititori abia așteaptă să prioritizeze corect viața. Al patrulea, la un moment dat, s-a săturat să lupte împotriva obiceiurilor proaste cu remedii populare.

Sunt și din cei care au nevoie de un indiciu unde să caute fericirea și vocația. Și cei care au pace și liniște în suflet, dar vor să demonteze creierul uman și subconștientul în detalii.

Mai jos este o listă curioasă de cărți despre psihologia omului, care vă vor capta atenția.

„Cele șapte păcate ale memoriei” de Daniel Schacter

Această carte uimitoare scrisă de profesorul de psihologie de la Harvard vă va spune despre particularitățile percepției, distorsiunile amintirilor și selectivitatea memoriei noastre.

“Cum să dai peste fericire” de Daniel Gilbert

Un bestseller internațional care a fost inclus în repetate rânduri în listele celor mai bune cărți de psihologie din publicațiile de renume. Dar această carte nu este un ghid pentru atingerea fericirii, așa cum ar putea sugera titlul, ci o poveste captivantă despre cum vedem viitorul și de ce știm atât de puțin despre nevoile și dorințele sinelui nostru.

Cartea electronică este disponibilă pe: https://ro.scribd.com/book/503598765/Cum-Sa-Dai-Peste-Fericire

“Inteligența emoțională” de Daniel Goleman

În cartea sa emblematică “Emotional Intelligence”, psihologul și jurnalistul științific Daniel Goleman explică de ce înțelegerea emoțiilor tale și controlul impulsurilor tale este la fel de importantă pentru succesul personal și profesional ca realizările academice și IQ-ul și de ce nu ar trebui să fie subestimat rolul emoțiilor în viața noastră.

Cartea poate fi descărcată în PDF de aici: https://101books.club/carte/descarca-daniel-goleman-inteligenta-emotionala-pdf

“Biologia binelui și a răului” de Robert Sapolsky

Autorul cărții vorbește despre trăsăturile comportamentului uman și despre mecanismele complexe care îl determină.

„Introvertiții” de Susan Cain

Un bestseller despre cum un introvertit își poate descoperi puterea și își poate folosi punctele forte într-o lume extrovertită. Succesul incredibil al acestei cărți a arătat că subiectul ei este aproape de mulți oameni.

Lucrarea lui Susan Cain a fost cea mai bună carte din 2012 conform publicațiilor Amazon, Inc, Fast Company, Kirkus Review, librăria Barnes and Nobles. Cartea are peste 5.000 de recenzii pozitive pe Amazon și peste 185.000 (!) de evaluări pozitive pe site-ul de cărți GoodReads.

“Ipoteza fericirii” de Jonathan Haidt

Un bestseller despre căutarea adevărului modern în înțelepciunea antică. Fondatorul psihologiei pozitive, Martin Seligman, a comentat despre carte: „Pentru cititorul care vrea să înțeleagă ce este fericirea, sfatul meu este: începe cu Haidt.”

Cartea are peste 400 de recenzii pozitive pe Amazon și aproximativ 12.000 de evaluări pozitive pe GoodReads. Lucrarea celebrului psiholog social și filosof Jonathan Haidt este dedicată moralității și emoțiilor, conceptului de fericire în toate aspectele sale și modului în care înțelepciunea străveche poate îmbogăți viața unei persoane moderne.

„Puterea voinței” de Kelly McGonigal

Încă un bestseller internațional și una dintre cele mai cunoscute cărți din ultima vreme în genurile psihologiei populare și autodezvoltării. Cartea are peste 600 de recenzii pozitive pe Amazon și peste 16.000 de evaluări pozitive pe GoodReads.

Kelly McGonigal spune în cartea sa că ne înșelăm când credem că voința este ceva dat pentru totdeauna. De fapt, voința este ca un mușchi care poate fi antrenat și dezvoltat.

“Gata cu băiatul bun” de Robert Glover

Cartea psihoterapeutului american Robert Glover „No More Mr. Nice Guy”, publicată inițial în 2003, a devenit un adevărat fenomen și a fost tradusă în mai multe limbi. Cartea a primit peste 500 de recenzii pozitive pe Amazon și peste 2.700 de evaluări pozitive pe GoodReads.

Dacă simți în mod constant că acționezi pentru a-i mulțumi pe alții în detrimentul intereselor tale și al respectului de sine, atunci s-ar putea să fii un „Băiat drăguț” și acesta nu este un compliment. Cartea psihoterapeutului le spune acestora cum să nu mai caute aprobarea celorlalți și să înceapă să obțină ceea ce își doresc în dragoste și viață.

Mai multe despre carte află din acest podcast:

„Originile moralei” de Frans de Waal

În această carte, primatologul de renume mondial Frans de Waal critică credința că omul este în mod natural rău și lipsit de inimă și că numai instituțiile sociale îi rețin natura agresivă.

Observațiile asupra rudelor noastre cele mai apropiate, cimpanzeii și bonobo-urile mari, dar și ale altor mamifere, arată că altruismul și empatia sunt calități naturale, iar grija pentru ceilalți este firească.

Lucrarea este recomandată de: Robert Sapolsky, profesor de biologie, neurologie și neurochirurgie la Universitatea Stanford și autor de bestseller-uri, precum “Who We Are”, “The Biology of Good and Evil”; Desmond Morris, zoolog și etolog, autor de bestseller-uri, precum “Maimuța goală”.

“Hărți ale sensului” de Jordan Peterson

Jordan Peterson este psiholog clinician și filozof, autor al uneia dintre cele mai senzaționale cărți din ultima vreme, “The 12 Rules of Life”, care s-a vândut în milioane de exemplare în întreaga lume. În prima sa carte, “Maps of Meaning”, acesta și-a exprimat mai pe deplin părerile. Lucrarea este o împletire a ideilor moderne și antice din psihologie, neuroștiință, mitologie, filozofie și un studiu aprofundat al forțelor motrice care determină comportamentul uman.

Autorul explorează întrebările de ce îi urâm pe alții, cum oamenii obișnuiți sunt capabili de cele mai inimaginabile cruzimi, de ce unii oameni aleg calea binelui, în timp ce alții aleg răul, de ce avem nevoie de disciplină și de căutarea sensului.

„Spune DA vieții” de Viktor Frankl

Cartea a fost publicată pentru prima dată în 1946, la un an după eliberarea autorului ei, psihologul austriac Viktor Frankl, dintr-un lagăr de concentrare. De-a lungul timpului, cartea a devenit faimoasă în lume, iar Viktor Frankl a devenit celebru ca creatorul logoterapiei, o direcție în psihologie care ajută o persoană să găsească sensul vieții.

Viktor Frankl a avut un impact uriaș asupra filozofiei și psihologiei postbelice, iar ecourile ideilor sale pot fi găsite în lucrările unor autori precum Abraham Maslow, Martin Seligman și chiar Stephen Covey.

În cartea sa de dezvoltare personală, autorul și-a povestit viața de prizonier într-un lagăr de concentrare nazist. Dar tema principală a cărții sale nu este ororile lagărelor de concentrare, ci psihologia prizonierului în dinamica ei. Viktor Frankl descrie de ce unii prizonieri s-au prăbușit, în timp ce alții, în aceleași condiții, și-au păstrat o forță de nezdruncinat.

“Formarea personalității. O privire asupra psihoterapiei” de Carl R. Rogers

Una dintre cele mai semnificative lucrări ale remarcabilului psiholog, psihoterapeut și gânditor Carl Rogers, care descrie experiența sa unică și bogată de a ajuta oamenii să-și găsească drumul către dezvoltare și creștere personală prin înțelegerea propriilor capacități și limitări.

Cărți de manipulare psihologică

Cărți de psihologie pentru începători

Pentru începători, avem un sfat: nu citiți prima carte marcată „bestseller”. Cererea uriașă de literatură psihologică a dat naștere unui număr mare de lucrări absolut inutile. Sunt atât de multe, încât vă vor ameți.

În cel mai bun caz, după cumpărare, cititorul o va pune pe raft ca suvenir, în loc de ghid practic. Iar în cel mai rău caz, cu cărți proaste, își dăunează propriei sănătăți mintale. Prin urmare, merită să începeți cu lucrări recunoscute și de înaltă calitate. Iar o sugestie ar fi aceste cărți de manipulare psihologică.

„Supunerea față de autoritate” de Stanley Milgram

Această carte despre psihologia minții se bazează pe o serie de experimente psihologice șocante efectuate la începutul anilor 1960. La ele au participat oameni obișnuiți, dar rezultatul s-a dovedit aproape întotdeauna același – toți erau gata să rănească o altă persoană, respectând instrucțiunile autorității – experimentatorul.

În ciuda faptului că experimentele lui Stanley Milgram au stârnit dezbateri considerabile în comunitatea științifică, iar dezbaterea despre etica lor continuă până în zilele noastre, “Supunerea față de autoritate” este o lectură obligatorie pentru oricine vrea să înțeleagă de ce atât de des oamenii buni fac lucruri rele care nu sunt în concordanţă cu valorile lor.

“Psihologia persuasiunii” de Robert Cialdini

Psihologul american Robert Cialdini a devenit celebru pentru cartea sa “Psihologia persuasiunii”, în care a conturat șase principii ale influenței sociale. Cartea este inclusă în ratingurile celor mai bune cărți de psihologie populară și fiecare agent de marketing și agent de vânzări care se respectă ar trebui să cunoască principiile de influență subliniate în ea.

O puteți citi în format PDF, în limba română, aici: academia.edu/32101024

“Personalități periculoase” de Joe Navarro

Un bestseller despre cum să recunoaștem prădătorii, narcisele și alți oameni otrăvitori cu care, din păcate, avem de-a face uneori. Cartea a primit peste 100 de recenzii pozitive pe Amazon și peste 350 de evaluări pozitive pe GoodReads.

Aceasta se bazează pe experiența personală a lui Joe Navarro cu poliția și FBI. Ea vorbește despre oameni potențial periculoși, cum să eviți să-i întâlnești și, dacă acest lucru nu este posibil, cum să le reziști.

“Cine este în haine de oaie” de George Simon

Un bestseller în genul popular al psihologiei, dedicat adevăratelor motive ale manipulatorilor și tehnicilor de protejare împotriva lor. Cartea a primit multe recenzii pozitive de la critici și cititori, având peste 600 de recenzii pozitive pe Amazon și peste 100 de evaluări pozitive pe GoodReads.

De multe ori, nu putem evita să avem de-a face cu manipulatori, trebuie să lucrăm cu ei în aceeași companie sau să trăim cu ei sub același acoperiș.

Deci, ce linie de conduită să alegeți în relația cu astfel de oameni? Există mijloace eficiente de a vă proteja propria personalitate împotriva manipulării? La aceste întrebări și la multe altele răspunde cartea doctorului George Simon, un psiholog cu mulți ani de experiență în lucrul cu manipulatorii și victimele acestora.

“The True Believer” de Eric Hoffer

Cartea care și-a făcut celebru autorul, Eric Hoffer, a devenit un clasic de cult și a fost retipărită de multe ori de la prima ediție din 1951. Este inclusă în listele celor mai semnificative cărți de psihologie și filozofie, ceea ce este mai ales surprinzător când te gândești că autorul său nu a avut studii academice și a lucrat ca încărcător de multă vreme în portul San Francisco.

Cu toate acestea, acest lucru nu l-a împiedicat pe Hoffer să facă observații remarcabil de precise despre natura și răspândirea mișcărilor de masă, despre ceea ce îi face pe oameni să li se alăture, uitând de individualitatea lor.

Lucrarea este disponibilă în limba engleză în format PDF: academia.edu/21464682

“Legile influenței. Cum să-i faci pe oameni să facă ceea ce vrei tu” de Susan Weinshenk

În fiecare zi ne confruntăm cu nevoia de a motiva oamenii și de a obține ceva din ei. În același timp, ne bazăm pe intuiție și pe metode familiare care funcționează de fiecare dată.

Dar dacă ți-ai putea folosi cunoștințele despre legile psihologiei și știința creierului pentru a motiva mai bine oamenii să facă ceea ce ai nevoie? Sau chiar să îi faci pe oameni să vrea să facă ceea ce vrei tu să facă? În cartea „Legile influenței” se evidențiază 7 factori cheie ai motivației.

“Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii” de Dale Carnegie

Psihologia populară se discreditează din ce în ce mai mult. Sunt publicate prea multe cărți în care curge „apă” și au foarte puține beneficii reale. Este cu atât mai important să ne amintim de fondatorul acestei mișcări, educatorul și psihologul american Dale Carnegie.

Bestsellerul “Cum să câștigi prieteni și să influențezi oamenii” a fost vândut în 5.000.000 de exemplare numai în timpul vieții autorului. Cuvântul cheie aici este „cum”: Carnegie oferă metode care funcționează pentru o comunicare umană eficientă. În loc de sute de cărți moderne, poți citi în siguranță doar lucrările lui.

  • Citat din carte: „Vorbește doar dacă ai ceva de spus și știi bine. Vorbește și stai jos.”

“Limbajul trupului” de Allan Pease

“Body Language” de Allan și Barbara Pease a fost tradus în 48 de limbi și s-a vândut în peste 20.000.000 de exemplare. Expresii faciale, posturi, manierisme, mers, privire – o decodare completă a tuturor mișcărilor corpului, prin care puteți dezvălui cu ușurință sentimentele și gândurile reale ale altor oameni. Așadar, este o carte perfectă despre psihologia gesturilor.

Iată unde o puteți citi online: academia.edu/10973644

În mintea celorlalți. De ce înțelegem greșit ceea ce gândesc, cred, simt și își doresc ceilalți” de Nicholas Epley

Cum să înțelegi ce gândesc alții și ce vor ei? Uneori, în mod inconștient, tragem concluzii, bazându-ne pe experiența de zi cu zi, pe cunoștințe și pe „vocea interioară”. Dar cum funcționează cu adevărat mecanismul misterios numit „intuiție”?

Pe baza datelor cercetării științifice, în cartea „Intuiție. Cum să înțelegem ce simt, gândesc și doresc alți oameni”, psihologul Nicholas Epley explică cum funcționează creierul nostru și de ce suntem capabili să citim gândurile altora. El spune cum să folosim intuiția pentru a evita amăgirile și capcanele tradiționale ale gândirii.

“Întregul adevăr despre minciuni. De ce și cum mințim” de Dan Ariely

Cei mai mulți dintre noi cred că suntem oameni cinstiți, dar în realitate toți mințim. Exemple de comportament necinstit pot fi găsite peste tot – în diferite orașe, săli de clasă și locuri de muncă.

Niciunul dintre noi nu este imun la minciuni, fie că este vorba de „minciuni albe bune” sau de rapoarte de cheltuieli de călătorie frauduloase. În cartea „Întregul adevăr despre minciuni. De ce și cum mințim” Dan Ariely își îndreaptă privirea iscoditoare de cercetător de pionier spre subiectul neadevărului.

Cărți despre psihologie clinică

Psihologia clinică este știința care studiază factorii psihologici implicați în starea de sănătate și de boală. Domeniul psihologiei clinice se plasează alături de medicină, educație și sociologie.

Utilitatea sfaturilor și trucurilor de viață ale psihologilor, antrenorilor și oamenilor de știință eminenți, care au scris aceste cărți despre psihologie clinică, este dezvăluită doar în practică.

Prin urmare, citiți cartea aleasă, digerați-o în voi înșivă și introduceți noi cunoștințe în viață.

“Corpul nu uită niciodată” de Bessel Van Der Kolk

Una dintre cele mai bune vânzări de psihologie din 2015. Criticii și cititorii sunt aproape unanimi în aprecierea acestei lucrări, dovadă fiind evaluările foarte mari ale cărții: are aproximativ o mie de recenzii pozitive pe Amazon (95% din total), iar pe GoodReads – aproximativ 3.500 de evaluări pozitive (la fel, 95% din total).

Cartea lui Bessel van der Kolk se bazează pe mulți ani de cercetare a traumei și a consecințelor acesteia.

Treptat, autorul a ajuns la concluzia că metodele clasice de tratare a tulburărilor mintale (și se rezumă în principal la alegerea unui antidepresiv sau antipsihotic) elimină manifestările externe ale bolii și atenuează senzațiile, dar nu dau un rezultat stabil.

Van der Kolk folosește o gamă întreagă de metode, dintre care farmacologia este doar o mică parte.

„Omul care și-a confundat soția cu o pălărie” de Oliver Sacks

În cartea sa emblematică, “The Man Who Mistook His Wife for a Hat”, neurologul și autorul Oliver Sacks spune poveștile oamenilor cu disfuncții cerebrale congenitale și dobândite. Dar punctul central al cărții nu este atât boala, cât dorința uimitoare a oamenilor de a-și menține individualitatea chiar și în fața pierderii abilităților necesare unei vieți normale.

În spatele tuturor poveștilor pe care Oliver Sachs le spune, se vede dorința autorului de a găsi răspunsul la cele mai importante întrebări – care este „eu-l”, care este centrul personalității unei persoane și dacă poate o persoană să-și păstreze personalitatea, chiar și în ciuda leziuni cerebrale ireversibile.

Iată unde o puteți citi online: academia.edu/8026067

“Diagnosticul psihanalitic. Înțelegerea structurii personalității în procesul clinic” de Nancy McWilliams

Este unul dintre cele mai moderne manuale de bază despre diagnosticarea personalității psihanalitice, scris într-un limbaj excelent și care conține o prezentare coerentă, sintetizată a abordărilor psihanalitice existente ale structurii personalității și recomandări practice specifice pentru efectuarea terapiei psihanalitice cu diferite tipuri de pacienti.

“Știința de a fi în viață. Dialoguri între terapeut și pacienți în psihoterapie umanistă” de James Bugenthal

Cartea „Știința de a fi în viață. Dialoguri între terapeut și pacienți în psihoterapie umanistă” a fost scrisă de James Bugenthal, președintele Asociației pentru Psihologie Umanistă. Acesta este rodul reflecțiilor sale asupra științei de a fi în viață, pe care terapeutul și pacienții săi o învață reciproc.

În dialogurile dintre ei, vorbim despre ce înseamnă să fii tu cu adevărat, să-ți auzi vocea interioară, să-ți poți gestiona propria viață, să-ți înțelegi unicitatea.

“Mama și sensul vieții” de Irvin Yalom

Irvin Yalom este un clasic al literaturii psihologice. Cartea „Mama și sensul vieții” conține 6 povești, fiecare fiind un caz terapeutic separat sau doar o poveste interesantă prin care autorul încearcă să învețe cititorul ceva.

În format PDF este aici: academia.edu/35771250

“Psihologia culorilor” de Braem Harald

Cartea cu 150 de pagini este o călătorie fascinantă în lumea încântătoare a „simțurilor vizuale”. Aici vei afla cum culorile creează starea de spirit, evocă placeri și antipatii, ne manipulează impresiile, influențează luarea deciziilor, definesc acțiunile, te îmbolnăvesc și te vindecă.

Cărți despre psihologie și relații

Cărți despre psihologia omului

Psihologia femeii și cea a bărbatului este foarte diferită, iar lista motivelor pentru a căuta literatură despre psihologie și relații este nesfârșită. Însă, înainte de a căuta printre cărțile de top despre psihologia relațiilor, este important să înțelegeți: nu există o baghetă magică universală în dragoste.

Cu toate acestea, fiecare lucrare poate ajuta la o problemă specifică sau la atingerea unui scop personal. Principalul lucru aici este să înțelegeți clar de ce aveți nevoie.

„Tribul. Despre întoarcerea acasă și apartenență” de Sebastian Junger

Este o lucrare despre psihologia relațiilor cu cei din jur. Autorul vorbește despre simțul solidarității, aproape pierdut în societatea civilizată de astăzi, și despre cum avem nevoie de acest sentiment.

Cartea a devenit una dintre cele mai bune vânzări non-ficțiune din 2016, cu aproape 1.000 de recenzii pozitive pe Amazon și peste 14.000 de evaluări pozitive pe site-ul de cărți GoodReads.

Lucrarea este recomandată de New York Times, The Washington Post, The Boston Globe și poate fi cumpărată de pe: https://www.elefant.ro/tribul-despre-intoarcerea-acasa-si-apartenenta_6b3ba62c-0650-4a50-8565-82bd614100d5

“Cum să vorbești cu nenorociții” de Mark Goulston

Puteți întâlni oameni care interferează cu ideile voastre la locul de muncă și în viața personală. Ei provoacă suferință și probleme colegilor, rudelor, prietenilor, reduc productivitatea organizațiilor în care lucrează și distrug relațiile.

În cartea sa, Mark Goulston, un cunoscut psihiatru și consultant, spune cum să ieși din comunicarea distructivă ca un câștigător și să-ți păstrezi tu însuți sănătatea mentală.

“Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relațiilor umane” de Eric Berne

Este una dintre cărțile fundamentale despre psihologia relațiilor umane. Sistemul dezvoltat de Berne descrie influența scenariilor de viață care programează comportamentul uman. Potrivit autorului, soarta fiecăruia dintre noi este în mare măsură determinată în copilăria timpurie, dar și la vârsta adultă poate fi bine realizată și controlată de o persoană, dacă dorește.

O puteți cumpăra de aici: https://psihoshop.ro/carte.php?idb=1264

“Eseuri despre psihologia sexualității” de Sigmund Freud

„Eseuri despre psihologia sexualității” este una dintre cele mai faimoase lucrări ale lui Freud, care a schimbat complet ideile europene despre sexualitate, deoarece în ea autorul atinge pentru prima dată problemele sexualității copiilor, examinează natura dorinței sexuale și diverse abateri sexuale.

“Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus” de John Gray

Nu e de mirare că Bridget Jones păstra această carte pe noptieră. John Gray este o icoană, un specialist canonic în analiza relației complicate dintre un bărbat și o femeie. De fapt, în cartea „Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”, el a formulat un adevăr simplu: suntem de pe planete diferite.

Oare poți să te superi pe un extraterestru dacă refuză să spele vasele sau se reține la o petrecere? Pur și simplu nu știe cum se comportă pe planeta ta! Cartea a salvat multe cupluri de la divorțuri și scandaluri.

  • Citat din carte: „Credem în mod eronat că, dacă partenerii noștri ne iubesc, ei vor reacționa și se vor comporta în același mod în care reacționăm și ne comportăm noi atunci când iubim.”

PDF: academia.edu/15307229

“Cele cinci limbaje ale iubirii. Cum să-ți exprimi dragostea față de partenerul tău” de Gary Chapman

Cartea “Cele cinci limbaje ale iubirii” a fost scrisă la mijlocul anilor 1980 și a fost tradusă în 38 de limbi. Numai ediția în limba engleză a fost vândută în 5.000.000 de exemplare.

Unul dintre cele mai importante sfaturi ale cărții: încearcă să iubești nu așa cum propria imaginație crede că e „dragostea corectă”, ci așa cum și-ar dori sufletul tău pereche.

PDF: academia.edu/43766660

“Ține-mă strâns în brațe. 7 dialoguri pentru dragoste pe viață” de Sue Johnson

Intimitatea și afecțiunea sunt nevoi de bază ale fiecăruia. Așa că această carte este pentru cupluri – tineri și bătrâni, căsătoriți, logodiți și doar care trăiesc împreună, fericiți și nefericiți – pentru oricine caută o viață plină de dragoste.

Este pentru femei și pentru bărbați. Pentru oameni din toate categoriile sociale și din toate culturile. „Ține-mă strâns în brațe” este ceva care te va ajuta în orice relație.

“Dragoste pe viață. Ghid pentru cupluri” de H. Hendrix și H. Hunt

Autorii cărții sunt psihoterapeuții Harvill Hendrix și Helen Hunt. Până la momentul în care s-au cunoscut, amândoi trecuseră prin căsătorii nereușite și erau dornici să înțeleagă care a fost principalul motiv al dezacordurilor dintre parteneri și de ce oamenii care se iubeau atât de mult s-au certat și s-au despărțit. Și au reușit!

Au creat Imago Psychotherapy, o metodă care a ajutat sute de cupluri să-și salveze relația. „Ghidul pentru cupluri” va fi util celor care au hotărât ferm că nu vor să reînnoiască statisticile de divorț.

“Uniunea deosebirilor. Cum să creezi o familie fericită nu în ciuda, ci datorită diferențelor tale” de Ichak Adizes

O altă carte care spune că bărbații și femeile sunt creaturi diferite. Dar tocmai jucând pe diferențe se pot construi relații puternice și foarte fericite.